This is Mika

24.10.2012 11:44 5min luku 83

Hyödyllisimmät lisäravinteet!

Moi!

Lisäravinteista pyydetään jatkuvasti neuvoja ja kysellään että voisinko listata tärkeimmät ja toimivimmat lisäravinteet blogiini. No perskules, kuppi kuumaa kahvia tohon viereen ja antakees meikä listaa tähän mielestäni hyödyllisimmät lisäravinteet!

Lähdetään liikkeelle ihan perus herasta! Eli Whey-80 on niin hinta kuin laatusuhteeltaan toimivinta proteiinia. Itse käytän tätä palautusjuomassa.

Malto. Tätä kannattaa lisätä palautusjuomaan, jos ja kun itse halutaan rakentaa oma palkkari. Hyödyt siinä ovat selkeät, voit mitata itsellesi juuri sopivan määrän proteiinia suhteessa hiilariin. Ei tarvitse mennä tehtaan sekoituksen mukaan kuten valmiissa palautusjuomapusseissa.

L-glutamiini. Tämä on aminohappo ja sieltä tärkeimmästä päästä. Puhutaan välttämättömistä aminohapoista ja L-glutamiini on yksi niistä. Tätä käytän palkkarissa. Otan myös aamulenkille lusikallisen veden kanssa tyhjään vatsaan.

Kreatiini. Tutkituin lisäravinne jonka teho on kiistaton. Kerää hieman nestettä joka puolestaan antaa painetta lihaksille ja saa ne kasvamaan! Lisään tätä palkkariin 2 teelusikkaan (12g) ja otan ennen aamulenkkiä teelusikallisen (6g)veden kanssa. Monohydraattia voi myös ”tankata” 5 päivää ohjeiden mukaan.

ALA eli alfalipoiinihappo. Yksi vahvimmista antioksidanteista. ALA lisää insuliiniherkkyyttä. Jos insuliiniherkkyyttä lisätään, korkeat insuliiniarvot eivät ole tarpeen glykogeenituottavien hiilihydraattien ja lihaskasvattavien aminohappojen optimaaliselle kulkeutumiselle lihaksiin. ALA tehostaa rasvan palamista sillä matalat insuliiniarvot lisäävät kehon rasvanpolttoa. ALA lisää myös kreatiinin tehoa. Mitä korkeampi insuliiniherkkyys sitä paremmin kreatiini imeytyy lihaksiin. Otan tätä  2 kapselia aterioiden yhteydessä.

Arginiini. Anabolic Arginine koostuu helposti imeytyvistä Arginiini-etyyli-Esterista joka saa suonet rentoutumaan jotta veri pystyy virtaamaan vapaasti työskenteleviin lihaksiin. Lisätty verenvirtaus johtaa parempaan ravintokuljetukseen lihaksiin ja tehokkaamman kuona-aineiden poistamiseen. Tutkimukset osoittavat että L-Arginiini stimuloi kasvuhormonin (GH) vapauttamista ja vähentää suoniin kohdistuvaa rasitusta tilapäisesti alentuneella verenpaineella. Otan 3 kapselia arginiinia ennen aamulenkkiä tai aerobisharjoittelua. Otan myös 30 minuuttia ennen treeniä 3 kapselia tehostaakseni harjoittelua.

BCAA eli haaraketjuiset aminohapot. Nämä ovat vältttämättömiä aminohappoja lihassolujen uudistukseen ja lihasten rakentumiseen. Otan näitä 2 kapselia 30 minuuttia ennen harjoittelua ja kaksi harjoittelun jälkeen.

CLA eli konjugoitu linolihappo. Tutkimukset osoittavat, että CLA auttaa kehoa vapauttamaan verinahan alla olevaa rasvaa, varsinkin epäterveellistä vatsan alueen rasvaa, vähentämään rasvan varastoitumista rasvasoluihin ja lisäämään rasvatonta lihasmassaa. Otan tätä aamulla ennen aamulenkkiä tehostaakseni rasvan palamista.

Omega-3. Koska olennaisia monityydyttymättömiä rasvahappoja ei kehity kehossa, ne on saatava ruoan kautta. Omega-3:lla on todettu olevan terveellinen vaikutus sydämeen ja sepelvaltimoihin sekä aivoihin ja hermostoon. Merestä peräisin olevien omega-3-rasvojen teho on parempi kuin kasvimaailmasta peräisin oleva vaihtoehto. Otan näitä 1-2 kapselia 3 kertaa päivässä aterian yhteydessä.

ZMA eli sinkki, magnesium ja B6-vitamiiniyhdistelmä. ZMA sisältää tärkeimpiä mineraaleja sinkkiä ja magnesiumia yhdessä B6-vitamiinin kanssa. Sinkkiä tarvitaan normaalien seerumin testosteronitasojen ylläpitämiseksi ja magnesium on tärkeä aine lihasten supistuskyvyn osalta. B6-vitamiinia tarvitaan vaikuttajana normaalissa aineenvaihdunnassa ja normaalit psykologiset toiminnot. Otan tätä ennen nukkumaan menoa 2 tablettia.

Vitamiinipackit, Only One Regular. Tärkeimmät vitskut samassa paketissa. Ota yksi kapseli päivässä täydentämään ruokavaliotasi.

Buusterit eli tehonlisääjät. Esim Craze. Jotkut näistä sisältävät aineita (esim. Dendrobium uute), jotka lisäävät aivoissa välittäjäaineiden tuotantoa, joka puolestaan lisää valppautta, antaa voimaa ja tehoa.

Huom!

Craze sisältää aineita joiden käyttö on WADAn* mukaan kielletty kilpaurheilussa ja / tai kilpailun yhteydessä. Tuote voi antaa positiivisen vastauksen dopingtesteissä.
*World Anti Doping Agency. Sallittu lisäravinteena.

Tässä olisi ne ehkä hyödyllisimmät lisäravinteet. Ei muuta kuin sitten testailemaan itselläsi mitka näistä ovat hyödyllisimmät. Lisäravinteet tukevat monipuolista ruokavaliota, mutta ne eivät koskaan korvaa aterioita täydellisesti, eli suosittelen kuitenkin, että panostatte pääasiallisesti ruokavalioon. Kun ruokavalio on kunnossa ja haluatte tehostaa vielä treenejä kannattaa lisäravinteet ottaa mukaan. Urheilijan lisääntynyt kulutus vaatii lisäravinteiden käyttöä. Kehon on saatava enemmän vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja yms. Eli bannerin kautta vaan hakemaan omasi ja taas kerran omakustanne urheilija nöyrästi kumartaa teihin päin. Ja hei, muistakaa, banneriskaba on yhä käynnissä. Kuun loppuun on aikaa osalllistua!!

Tilaa jo, mitä odotat?!! DO IT NAU!!


Kommentit (83)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.