This is Mika

16.06.2013 21:38 4min luku 26

Ennätyksiä ja loukkaantumisia

Esipuhe

Tänään salilla liikkui isot malmit. Termis sattui samaan aikaan salille ja mulla oli tarkoituksena tehdä paikkorintatreeni suht kevyillä painoilla. Rinta on ollut vähän arka koko viikon siitä lähtien kun tein sen pyramidipunnerruksen. Termikselläkin oli tarkoituksena tehdä kädet ainoastaan, mutta sain miehen suostuteltua treenaamaan kanssani alkuun penkkiä. Onhan se kiva tehdä jonkun tutun kanssa penaa, kun siihen usein on kiva saada spottaaja karjumaan toistoihin puhtia.

Veljesten kilpailuhenkisyys

Jostain kumman syystä aina, kun treenaan Termiksen kanssa, syntyy välillemme eräänlainen skabailuhenkisyys ja pieni kykenevyysasettelu kenen käsissä malmi taipuu kevyimmin. Toki kyseessä on leikkimielistä ja kannustavaa kisailua, mutta lopputulos ei aina ole se mukavin vaikka kaikkea kivaa matkanvarrelle mahtuukin. Tälläkin kertaa penkkitreenit äityivät jostain selittämättömästä syystä jonkin sortin turnajaisiksi.

Treenit alkaa

Termis käväisi yläkerrassa venyttelemässä parin viikon kovien nosteluiden kipeyttämiä kiertäjäkalvosimia ja minä sillä välin nakuttelin kevyillä painoilla pidempiä lämppärisarjoja penkissä. Termis liittyi seuraan ja ryhtyi myös aluksi lämppärisarjoilla hakemaan liikerataa tutuksi lihaksille. 50 kiloa sarja, pari. 80 kiloa sama juttu. Satanen ja sillä nakuteltiin kymppejä. 120kg ja meikä otti kutosen ja Termis nelosen. 140kg tankoon ja minä ensin punnertelemaan sillä nelosen. Termis otti vain ykkösen. Siinä kohtaa kysyin, että mites se tän päivän kevyt treeni katosi? Noh, Termiksellä alkoi paikat lämmetä ja olo tuntui hyvältä, vaikka perjantaina oltiin kuulemma oltu hiukan viihteen puolella ja kurkun päässä maistui vielä viisasten juomat. Kroppa oli rentona ja pahin krabbiskin oli taittunut. Nyt kun kulki niin Termis päätti (minunkin puolesta), että nyt nostellaan rautaa isosti.

Rauhallisesta treenistä kaaottiseen kilpajuoksuun

140 kilon jälkeen Termis kysäisi minulta, että onko olo vahva? Vastasin että mikäs tässä, ihan jees. Noh, sitten lopetetaan arpominen ja ruvetaan nostelemaan. Termis löi 15 kilon limput päihin lisää, joten tangossa lepäsikin yht’äkkiä 170 kiloa?! Ei muuta kun selkä penkkiin ja menoksi. Nappasin 170kg kolme kertaa ylös melko kivan tuntuisesti. Olo oli hyvä ja hieman yllättynytkin. Rinta kesti kivasti nostamisen vaikka olikin ollut arkana monta päivää. Termis sen enempää miettimättä nakkasi samalla raudalla ykkösen. Taitaa miäs herkistellä tänään?

Kolmonen 170kg:lla ratkaisi sen, että päätettiin kokeilla 180 kilolla vielä yksi nosto. Edellisen kerran olen samoilla raudoilla nostanut 11 vuotta sitten, joten vähän jänskätti. Happea keuhkoihin ja tanko käsille. Ykkönen tuli oikein kivasti omilla ylös. Oma paino keikkuu siinä 85 kilon hujakoilla, eli tyytyväinen olen. Ilman suurempaa panostamiseta penkkiin 180 kiloa on omasta mielestäni ihan hyvä suoritus.

with heavy ass

Uhkarohkeutta 

Paikalle oli eksynyt Leskisen Jari, joka tuossa keväällä nappasi oman enkkansa eli 200 kiloa penkistä, joten ehkä sen innoittamana Termis päätti tehdä uhkarohkean tempun. Mies latasi 2 markkaa tankoon ja valehtelematta sen enempää valmistautumatta henkisesti nostoon kampesi itsensä tangon alle. Ei muuta kun tanko telineistä, rinnalle ja runkkutyyliin ylös. Oma salienkka oli rikottu. Edellinen 190kg rikkoutui siis hulppeasti 10 kilolla. Mutta mitä sitten tapahtui?

Kuin jossain ennätysten hurmoksessa Termis päätti lisätä vielä 5 kiloa uuteen ennätykseen. Jari ja minä oltiin molemmat huuli pyöreänä että mitä se mies nyt meinaa? Eikö olisi kiva päättää tämä päivä uudella enkalla ja mennä himaan syömään riisiä ja kanaa voiton kunniaksi? Ei, kun kerran enkka on rikottu on kuulemma pakko yrittää rikkoa sitä vielä uudestaan niin kauan kunnes ei enää tule. Jaahas, vai sellainen on Termiksen filosofia? Tuota ei sitten kannata ainakaan aloittelijoille opettaa.

Hurmiosta turmioon

Tangossa siis 205 kiloa. Taukoa edellisen noston välissä noin 2 minuuttia ja Termis on penkin alla huutamassa, että tule jo varmistamaan. Hurmoksen huumassa tanko käsille ja nätisti lasku rinnalle. Tanko tulee jo jonkin matkaa ylös, kunnes jotain tapahtuu ja Termis saman tien valittamassa, että nyt sattui. Olkapää. Tanko putoaa rinnalle ja minä sitä nostamaan kaikin voimin. Hyvä kun edes saadaan se enää takaisin telineisiin. Olkapäähän sattui eikä varmaankaan tehnyt hyvää joutua nostamaan sitä tankoa ylös vielä uudestaan sillä enhän minä kyennyt koko painoa millään kampeamaan takaisin ylös.

Olkapäähän jäätä ja käsi lepoon. Sidottiin vielä joku vanha paita siihen antamaan kompressiota, mutta nyt on Termoksella pitkä toipumisen tie edessä. Kieltämättä opettavainen tarina. Termis on valitettavasti niitä ihmisiä, jotka eivät opi muuten kuin kantapään kautta. Nyt oppi varmasti meni perille ja toivotaan, että mies vielä tästä palaa takaisin isojen malmien pariin. Usein näissä vaan tuppaa käymään niin, että loukkaantumisten myötä jää isot raudat nostelematta loppu iäkseen. Tosin entuudestaan tunnen Termiksen melko hyvin ja mies on kieltämättä sen verran hullun sorttia, että tuosta sisuuntuneena tulee varmasti pian takaisin ja jälleen kerran paukkuu olkapäiden sijaan ennätykset! Se mikä ei tapa, vahvistaa. 😀 Toivotaan näin.

Ai niin, haluatteko muuten nähdä nuo kaksi nostoa 200 ja 205 kiloa? Klikkaahan kuvaa alla niin pääset katsomaan!

200kg-penkista

Kommentit (26)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.