This is Mika

05.03.2020 20:08 2min luku 2

Iltalehti uutisoi Facebook -tilini poistosta!

Moikka jälleen dyyds!

Tässä on aika hektistä ollut parin päivän ajan. Kerrataan eilisiä tapahtumia lyhyesti. Minun Facebook-tililleni ”hakkeroitiin” sisään ilmeisesti vanhentuneen kirjautumisessa käytetyn sähköpostiosoitteen avulla. Tilini profiilikuvan paikalle ilmestyi mustavalkoinen arabiankielinen kuva (jälkikäteen sain kuulla, että se oli Isis-lippu) ja sen jälkeen tili katosi.

***

***

Soitin Luukku.comin asiakaspalveluun, josta kerrottiin, että sisäänkirjautumiseen käytetty mailiosoite oli suljettu, päästetty takaisin vapaaseen käyttöön ja lopulta aktivoitu tämän vuoden puolella. Tässä kohtaa minulla heräsi epäilys, että mailiosoitettani ollaan käytetty hyväksi ja saatu vaihdettua uudet salasanat, joilla ollaan päästy tililleni sisään. Facebook pystyisi todentamaan, mitä on tapahtunut mutta en ole saanut mitään kontaktia sinne, vaikka olen jo lukuisia yhteydenottoja laittanut FB:n ohje- ja tukikeskuksen kautta. Tämä tuntuu olevan täysin staattinen sivu, johon ei voi lisätä mitään viestiä tai antaa selontekoa mitä on tapahtunut. Ilmoituksen tehtyä Facebook toteaa lopuksi, että on (ehkä) yhteydessä sähköpostitse jonkin ajan kuluttua.

Kaiken tapahtuneen jälkeen kerroin tästä tilanteesta täällä blogissani, sillä minun katoaminen niin facesta kuin instagramista olisi muuten herättänyt kummastusta. Seuraajia on sen verran paljon, että tällaisten asioiden tapahtuessa on pakko infota ihmisiä.

Tänään sain sitten puhelun Iltalehden toimittajalta ja kerroin tilanteen hänelle. Jo pelkästään tuo tieto, että tietyt palveluntarjoajat voivat vapauttaa käytössä olleita mailiosoitteita, on melkoinen tietoturvariski ja samalla lisää mahdollisia väärinkäytöksiä, joten ei mikään ihme, että asia saattaa mediaakin kiinnostaa?

Pääset Iltalehden uutiseen klikkaamalla alla olevaa kuvaa

Tällä hetkellä tilanne on se, etten ole (yllätys yllätys) saanut minkäänlaista yhteydenottoa Facebookilta. Tilini Facebookissa sekä Instagramissa on yhä poistettuna enkä voi käytännössä tehdä mitään muuta kuin odottaa. Toki Youtube-kanavani on toiminnassa ja olen sinne julkaissutkin materiaalia, kuten Nyyssiksen keittiössä – Bodarin Boostattu Munakas -videon. Tulossa on myös Olkapäätreeniä Fitnesstypyjen kanssa – Ft. Janni & Hanna.

Yleensä tiedotan some -kanavillani aina, kun julkaisen jotain uutta matskua tai päivitän blogiani. Nyt en tähän tällä hetkellä pysty, joten tulkaa rakkaat seuraajat ja lukijat ihmeessä siis tsekkaamaan blogia aika-ajoin, niin et missaa juttuja. 🙂

Muistutan vielä, että minut saa aivan normaalisti kiinni sähköpostilla: nyyssola.m@gmail.com, eli jos olet tilailemassa treeniohjelmapaketteja, haluat itsellesi dieettiä tai massan hankintaa varten ravinto-ohjelmapaketin, niin ei muuta kuin sähköpostia vaan minulle. 🙂

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.