This is Mika

19.06.2018 18:01 5min luku 0

Vanhoja muistoja

Moikka!

On vanha sanonta, että se joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Mutta tämänkin uhalla laitetaan vähän muistumia vuoden 2006 kisasta, joka käytiin keväällä Kulttuuritalolla. Törmäsin nimittäin vanhaan valokuvaan, jossa seistiin lavalla line upissa reilun 12 vuotta sitten vierelläni megamassiivinen Kim Kold ja muutama muu tuttukin.

Vasemmalta: Ott Kiivikas, Jerry Ossi, Kim Kold, minä, Reino Strand, Sune Larsen.

Tuohon ajanjaksoon järjestettiin muutamien vuosien ajan pohjoismaiden kesken Gran Prix -kisoja, jotka toteutettiin semi-ammattilaissäännöin. Helsingissä järjestetyssä painoluokattomassa kisassa oli mukana neljäsosakäännökset, vapaaohjelman pituus sai olla 3 minuuttia pitkä ja oli kisassa jopa henkilökohtainen kierros, jossa esitettiin tuomareille pakolliset asennot, jokainen erikseen.

Vasemmalta: Nyman, Vilponen, Ott, Jerry, Kim, mä, Reino, Sune, Mentula ei mahtunut kuvaan…

2006 vuoden GP kisaan saatiin Tanskasta kova kattaus, nimittäin pari megaisoa kisaajaa, Sune Larsen sekä jopa Hollywoodissa elokuvauraa suhteellisen menestyksekkäästi tehneen Kim Koldin. Kim oli heittämällä kisan massiivisin ukkeli. 193 senttisessä rungossa oli painoa käsittämättömät 139kiloa. Mun keittiövaaka oli virallisena punnitusvaakana kilpailijakokouksessa ja oikeasti pelkäsin, että vaaka pamahtaa paskaksi, kun Kim astuu sen päälle. Vaaka kuitenkin selvisi Kim Koldin painon ja taitaa olla vieläkin jossain päin Suomea toimintakuntoisena.

Vaikka kisa oli painoluokaton, järjestäjät halusivat ihan mielenkiinnon vuoksi punnita kisaajat, jotta sitten oli kiva vertailla ukkeleita, miten kukin sijoittui omasta elopainostaan huolimatta. Bodaus kun ei kilpailulajina ole sitä, että isoin aina voittaa. Jo punnituksessa pääsin Kimin kanssa posevertailuun.

Pipopäät poseeraa kulttuuritalon kilpailijakokouksessa! Takana Tapani Moisala kameransa kanssa. Kuva taitaa olla Mike Sirenin ottama.

Kisat olivat todella hienot ja lavalla nähtiin kiva kattaus Suomen kärkinimiä Jari ”Bull” Mentula, Timo ”Napalmi” Vilponen, Jerry Ossi, jne.

Tulokset jakautuivat seuraavanlaisesti:

  1. Jerry Ossi (83kg)
  2. Sune Larsen (119,6kg)
  3. Reino Strand (87,1kg)
  4. Mika Nyyssölä (71,7)
  5. Ott Kiivikas  (93kg)
  6. Jari Mentula (114kg) Ei finaaliin
  7. Timo Vilponen (??kg) Ei finaaliin
  8. Kim Kold (138,7kg) Ei finaaliin
  9. Sami Nyman (??kg) Ei finaaliin

2006 Helsinki GP kisoissa finaliin pääsi 5 kilpailijaa. Vapaaohjelman pääsi kuitenkin kaikki osallistujat esittämään. Oma vaparini meni mielestäni tosi hyvin. Mutta miettikää tätä, Nymanin Samilla oli perhana soikoon sama biisi. Onneksi sentään vähän editoidumpana ja lyhyempänä versiona.

Muistatko meikäläisen vaparin vielä? Tässä se on nähtävissä:

Löysin muuten vanhan kisarapsan tästä kilpailusta JK Kuntofitneksen sivuilta. Laitetaan se tähän luettavaksi, mitä silloin kisoissa tapahtui. Käykää muuten tsekkaamassa tuo JK kuntofitness -sivusto, siellä on hyviä vanhoja kisaraportteja luettavissa.

Kehonrakennuksen Grand Prix

Lopuksi oli odotettu Pohjolan bodymiesten kohtaaminen. Ammattilaissäännöillä käyty kisa ilman painorajoja avasi aivan uudenlaisia näköaloja ennakkospekulaatioihin. Savun hälvettyä olivat huhut saaneet pisteen ja yksi mies seisoi voittajana! Jerry ”The Rock” Ossi. 83 kg kivikovaa lihaa oli se, mitä voittoon vaadittiin. Alkukisassa Jerryn väri oli todella vaalea, mutta ei peittänyt tosiasiaa että mies oli KUNNOSSA. Asia korjattiin iltakisaan ja voitto oli tosiasia. Todella tiukka kunto, lihaa kuin teurastamolla. Eikä heikkouksia. Joskus parjattu poseerauskin sujui mallikkaasti. Voittoa hakemaan tulleen miehen asenne näkyi takariville asti. Kuten ne reidetkin, jotka suorastaan hyppivät silmille.

Sune Larsen (119,6kg) tuli yleisön sekaan esiintymään (kuva: voima.net)

Tanskan Sune Larsen (119,6kg) pisti kuitenkin kampoihin tosissaan. Liki 40 kiloa enemmän lihaa, todella kovaan kuntoon viritettynä. Itse odotin voittajan julistamista todella jännittyneenä niin vakuuttava oli Larsenin paketti.

Ainoa vika mielestäni oli jopa liian tumma kisaväri. Eebenpuun mustasta miehestä ei erottanut mitään, jos fysiikan pinnalle heijastui vähänkään varjoa. Pronssia otti länsinaapurin Reino Strand (87,1kg). Hoikempi kuin Jerry tai Sune, mutta aivan loppuun asti rasvaton ja nesteetön fysiikka. Ihailla täytyy. Neljännen sijan otti monen kovan päänahan myötä Mika ”Giant Killer” Nyyssölä (71,7kg).

Jos Jerry oli hieman karummalla asenteella liikkeellä, antoi Mika yleisölle parastaan maksimiin asti. Hienoa poseerausta ja viihdyttävää esiintymistä. Kireys ei ollut aivan mitalikolmikon tasolla, mutta riitti kaatamaan mm. Eestin Ott Kiivikaksen. Ott ei ollut parhaimmillaan. 93-kiloinen fysiikka oli aavistuksen pehmeä ja nesteinen. Hienon rakenteen omaava eestiläinen esiintyi tyylikkäästi ja edukseen, mutta tällä kertaa se riitti vain finaaliin.

Jari Mentulan kohtaloksi tuli kuudes tila ja karsiutuminen finaalista. Aivan eri mies kuin viime syksyllä, nyt olivat lihakset täynnä ja kireyttä sekä massaa vaikka muille jakaa. 114kg härkämäistä lihaa tuotti tällaisen tuloksen tällä kertaa. Timo ”Napalmi” Vilposen epäonni jatkui. Viikko ennen kisaa tulehtunut rintalihas pilasi Napalmin karkelot. Ammattimiehen ylpeydellä mies kuitenkin kapusi lavalle (7.), vaikka yhtälö oli yhtä helppo kuin norsun työntäminen neulansilmän läpi.

Tanskan maalla on todellakin jotain mätää, kun se tuottaa Sune Larsenin ja Kim Koldin kokoisia miehiä! Odotin kovasti näkeväni Kim Koldin tällä kertaa kireässä kunnossa. 138,7kg paksua lihaa, todella sympaattisen oloinen ja rauhallinen mies. Toki noilla mitoilla ei itsestään tarvitse numeroa tehdäkään tai tuoda itseään esiin sen kummemmin. Hieno vapaaohjelma ja tasapainoinen fysiikka noin isoksi mieheksi. Valitettavasti kaikkia nesteitä ei oltu saatu pois ja Kimin kulta meni maanmiehelle.

Winner! Jerry

Myös Mika Nyyssölän maine Giant Killerinä oli ansaittu, voitettuaan jättiläisen nimeltä Kim Kold (8.). Jonkun on oltava aina viimeinen. Nyt sen joutui kokemaan Sami Nyman. Mutta vain sen takia, että line-up oli kerta kaikkiaan niin kova. Sami on kehittynyt huimasti syksystä. Jos hän kilpailee tänä syksynä, tulos on takuulla erilainen. Voittaja asenteella vain ensi kerralla ja moni on vielä ihmeissään.


Ja hei, käykää nyt poistamassa tuo Off the Hook tarjous!

Bloody Berry -maku on saatu takaisin valikoimaan!

Klikkaa kuvaa ja käy tilaamassa DYYYDS!!

 

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.