This is Mika

02.02.2017 19:42 3min luku 7

Kirjan kuvauksista pieni videotiiseri!

Moi!

Kävimme loppiaisena Fox Centerillä kuvailemassa Giant Killer -kirjan treenioppaaseen kuvia. Yli 450 kuvaa otettiin ja noin 11 tuntia siellä vierähti, mutta kyllä se kannatti, nimittäin kuvista tuli aivan todella upeat. Parhaimmat pääsi kirjaan ja kyllä sitä on hierottu ja hiottu näinä viime päivinä. Jokainen nyanssi on viilattu paikoilleen. Videosta näkee hyvin, miten paljon ja tarkkaan katselimme kuvia, jos jokin kuvassa ei miellyttänyt, emme yksinkertaisesti tyytyneet siihen. Pedanttia toimintaa, mutta kun lähdetään tekemään kirjaa huolella, niin siinä ei voi sitten missään vaiheessa löystää hihnaa.

Huumorilla, aina

Kuvaukset olivat uuvuttavat, mutta se vain oli tehtävä. Treeniopas on erittäin innovatiivinen ja sen luominen on ollut hyvin mielenkiintoista. On jännä ollut nähdä oman vision konkretisoituminen pikku hiljaa. Kuvat ovat tärkeitä, luonnollisesti, sillä ne tekstin ohella kertovat paljon tekniikasta. Siksi oli todella tärkeää heti katsoa kuvia Jounin kanssa ja päättää jatketaanko eteenpäin vai otetaanko uutta kuvaa.

Jouni ja minä tsekkaamassa kuvaa Fox Centerillä

Kaikin puolin, kuten sanoin, on ollut hirveän tärkeää olla todella tarkka ja olla yhteistyössä kirjan tekijöiden kanssa. Useinhan taitto toteutetaan ulkopuolisen tahon puolesta, jota tuskin edes nähdään. Taitto yleensä on sen verran yksinkertainen kirjoissa, ettei ole edes tarvetta konsultoida taittajaa tai kertoa omia fiiliksiään taiton suhteen. Tässä kirjassa ei olisi mitenkään ollut mahdollista edetä tuolla tavalla. Halusin kirjan itseni näköiseksi ja se tarlkoitti, että minulla oli tietty näkemys kirjan visuaalisuudesta ja sen konkreettiseksi saamiseen ei ihan kuka tahansa taittaja olisi ollutkaan mahdollinen. Lehtonen otti kuitenkin kunnianhimoisen haasteen vastaan ja nyt kirja kieltämättä on minun näköinen, hullun visuaalinen, hauska, innostava, täynnä hassuja pieniä detaljia ja toki täynnä tietoa, infoa, ohjeita ja neuvoja.

Treeniopas on täynnä minun mielestäni tehokkaimpia liikkeitä! Tässä voimapyörä vatsoille.

Viparit sivuille!

Kirjan tekijätiimi säätää ja tuunaa ja meikä taustalla hiljaa jo tankki melkoisen tyhjänä

Vedin semikisadieetin kirjan kuvauksia varten…

Timi Rinne on tämä videon takana. Kiitos valtavasti Timille, että jaksoit olla kuvauksissa aivan loppuun asti mukana. Kiitos myös Fox Center sekä Mona!

Tässä tuo pikku tiiseri, olkaa hyvä!!

Muistakaa hei tsekata tukulla patukat on nyt edukkaaseen hintaan. Klikkaa kuvaa alla ja tilaa!

Kirjan voi yhä tilata ennakkoon signeerauksella Docendolta. Klikkaa kuvaa alla!

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.