This is Mika

06.10.2016 09:54 4min luku 9

Goodlife PUOLEEN HINTAAN ja flunssaista höpinää...

Flunssainen tervehdys.

Eilen illalla tunsin kuinka flunssa hiipi kroppaan. Nyt on sellainen perinteinen räkätauti päällä ja täytyy todeta, että *ituttaa!

Ensiapulääkkeet: Burana ja C-vitamiinia

14572612_10208785888258979_1462541099_o

Olen erittäin lojaali työntekijä, nimittäin eilen oli vika päivä duunia ja tänään alkoi neljän päivän vapaat. Kunnon työntekijähän sairastaa aina vapailla. Voi veljet, mikä olo. Sanoinko jo että *ituttaa? 😀

Jos nyt repisi mitään hyvää tälle päivälle, niin sen voin kertoa, että hommasin teille rakkaat lukijat ja uskollisimmat fanit jotain namitarjousta. Nimittäin eksklusiivinen Goodlife -patukkadiili käynnistyy NYT!! (voimassa 6-9.10 klo 23:59) Tämä tarjous koskee kaikkia Goodlife -patukoita. Myös näitä superherkullisia Low Sugar -patukoita!

Tarjoukseen pääset vain ja ainoastaan alla olevan bannerin kautta. Klikkaa kuvaa ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

700x240_mika_goodlife_okt16

Olen nyt maistellut kaikkia noita Low Sugar versioita ja voi veljet, miten herkullisia nuo ovatkaan. Diili on todella maukas ja suosittelen, että testaat kaikkia makuja, ne on NIIN herkullisia! Tottakai nuo originaalitkin ovat nannaa ja siellä on niin älytön repertuaari eri makuja, että takuuvarmasti jokaiselle löytyy jotain.

Selkätreenin filosofiaa

Flunssa tosiaan mylvii kehossa juuri nyt, mutta on tässä ehditty painaa ihan valtavan hyviä ja kovia treenejä. Eilen vielä puskin tiukat selkäjumpat. Olen huomannut, että vaikka sitä lihasta sinne selkää on siunaantunutkin, niin se ei tarkoita, että sitä pääsisi helpolla noissa jumpissa. Eilenkin ylätaljaa tehdessäni nousin 10kg korotuksin 60 kilosta 110 kiloon, tein jokaisessa sarjassa 15 toistoa ja 110 kilon kohdalla sarjat meni vielä 15, 15, 15, 10, 10. Kyllä, neljäs ja viides sarja jäi valitettavasti 10 toistoihin, mutta kaipa se orastava flunssa siellä kyti jo sen verran, että vei virtaa ja voimia tuon verran pois?

Viiden setin jälkeen tulin vielä alas 10x100kg, 15x90kg ja siirryin yläsuunnasta vedettävään vipuvarsikoneeseen. Siinä teen lähes aina liikkeen sivuttain ja nytkin homma meni samalla tavalla. Eka sarja oli perus liikerata sarja, jossa vain haetaan se asento ja fiilis liikkeeseen. Sen tein 20 kilon limpulla. Seuraaviin viiteen sarjaan lisäsin 25kg painoa, eli 45kg oli paino, jolla tein 15 toistoa per puoli hyvin lyhyin palautuksin. Loppuun 5 sarjaa 30 toistoa pulloveria ristikkäistaljassa narulla.

14409873_10208659099409337_3139572875467961458_o

Tällaisia on perusselkätreenini, jotka varmasti näyttävät hyvin yksinkertaisilta, ehkä jopa helpoiltakin. Jos kuitenkin lasketaan minkä verran tuossa tulee esimerkiksi toistoja, niin määrä on hurja. 240 toistoa ennen pulloveria ja siinäkin tuli 150 toistoa lihasten ollessa melkoisen hellänä. Treeni ei suinkaan ole helppo ja vaatii mieleltä paljon jaksaa puskea lisää sarjoja samoilla, isoilla painoilla, vaikka paikkoja jo särkee ja tekisi mieli luovuttaa.

Noin 400 toistoa selkätreeneissä, joista ehkä noin reilu sata toistoa melkoisen isoilla painoilla (nämä pääosin kahdesta liikkeestä). Vaika treeni muodostuukin vain muutamasta liikkeestä, se on silti tehokas, sillä liikkeiden vähyys kompensoidaan toistomäärillä. Itse en näe aina tehokkaaksi sitä, että vaihdellaan liikkeitä tehden yhdessä liikkeessä varsin vähän sarjoja. Näen asian niin, että tärkeintä on rasittaa lihasta, luoda sinne pumppi ja ajaa lihas sen jälkeen mahdollisimman monesti maitohapoille kovilla sarjoilla. Se vaatii kovaa intensiteettiä, paljon sarjoja ja riittävän isoja painoja. Liikkeiden määrillä ei minun ideologian mukaan ole niin suurta merkitystä, että niiden kanssa tulisi pelata yhden treenin aikana. Toki pitkällä aikavälillä on aina tärkeää pitää treenaaminen monipuolisena, tämä tarkoittaa myös, että liikkeitäkin vaihdellaan.

Mentaalinen puoli on yleensä se isoin tekijä, jotta saadaan hyvät treenit aikaseksi. Ei pidä mennä salille asenteella, että kuhan nyt jotain tehdään siellä. Pitää olla selkeä suunnitelma ja asettaa tavoitteet jo pelkän yhden treenin osalta. Teen tänään tuolla painolla tän määrän sarjoja! Se, että asetat itsellesi hieman yläkanttiin sen päivän vaatimustason, sarjat ja toistomäärät, pakottaa sinut tekemään kovempaa kuin mitä tekisit ilman mitään suunnitelmaa.

Etukäteen päätetty hurja suunnitelma yleensä onnistutaan viemään vähintään 90% loppuun ja se on takuuvarmasti enemmän ja kovempaa, kuin pelkkä salille meneminen ilman mitään tavoitetta. Näin jopa yksin pystyt toteuttamaan kovia treenejä ilman, että vieressä ruoska viuhuisi treenikaverin toimesta. Toki kaveri on hyvä lisä, kunhan sitten molemmilla on motivaatio kohdillaan. Joskus voi olla, että toista joutuu tsemppaamaan ja vetämään perässä motivaation puutteen vuoksi, mutta tällaiset tilanteet toivottavasti ei ole jokapäiväistä.

Tällaista schaibaa tänään ja muistakaahan käydä tilailemassa noita herkkupatukoita, ne tosiaan puoleen hintaan. Palataan! 😀

T. Mika

14379986_10208642342630428_7908667538469066424_o

Kommentit (9)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.