This is Mika

10.10.2013 04:17 2min luku 28

Nyt tarkkana!

Huomenta!

Selailin eilen iltalehden nettisivuja, kuten niin moni muukin tuppaa uutisia (ja juoruja) sieltä lukemaan. Välillä kuitenkin tuntuu, että IL:llä on jutut vähän vähissä, nimittäin melko raflaava otsikko: Nämä arkiset ruoka-aineet sisältävät myrkkyä! Olin aluksi, että mitä hittoa, onko sitä nyt löydetty jostain makaronista myrkkyä tai jotain uutta, ihmeellistä vaikkapa juustosta? Olihan otsikossa sana ”arkinen”?

Klikkasin otsikkoa ja mitä ne arkiset ruuat sitten olivatkaan?

  • Kidneypapu
  • muskottipähkinä
  • Korvasieni
  • karvasmanteli

Just joo, ihan törkeen arkisia ruokia! Korvasienen tiedän ulkonäöltä (näyttää ruskeilta aivoilta), kun suurinpiirtein joka tarhassa ja esikoulussa jo siitä varoitettiin kuten ylipäätään sienistä. Arkinen ruoka? Ei ihan. ellet nyt ole joku himosienestäjä. Muskottipähkinä ja karvasmanteli vaatiikin sitten jo googlettamista. Ei mulla ole hajuakaan mitä ne on. Mantelin tiedän, joka vissiin onse makea ja myrkytön, mutta mikä helkutin karvasmanteli? Arkinen ruoka? Ei. Entä muskottipähkinä? Ikinä maistanutkaan. Miltä se näyttää? Ei hajuakaan. Kuulemma Muskotin yliannostus aiheuttaa hallusinaatioita.

Muskottipähkinä on tämän näköinen:

Ainoo mikä tossa nyt oli tutumpi, oli Kidneypavut ja tässä jutussa nimenomaan punaiset kidneypavut , jotka pelkästään liotettuina ja kypsentämättöminä ovat toksiinisia. Jotain valkoisia papuja tulee silloin tällöin syötyä mutta nekin paistan jonkun kananmunan kanssa pannulla. Ei kuitenkaan ihan arkiruokaa meikäläisen menússa.

Onhan se hyvä että varoitetaan ruuista, mutta otsikko oli pikkasen yliampuva ja aiheen vierestä kun arkisiksi näitä väittävät. Maito ja leipä on arkisia, mutta ei meikäläisen mielestä mikään muskottipähkinä tai korvasieni tai ylipäätään mikään tosta massiivisesta listasta.

***

Tänään tulee podcast – Mr. Olympia-spesiaali. Illalla ”kuvataan” jakso joten varmasti Maikkeli saa eetteriin episodin jo saman vuorokauden aikana.

Oon saanut positiivista palautetta tuosta 4 kilon tarjoussetistä. Moni on kertonut sen olleen loistava idea, sillä 1kg säkeissä saa 4 eri makua ja valinnanvaraa siis löytyy melkoisesti. Eipä sitten ihan heti kyllästy siihen yhteen makuun, mitä normaalisti yhden 4kg säkin ostaessa käy. Tämä tarjous siis yhä voimassa. Klikkaa banneria ja käy tilaamassa oma makukombosi tukun sivuilta!

whey_80

Kommentit (28)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.