This is Mika

04.02.2018 22:15 2min luku 0

Ruokakompromisseja

Moikka!

Joskus tulee tilanteita, kun ei ole mahdollisuutta kantaa omia eväitä mukana. Olet ehkä reissussa tai tulee joku yllättävä tilanne, jota et ennakoinut. Oli miten oli, joskus on vain sovellettava syömisiä ja mentävä sen mukaan mitä on saatavilla.

Buffetsapuska

Tilanteissa, joissa pääset itse rakentamaan tai valitsemaan omat syömiset, ovat parhaita tällaisissa kompromissitilanteissa. Buffet ravintoloiden ruokakaukaloihin on hyvä mennä, sillä voit valita hyvinkin sopivia ruokia riippuen sen hetkisestä ruokavaliosta. Jos esim olet VHH-dieetillä, voit valkata friteerattuja ruokia ja kevyttä salaattia kylkeen. Vaihtoehtoisesti voit syödä paistettua lihaa sekä kanaa huoletta, tai vaikka lohta, jossa on paljon rasvaa. Eli vaikka kebab -tyylinen liha käy mainiosti, kunhan pidät hiilarit alhaalla.

Hiilaridieetti mahdollistaa runsaan hiilarin käytön, joten riisi, peruna ja pasta ovat hyviä valintoja seisovan pöydän antimista. Vältä tällöin rasvaisia proteiinin lähteitä. Valitse siis grillattuja tuotteita, naudan sisä- tai ulkofilettä, kanaa ilman nahkaa jne. Rasvaiset kastikkeet kannattaa myös jättää pois.

Pikaruoka

Tällaiset tilanteet ovat haasteellisia. Jos ainoana mahdollisuutena on esim mäkkäri tai kebukkila, vaihtoehdot voivat olla rajallisia. Kebab-ravintoloissa onneksi on aina riisi ja salaatti vaihtoehtoina, joten pyri esim valkkaamaan joku salaattiannos, jos olet VHH:lla tai sitten kebab riisillä, jos mennään hiilaridieetillä.

Hampurilaisravintolat ovat myös haastavia, mutta näissäkin voi hyvin kikkailla. VHH:lla pysy rasvaisissa nuggeteissa ja vältä esim ranskalaisia. Hampurilaisten kohdalla voi toimia vaikka ostamalla parit juustohampparit, heittää sämpylät menemään kaikista paitsi yhdestä burgerista ja näin nostaa makroja proteiinin osalta. Tästä ideasta olen itseasiassa tehnyt joskus kauan sitten ihan oman blogipäivityksenkin. 🙂

Quadruple cheese burger:

Kun olet protskudieetillä tai haluat halvalla jotain lihaisan hyvää roskaruokaravintolasta tee seuraavanlaisesti:

  • Mene mäccäriin.
  • Osta neljä juustohampurilaista.
  • Ota kolmesta hampparista pihvit ja juustot pois.
  • Lisää pihvit ja juustot neljänteen kokonaiseen juustohampurilaiseen.
  • Syntyy Quadruple Cheese Burger!!

Hintaa ei synny tälle jättiläiselle kuin 4 euroa! Saat ison määrän roheiinia ja halvalla vatsan täyteeen.

Miinuksena tosin karmea määrä kaloreita ja suhteellisen paljon nopeita hiilareita.

Mutta anyways, ihan hyvä vaihtoehto perusmätölle.

Quadruple Cheese Burgerin ravintosisältö:

  • Kalorit: 793,2
  • Proteiinit: 65,1
  • Hiilarit: 48,3
  • Rasvat: 45,1

Alkuperäinen bloggaus löytyy TÄÄLTÄ!!

Monenlaisia ruokakompromisseja on aina mahdollista tehdä. Joskus ne onnistuu ja toisinaan ei. Itse kannan yleensä aina vähintäänkin protskupatukkaa messissä, jotta saan hädän hetkellä edes jotain ravintoa nassuun. Tee siis oikeita valintoja ja varsinkin itsellesi sopivia sellaisia, niin ei sitten jää harmittamaan, jos joskus joutuu yllättäviin tilanteisiin.


HUOMIO!!

Nyt on muuten ihan vika hetki osallistua meikäläisen ”OSTA 80€, SAAT 20€ ALENNUSTA” -supertarjoukseen. Myös BARSMANIA vetelee viimeisiään. Klikkaa kuvaa alla ja pääset tarjoukseen käsiksi. Mukana vielä kilpailu!!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.