This is Mika

15.10.2023 16:02 5min luku 0

CONSTANCE MOOFUSHI | VIIDEN TÄHDEN RESORT MALEDIIVEILLA

Heippa!

Käytiin toukokuussa Malediiveilla meille tuntemattomammassa kohteessa Constance Moofushilla. Resortti on luokitukseltaan 5 tähteä ja se kyllä näkyi kaikkialla. Ruoka oli aivan uskomattoman hyvää, palvelu henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä sekä rannat äärimmäisen puhtaita ja vesi raanaveden kirkasta täynnä kaloja, haita ja rauskuja. Artikkelin lopussa reissuvideo!

***

***

Aiemmin ollaan käyty Kuredu Islandilla 5 kertaa ja se on luokiteltu 4 tähden resortiksi. Kureduun verrattuna tuo yksi lisätähti kyllä näkyi ihan kaikessa. Toki pitää muistaa, että Moofushi on huomattavasti pienempi saari, jossa on vähemmän lomailijoita, joten se voi vaikuttaa palveluun siinä mielessä, että Kuredulla ennemminkin hukkuu muiden sekaan, kun taas Moofushilla keskitytään lomailijoiden miellyttämiseen enemmän. Toukokuu on myös hiljaisempaa aikaa ja on sesongin ulkopuolella, jolloin resortilla on mahdollisuus tarjota extra palveluja, kuten esim järjestää Sunset Celebration -juhlia ja ilmaisia á la carte illallisia lomailijoille.

Muista tsekata reilun tunnin pituinen reissuvideo Moofushilta!

Moofushilta löytyy upea buffet -ravintola, jossa on joka ilta erilainen tarjonta ja live BBQ, missä tarjoillaan illasta riippuen lihaa, kalaa ja äyriäisiä. Usein vielä sellaisia ruokia, joita tuskin tulee kotosalla maistettua. Omat suosikkini oli ehdottomasti reef fish, varraspossu, erilaiset merenelävät, kuten mustekala ja hummeri. Tonnikala oli aivan mahtavan makuinen. BBQ hutista sai sisäfilettä, ankkaa, kanaa yms.

Moofushilla oli myös á la carte ravintola, jossa meille tarjoiltiin 6 ruokalajin illallinen viineineen ja shampanjoineen (täysin ilmaiseksi). Ai niin, shampanja kuului muutenkin All Inclusiveen, eli sitä sai litkiä niin paljon kuin halusi. Totem Bar on rantaravintola, jossa tarjoillaan erilaisia drinkkejä ja lounasta. AI:hin kuuluu myös import alkoholit, joka tarkoittaa premiumtason alkoholeja eli merkkijuomia. Gin&toniciin esim voit valita 4 erilaisesta ginmerkistä ginin. Itse tykkäsin eniten Bombay safiresta.

Näkymä Totem Barista, joka on aivan rannalla.

Moofushin vedet ovat kirkkaat, kuten ne ovat kaikkialla Malediiveilla. Malediivit suhtautuvat luonnonsuojeluun vakavasti ja ihan syystä sillä turismi on suurin tulonlähde Malediiveilla. Kaikki resortit sitoutuvat myös luonnonsuojeluun ja riuttojen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Moofushilla on esimerkiksi pysyvä pesti meribiologille, joka vetää näitä projekteja riuttojen suojelussa. Moofushilla on istutettu paljon korallia saaren ympäristöön. House reef Moofushilla on todella kaunis ja siellä kuhisee kaloja ja muita elämiä, kuten rapuja ja mustekaloja.

Britt poseeraamassa saaren kärjessä olevassa ”ikkunassa”.

Kävimme monta kertaa snorklailemassa saaren rannan tuntumassa olevalla House Reefillä. Siellä on massiivinen ”drop off”, joka putoaa meren syvyyksiin. Reunan tuntumassa uidessaan ottaa aivan vatsanpohjasta, kun meren pohja yhtäkkiä putoaa kymmeniä metrejä alaspäin pimeyteen. Se on upea näky ja tunne uida siinä reunan tuntumassa.

Yhden saaren rannan tuntumassa oli meressä riippumatto, jossa voi loikoilla ja ottaa aurinkoa.

Kahvia ja shampanjaa.

Kävimme myös yhdellä snorklausreissulla ja näimme valtavan määrän Paholaisrauskuja eli Mantoja. Nämä tulevat alueelle tiettyinä aikoina vuodesta ja toukokuun lopulla on aivan viimeisimmät hetken nähdä niitä. Ne ovat todella isoja ja majesteettisen näköisiä eläimiä. Parhaimmillaan nämä voivat painaa jopa yli 3500 kiloa.

Kävimme vielä aivan uskomattoman vehreällä riutalla, joka nousi aivan meren pintaan asti. Se oli kuin valtava keidas täynnä elämää. Tämä House Reef todellakin kuhisi elämää, kaloja, kilpikonnia, haita, mustekaloja ja muita omituisia äyriäisiä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kohtasin livenä Mantoja ja noin upeita koralliriuttoja.

Lähikuvaa koralliriutan kasvustosta.

Moofushi on hyvin yksityiskohtaisesti rakennettu resortti, jossa on vaikka mitä hauskoja detaljeja, kuten tällainen tienviittapylväs.

Malediiveille on hyvä mennä sesonkikauden ulkopuolella, joka on toukokuusta syyskuuhun. Silloin hinnat ovat edullisemmat ja lomailijoita ei ole niin runsaasti kuin sesonkikaudella. Kun on hiljaisempaa, saa selvästikin parempaa palvelua, kuten esim tuollainen auringonlasku-juhla. Sunset Celebration järjestettiin saaren kärjessä Moofushilla, jossa oli upeat näkymät taivaanrantaan, kun aurinko hitaasti laski luoden upeita värejä taivaalle. Henkilökunta tarjoili shampanjaa ja naposteltavaa ja DJ soitti hyvää ambienttipainotteista musiikkia. Tunnelma oli lähes maaginen.

Sunset Celebration oli upea hetki lomallamme. Aurinko laski kirkkaalta taivaalta ja takanamme horisontissa nousi mystinen sumuverho, joka enteili myrskyä.

Illallisen jälkeen oli mahtavaa jäädä vielä istuskelemaan pääravintolan luo ja ottaa muutama driksu, ennen kuin väsy iski ja piti mennä huvilaan nukkumaan. Kun viettää päivät paljain jaloin ja ottaa aurinkoa, sitä omituisesti väsähtää illalla aivan täysin ja usein me menimmekin jo ysin jälkeen nukkumaan. Toki me tykkäämme herätä jo viiden ja kuuden välillä aamulla ja nauttia auringon nousuista. Moni lomailija taasen tykkäsi valvoa ja juhlia yötä myöten diskossa.

Malediivien matkoja halajaville suosittelen tsekkaamaan esim Tjäreborgin kautta hintoja. Ne vaihtelee riippuen vuodenajasta. Hintoihin vaikuttaa paljon resortin taso, minkälaisessa huvilassa yövytään ja tietenkin miten kauan ollaan reissussa. Helpoiten pääsee Malediiveille Qatarilla ja Turkish Airlanesilla. Qatarin lennot lentää Dohan kautta ja Turkishin Istanbulin kautta. Kokonaisuudessaan lentoihin menee noin 12-17 tuntia vaihtoineen.

Kun pääset Maleen, on vaihtoehtoina lentää resorttiin vesitasolla tai matkata veneellä. Jos resortti on lähellä Malea, vene on oiva ratkaisu ja huomattavasti edullisempi, mutta jos resortti on kaukana, suosittelen vesitasoa, joka on nopea ja vaivaton tapa päästä perille. Veneellä matkustaessa kauemmas saattaa huonovointisuus iskeä riippuen merenkäynnistä ja se ei ole kiva startti lomalle, jos joutuu 5 tuntia istumaan veneessä välillä laidan yli oksentaen.

Tässä vielä tuo reissuvideo!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.