This is Mika

03.05.2014 07:42 3min luku 33

Vinkkejä bloggaukselle

Hei!
Miten tää aika kuluukin näin nopeasti? Jo pari päivää vierähtänyt edellisestä bloggauksesta. Mihin katosivat nuo päivät?
Vappu meni rillatessa ja syödessä. Muutama olut maistui ribsien kera, mutta ei mitään dokaamista sentään. Ihan chillisti otettiin. Valvominen vaan saa pään ihan sekaisin ja rytmi katoaa seuraavasta päivästä. Kävin sentään eilen tekemässä rinnan ja se sujuikin oikein mainiosti. Hurjat olivat energiat ja voimat kun paukuttelin penkissä pitkiä settejä 150 kilolla. 😀
Tänään takareiskoja ja 500 settiä meinasin jälleen niille paukutella reisikoukistajakoneessa. Nannaa nannaa! Takareidet menee niin jumiin, että pelkkä askeltaminen on vaikeeta sen jälkeen. Jalkaa ei vaan saa ylös maasta, niitä vain raahataan perässä. 😉
Oon ihan jäänyt koukkuun noihin Ripped Hardcore Liquideihin! Tällaisena kofeiininarkkarina noi on niin hyviä ja piristäviä juomia, että niihin suorastaan jää koukkuun. 😀 Kahvia menee muutenkin aamulla useampi mukillinen ennen kuin aivot alkaa toimia. Ripped Liquidia voi sitten litkiä tuolla liikenteessä, jos kahvia ei ole saatavilla. Aamuvuoroissa ihan ehdoton lisä ja simmut pysyvät auki!
ripped liquid
Bloggaus on yleistynyt aivan huimasti kisaajien keskuudessa. Todella moni jo kilpaileva bloggaa ahkerasti ja useat kisaamisesta haaveilevat ovat jo päässeet bloggauksen ihmeelliseen maailmaan. On hienoa nähdä, että bodauksessa kisaavat ovat aktivoituneet tuolla saralla. Muutenhan kisaajista ei kuuluisi tai näkyisi mitään, ennen kuin vasta lavalla kerran vuodessa, jos sitäkään.
Miten saada omaan blogiin enemmän kävijöitä (muitakin kuin äiti ja tyttöystävä)?
Muutamia selkeitä nyrkkisääntöjä on bloggaukselle, joita kannattaa noudattaa, jos haaveilee tuhansista kävijöistä päivässä.

 • Kirjoita selkeää ja sujuvaa kieltä
 • Tarkista pahimmat kirjoitusvirheet
 • Laita tekstisi kylkeen kuvitusta. Pelkkää tekstiä sisältävät blogit ovat puisevia
 • Bloggaa ahkerasti, vaikka joka päivä
 • Pidä blogisi pääasiallisesti positiivisena ja iloisena, jatkuvasti negatiivisia kirjoituksia ei kukaan jaksa lukea
 • Julkaise kuvia ja videoita höystääksesi blogia monipuolisemmaksi
 • Sinä määräät blogistasi, joten älä julkaise kommentteja jotka ovat:
  • provosoivia
  • tahallaan negatiivisia
  • täynnä kritiikkiä ilman perusteluja
  • pullollaan kirosanoja
  • ilkeämielisen vihjailevia
  • alatyylisiä
 • Negaajat sekä provosoijat aivan turhaan yrittävät pilata blogisi ilmapiiriä, joten älä anna niille valtaa äläkä provosoidu
 • On sinusta kiinni, kuinka paljon haluat paljastaa yksityiselämääsi, joten harkitse tarkkaan mitä kerrot blogissasi
 • Kun julkaiset kuvia, on suurikin mahdollisuus, että kuvasi päätyvät jonnekin sivustolle, jossa niitä muokataan tai ne yhdistetään likeämielisiin keskusteluihin. Juridisesti on lähes mahdotonta estää moinen, joten parempi on siis vain kasvattaa paksu nahka itsellesi ja nauraa lähinnä moisille tekijänoikeusrikkomuksille

Itse olen blogannut vuodesta 2006 alkaen ja pian tulee siis 8 vuotta siitä, kun lähdin tähän touhuun mukaan. Paljon kivaa on sen mukana seurannut, mutta olenkin pitänyt erittäin tiukkaa linjaa blogissani, enkä ole antanut negaajille valtaa pätkääkään! Älä siis anna sinäkään, koska se muuttaa heti koko blogisi luonteen ja karkoittaa lukijat.
Sitä helposti provosoituu, jos provosoidaan, joten on tärkeää, että oppii heti alusta lähtien ymmärtämään internetin raakuuden. Anonyyminä yllättävän moni kirjoittaa täysin tuntemattomille ihmisille hyvinkin julmasti. Moni varmasti muistaa Susan Ruususen ja häntä kohtaan kirjoitetut kommentit, jotka lopulta etenivät epäiltyinä kunnianloukkausina. Viisi keski-ikäistä miestä ja naista saivat sakkotuomion.
Metkaa oli, että nämä ihmiset olivat täysin tavallisia, Ruususelle aivan tuntemattomia ihmisiä, jotka olivat törkeästi haistatelleet ja huoritelleet häntä. Anonyyminä on helppo haistatella, kun luullaan, ettei siitä joudu vastuuseen. Ruususen tapaus todisti toisin. Kuka tahansa saattaa siis sinunkin blogiisi kirjoitella törkeyksiä, mutta älä anna niille valtaa äläkä missään nimessä julkaise yhtä ainutta sen tyyppistä kommenttia!
Ei muuta kuin bloggaamaan ja pitämään hauskaa! 😀

Kommentit (33)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.