This is Mika

29.11.2016 08:56 2min luku 1

Väkivalta kehonrakennuksessa tuomittiin myös IFBB:n puolelta

Huomenta!

Eilen uutisoin Kreikassa tapahtuneesta väkivaltaisesta hyökkäyksestä IFBB:n tuomareita ja MC Armando Marquezia kohtaan. Kreikkalainen kehonrakentaja Giannis Magkos, jäädessään ilman Overall voittoa, hyökkäsi alas lavalta, heitteli tuomariston pöytiä, uhosi tuomareille, näytteli vehkeitään mm. IFBB Presidentti Dr. Rafael Santonjalle ja mikä vakavinta, löi kilpailua juontanutta Armando Marquezia kasvoihin, jonka johdosta Armando kaatui pahan näköisesti lattialle.

Eilinen uutinen: Väkivaltaa kehonrakennuskisoissa

Seuraamukset tapahtuneesta

IFBB on eilen langettanut elinikäisen kilpailukiellon Giannis Magkosille väkivaltaisesta käytöksestä kilpailuissa

15171027_10157850093720437_1923486071742377555_n

Olen henkilökohtaisesti erittäin tyytyväinen päätöksestä. Kehonrakennukseen ei kuulu väkivalta missään muodossa. Väkivaltainen toiminta on aina tuomittavaa ja varsinkin kilpaurheiluun sellainen ei yksinkertaisesti kuulu. Tuomiollaan IFBB selvästi antaa esimerkin, että vastaisuudessakin väkivaltaisella käytöksellä on vakavat seuraamukset.

Itse näen, että Magkosin väkivalta Armandoa kohtaan täyttää puhtaasti pahoinpitelyn kriteerit ja rikosoikeudellisiin toimiin tulisi Kreikan viranomaisten ryhtyä. Eri asia on sitten, kiinnostaako Kreikan viranomaisia tämä asia. Suomessa jo lain puitteissa julkisella paikalla pahoinpiteleminen on selvitettävä viranomaisten puolesta.

Mutta hieno asia, että IFBB teki ratkaisunsa ja päätti antaa ankarimman tuomion mitä voi antaa. Uskoisin, että näin jälkikäteen saattanee kreikkalaista herraa hieman harmittaa, että meni riehumaan noissa kisoissa. Yhdet kisat, sinne tai tänne, mennään kotiin ja suunnitellaan seuraaviin kisoihin parempi sotasuunnitelma. Ei tuomareiden kimppuun hyökätä saatikka täysin tuomaroinnin ulkopuolella olevaa tahoa lyödä.

Kuten aikaisemmin sanoin, en ole vastaavaa käytöstä kehonrakennuskisoissa koskaan nähnyt. Takahuoneraivoamista on tapahtunut ja olen nähnytkin sellaista. Olen kuullut, että paikkojakin on hajoteltu, pokaaleja paiskottu pitkin seiniä, mutta tämän tyyppistä, yleisön edessä tapahtuvaa väkivaltaa en ole todistanut koskaan aiemmin. Onko tällaista sitten IFBB:n historiassakaan tapahtunut? Mene ja tiedä.

Bäkkärillä on aikanaan jytissyt kisaajien kesken jopa Suomessa

Virtamon Jouni kertoi tuossa taannoin, että Suomessa pidetyssä pro-kisassa pari ammattilaista veti toisiaan turpaa. Risto Isohanni ja Jouni Virtamo olivat saaneet järjestääkseen Suomeen Finnish Grand Prixin, jonka voitti Lee Labrada. Kisan jälkeen taistelupari Phil Hill ja Ron Love, jotka käsittääkseni olivat ennenkin jo olleet tukkanuottasilla ottivat yhteen bäkkärillä.

Takahuoneessa ollut Jaakko Ilkka muistelee, ”Ron Love moitti Phil Hillin rakennetta ja Mr Hill hermostui siitä totaalisesti.. Mike Quinn oli siellä erotuomarina mun ja Wayne DeMilian kanssa”. Risto Isohanni jatkaa, ”Siellä pukkarissa oli myös Röhrin Markon kameraporukka, joka filmasi meidän FGP-kisoja MTV 3:lle ja filmissä näkyy välillä kattoa, seinää, kilpailijoita yht aikaa, kunnes joutuivat poistumaan härkien areenalta. Ristuksen kova jätkä Lakeurelta eli Jaska (Jaakko Ilkka) pani patit hiljaiseksi, jotka ymmärsivät oman turvallisuutensa päälle”.

Ron Love muistelee:

Virtamon Jouni muistelee naureskellen, kun samaisena iltana nuo riitapukarit oltiin laitettu istumaan hotellin buffettiin vierekkäin. Olivat kuulemma kiltisti siinä syöneet ruokaa ja jutelleet normaalisti, toinen tosin silmä mustana. 🙂

JK Kuntofitness Facebookissa on tallentanut näitä historiallisia hetkiä bodauksessa. Suosittelen tutustumaan tuohon sivustoon FB:ssä. JK Kuntofitneksen FB sivuille TÄSTÄ

Alla oleva video juuri kyseisestä kisasta, jonka takahuoneessa pojat tappeli keskenään.

Kommentit (1)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.