This is Mika

25.03.2016 13:25 4min luku 18

Tulevaisuuden visioita

Moi!

Itseäni on aina kiinnostanut kaikenlaiset tulevaisuuden visiot. Eniten tietysti mietityttänyt, ehtiikö sitä itse näkemään ja kokemaan jotain todella spesiaalia oman elämäni aikana vai jääkö kaikki nämä visiot tulevia sukupolvia varten?

matte_future_city_121611_by_rich35211-d4jfmh6

Joitain tulevaisuuden ihmeitähän on jo olemassa, kuten lentävä auto, joskin moiset ovat lähinnä autoa muistuttavia lentokoneita tai lentokone, jota on mahdollista ajaa kuten autoa.

am_foto_01

Aitoa ”futuristista” lentävää autoa, kuten elokuvissa Fifth Element tai Back to the Future tuskin koskaan tullaan kehittämään. Tai ei ainakaan minun elinaikanani.

Joitain tulevaisuuden visioita uskoisin näkeväni kuitenkin vielä tässä lähitulevaisuudessa, kuten paperin ohut televisio. Olishan se äärimmäisen siistiä ”tapetoida” yksi seinä pelkkää isoa ruutua täyteen, eikä tarvitsisi miettiä kestääkö seinä ruudun painon. Videotykki-ihmiset tosin aina älähtää tässä kohtaa, että onhan se videotykki ollut jo ikuisuuden olemassa, miksi sitä kukaan haluaisi fyysistä näyttöä tai televisiota seinälle. Mutta videotykit ovat ominaisuuksiltaan niin kehnoja, että minua ei ole koskaan sellaiset kapistukset kiinnostaneet. Huone pitää pimentää, laitteet surisevat äänekkäästi ja lampun vaihto maksaa maltaita. Värit ovat kirkkaudeltaan surkeita ja musta on lähinnä harmaa väriltään.

LG kehittellyt jo lupaavasti ohuen ohutta näyttöä. Sieltä se tulee.

18-inch-rollable-display

Onhan tekniikka mennyt huimasti eteenpäin. Ei tarvitse mennä kauhean kauas taaksepäin ajassa, kun vielä kännykät olivat massiivisia salkkuja luureineen ja maksoivat siihen aikakauteen nähden käsittämättömän paljon. Silloin 90-luvun alussa tuskin kukaan olisi uskonut, että reilun 20 vuoden kuluttua lähes jokaisella kansalaisella olisi litteä puhelin, jolla kaikki kommunikoisivat, ottaisivat valokuvia, maksaisivat laskuja, katsoisivat ohjelmia vaikka bussissa isuessaan yms.

”pienen kokonsa”…. 😀

lataus

36 vuotta myöhemmin: iPhone 6S plus.

Fxp5myJq

Tästä jos näkisi 30 vuoden päähän, voisi toki yllättyä minkälaista teknologiaa me käyttäisimme tulevaisuudessa. Hassuahan se on, että kun tekniikka, vaikka suhteellisen nopeasti kehittyykin, tekee metamorfoosia asteittain, me ikään kuin kasvamme siinä prosessissa yhtäaikaa ja totumme uuteen tekniikkaan, adaptoidumme siihen eikä se tunnu niin ihmeelliseltä. Asia voisi ollakin toisin, jos 10 vuodeksi esim katoaisimme pimentoon emmekä näkisi sitä tasaista muutosta. Silloin voisi ehkä ihmetelläkin uusia puhelimia ja niissä olevia uusia ominaisuuksia.

Nanotekniikkaa odotan myös innolla, miten se kehittyy ja missä vaiheessa tulee arkipäiväiseksi kaikki  ihmisen sisään asennettavat teknologiat? Ihonalainen puhelin tai kello tai ehkäpä aktiiviranneke?

skinput-970-80

Innolla odotan virtuaalilaseja, joiden pitäisi jo olla ihan pian markkinoilla. Oculus Rift (Multiformat) VR:n pitäisi jo olla ilmestynyt, mutta vielä saamme odottaa.

Seuraa tilannetta CD.COM:issa lasien osalta!! 

OculusVR

Voi olla kieltämättä aika makea kokemus päästä pelailemaan tuolla vehkeellä pelejä, saatikka sitten katsoa leffoja jne. Mullistanee peliteollisuuden tulevaisuudessa ja mikä ettei monen muunkin asian? Alkuun tosin varmasti niin kallis, ettei monella ole varaa ja pelit todennäköisesti aika yksinkertaisia, kunnes sitten joskus pelifirmat oppivat hyödyntämään virtuaalilasien koko potentiaalin!

Onko sinulla jotain tulevaisuuden visiota, jonka haaveilisit vielä elinaikanasi näkevän? Mihin se liittyy? Päästäänkö koskaan esim Marsiin? Kehittyykö lääketiede niin, että kaikki sairaudet tulevat olemaan historiaa? Kommentoi ja jaa futuristiset näkemyksesi meille, niin päästään mielikuvitusmatkalle tulevaisuuteen!

😀

Kommentit (18)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.