This is Mika

22.03.2019 14:39 3min luku 4

Hallitsetko sinä tämän liikkeen? - Yksi vaikeimmista liikkeistä salilla

Moikkarallaa!

Kuntosaleilla on monen monta vekotinta ja laitetta, joiden hallitseminen saattaa olla haaste. Usein kuitenkin laitteissa tehtävät liikkeet ovat itseasiassa jopa helpompia tehdä kuin vapailla painoilla suoritetut liikkeet. On kuitenkin yksi liike, joka tehdään laitteessa ja tämä liike tehdään hyvin usein teknisesti väärin. Olen nähnyt valtavasti erilaisia variaatioita, eikä ne aina ole kovin kauniita tekniikan osalta.

***

***

Kyseessä on siis alatalja, joka on yksi niistä perus selkäliikkeistä salilla. Alataljaa tehdessä voidaan toki painottaa selän eri osa-alueita, jolloin liike teknisesti muuttuu riippuen mitä osa-aluetta haetaan. Kun alataljassa tehdään kapealla A-kahvalla perinteisesti koko selän lihaksistoon kohdistuvaa liikettä ns. perusliikettä, nähdään usein jos jonkinmoista versiota, eikä nämä ihan aina edes mene selälle.

On tavallaan yllättävää, että niinkin tavallinen liike, kuin alatalja on suorastaan hankala oppia hallitsemaan tekniikan ja kehon motoriikan osalta, mutta näin se vain on. Miten liike sitten tehdään oikeaoppisesti? Koko liikkeen perusperiaate lähtee olkapäistä. Liike tehdään viemällä olkapäät edestä taakse, röyhistämällä rintaa samalla ja lopuksi vetämällä käsillä kahva kohti palleaa. Liike alkaa siis siitä, että eteen työnnetyt olkapäät vedetään taakse, kun tämä liikerata opitaan, koko liike on tavallaan jo lähes hallinnassa. Loppusupistus tehdään sitten vain viemällä kahva pallean seudulle rutistamalla latsit yhteen.

Nyyssiksen Niksinurkkaus pureutuu uudella jaksollaan kyseiseen liikkeeseen. Kannattaa katsoa ja ottaa tekniikka haltuun!


Huippulaadukas palautusjuoma tarjouksessa!

HEi tähän väliin pakko laittaa tämä supertarjous, mikäli se on saattanut mennä ohi silmien. Nimittäin  Ultimate Recovery Complex + bonustuote paketti on -40% alennuksessa koko viikonlopun!! Tässä on hinta-laatusuhde kohdillaan! Suosittelen lämpimästi!

Klikkaa kuvaa alla ja käy hyödyntämässä tarjous!


Kädet kasvaa!

Olen priorisoinut käsiä jo jonkin aikaa ja voin sanoa, että tässä iässä ja näillä kilsoilla on hyvin vaikea saada enää järjetöntä lihasmassaa lisää, mutta kovalla työllä ja omistautumisella tämäkin on ilmeisesti täysin mahdollista. Viimeiset 3-4 kuukauttahan olen syönyt todella paljon eli tavallaan bulkannut sillä erolla, että olen noudattanut oman ravinto-ohjelmapakettini makroja ja ravintoaineita. Olen myös treenannut säännöllisesti ja kovaa sekä pyrkinyt kaikin keinoin optimoimaan tekemisen.

Paino on minulla noussut viime syksyn Kultsan esiintymispainoista (82 kilosta) 94 kiloon, eikä rasvaakaan ole syntynyt ihan mahdottoman paljon siinä prosessissa. Toki hieman on tullut läskiäkin, muttei siis häiritsevän paljon. Kädet sen sijaan olen saanut kivasti kasvamaan pari senttiä eli nämä ovat nyt vihdoinkin saavuttaneet sen 50cm rajapyykin! Wuhuu!

Tästä on hyvä jatkaa ja yrittää saada nuo murkulat turpoamaan vielä lisää. Jatketaan siis käsien tuhoamista, mutta keskitytään myös muihin osa-alueisiin. Jalat ja olkapäät kaipaavat myös huomiota ja niihin on pakko keskittyä lisää. Yritän tässä kevään korvilla päästä myös lenkkeilemään ja polttamaan hieman tuota ylimääräistä, mutta ajatus on silti ylläpitää saavutettuja massoja. Katsotaan miten tässä papan käy?

Perjantain pose

Moustihan se sieltä tupsahti. Itse tykkään tuosta moustista tehdä se juuri noin, että kumartuu hieman eteenpäin, pidän kädet (nyrkit) erillään toisistaan ja pullautan olkapäitä mahdollisimman leveälle. Tuolla saa erittäin massiivisen lookin poseen. Ennen tuli poseerattua tuo niin, että vein käteni ristiin tuohon eteen. Se toimi silloin, kun olin huomattavasti pienempi. Nyt kun on kymmeniä kiloja enemmän massaa, pääsee hartialinja paremmin oikeuksiinsa, kun sen tekee nykyisellä tavalla.

Kuva vuodelta 2006. By Mike Siren.

Äläkä Unohda mun treenikenkätarjousta!!

Hae TÄÄLTÄ koodi!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.