This is Mika

21.08.2020 11:14 1min luku 7

Fitness-skenessä kuohuu - Anni Sirviön plagiointikeissi Markku Tikan aineistosta paljastui!

Helou!

Itse törmäsin tähän tapaukseen pakkotoisto.com -sivustolla, jossa Markku Tikka kertoi saaneensa kuulla, että hyvinvointivalmentaja Anni Sirviö on podcastissaan siteerannut lähestulkoon suoraan Markun iänvanhaa ketoosiohjeistusta syklisestä ketoruokavaliosta. Markku itse julkaisi eilen videon Youtubessa, jossa hän osoittaa aikalailla aukottomasti tämän plagioinnin. (video alempana)

***

***

Ani Sirviö siis kertoo omassa Fat Burning Female podcastissaan, kuinka syklisellä ketoruokavaliolla tulee toimia, lukien sanasta sanaan Markun Ketoosidieetti e-kirjan tekstiä. Luonnollisesti Markku oli asiasta hieman yllättynyt, koska lähdettä ei mainittu koko podcastissa, eikä sitä, että kyseinen teksti on Markun käsialaa.

Markku Tikka repii jopa huumoria videolla, kun tekstiä tulkitaan jossain määrin jopa täysin väärin! 😀

Anni Sirviö on videon myötä julkaissut julkisen anteeksipyynnön, joka toki on reilusti tehty, vaikka itse podcastissa siteeratut tekstit ilman Markun mainintaa ei ollut reilua toimintaa.

Tässä Markun video!

Ja tässä Anni Sirviön julkinen pahoittelu:

Siteerausta tapahtuu paljon maailmalla ja monia julkisia tutkimuksia saa ja on luonnollisesti hyvä käyttää omissa teksteissä, kunhan vain lähteet mainitaan ja ehkä tässä tapauksessa olisi ollut ihan hyvä myös kysyä lupaa Markulta, ennen kuin tehdään ns. kaupallinen podcast aiheesta käyttäen Markun omaa tekstiä näinkin suoraan.

Mitä mieltä itse olet kyseisestä tapauksesta?

Pääset TÄSTÄ lukemaan Markun ketjua pakkotoistolla!

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.