This is Mika

22.07.2016 21:10 4min luku 17

Raskas sarja on jännä tänä vuonna!

Moi!

Kävin kommentoimassa pitkästä aikaa pakkiksella, Peter Wileniuksen ketjuun. Siellä on ollut melko shaibaa keskustelua, joten ajattelin, että tämä kommentointini ehkä voisi pelastaa sen paskan höpinän takaisin itse olennaiseen, eli bodaukseen ja tuleviin syksyn kisoihin, joita itseasiassa odotan ihan hullun mielenkiintoisesti.

Mitä sitten kirjoitinkaan sinne? Laitetaan sama juttu tietty tänne blogiin ja voitte vaikka kommentoida, sekä antaa itse omat suosikkinne.

Raskaan sarjan osallistujalista on tässä:

Bodybuilding + 90 kg

 • Uolevi Ojala, Team PowerFit, Vantaa
 • Fredrik Grönholm, Team Golden Life, Tammisaari
 • Antti Halmo, Team Bodybuilding Alliance, Raisio
 • Sami Jaukkuri, Team JiiPee, Rovaniemi
 • Jari Veijola, Team Trec Nutrition, Helsinki
 • Artturi Kallio, Team Supermass, Helsinki
 • Jussi Rantakari, EI TIIMIÄ, Tampere
 • Arto Vainio, Team Fitfarm, Helsinki
 • Kille Kujala, EI TIIMIÄ, Tampere
 • Mikko Ovaskainen, Team Bodybuilding Alliance, Joensuu
 • Peter Wilenius, EI TIIMIÄ, Helsinki
 • Jarkko Mihailov, Team Power Fit, Vantaa
 • Rami Nieminen, Team Fitfarm, Turku
 • Tarmo Särkelä, Puntti Klupi Seinäjoki, Seinäjoki

Elikkä tällainen teksti syntyi:

Tän vuoden raskas on herkullisen mielenkiintoinen. On paljon kovia nimiä. Listaan omat suosikkini, joiden välillä kovin kamppailu käydään.

 • Artturi
 • Ovaskainen
 • Halmo
 • Wilenius
 • Kille
 • Vainio
 • Unski Ojala

Kallio on massoiltaan ehdoton ykkönen. Kukaan ei kiistä tätä faktaa. Kysymysmerkkinä vain miehen kireys ja se että pysyykö ukko terveenä lavalle asti. Muutama kerta käynyt niin, että kova dieetti on saanut kaverin sairastelemaan juuri kisojen alla. Nyt toivotaan, että näin ei tule käymään. Erittäin potentiaalinen kisaaja.

Ovaskainen on yksi minun lemppareista. Mikko on kisannut nyt tiuhaan. Täytyy toivoa, että kroppa sietää kovaa tahtia sekä tietysti psyyke. Mikolla on valtava potentiaali, upea hartialinja (ehkä rajuin kaikista bb -äijistä ikinä) ja tietysti valtavan upea lavakarisma. 2 kertainen SM-kultamitalisti jota ei pidä sivuuttaa helpolla. Mikko saa hyvin monen näyttämään kapeaharteiselta kääpiöltä vieressä seistessään. Onko Mikko kuitenkin nyt ehtinyt saada runkoonsa lisää beeffiä viime syksystä on vielä arvoitus. Kuvien perusteella näyttää hyvältä.

Halmo on kisaillut paljon keväisin ulkomailla. Viime vuosina ei hirveästi ole tullut kuitenkaan KV-kisoista menestystä. 2011 vuoden SM-overall on jo 5 vuotta sitten saavutettu. Erittäin mielenkiintoista nähdä mies pitkästä aikaa Suomen kamaralla kisaamassa. Onko tullut kehitystä? Onko miehellä yhä se upea kokonaisuus ja massa tallella? Kaikkiin näihin tullaan saamaan syssyllä vastaus.

Moni on kritisoinut Antin keskivartalon hallintaa. Itse toivon, ettemme näe raskaassa yhtään insupötsejä enkä usko, että Anttikaan sellaista pömppömasua lavalle tuo. Suomessa onneksi moiseen kiinnitetään huomiota ja sakotetaan jos tällaista esiintyy. Halmolla on aina ollut hienot massat ja kaunis paketti. Jos se on vielä saatu isompaan kaliiberiin, mies on potentiaalinen mestari.

Peter Wilenius on yksi kovimpia raskaan sarjan mestareita Suomessa. Mieletön kireys, massa ja lavakarisma. Ainoana miinuksena, kuten olen aina sanonut, on lievä jäykkyys lavalla sekä onnettomat ojentajat siihen nähden miten järjettömän kova muun lihasmassa on. Yksi suosikeistani ehdottomasti. Muita heikkouksia en näe Peterissä kuin ojentajien lagaaminen. Sen sanottuna, voin takuuvarmasti uskoa, että mies panostaa koko syksyn ojentajiin ja saa ne uudelle levelille. Itse tiedän monta jippoa, joilla ojentajat saadaan siwan kasseiksi, uskon, että sama tietotaito on myös Peterillä. Ei muuta kuin paina Petsku menemään.

Kireys on miehellä vakio, joten siitä ei tule olemaan missään nimessä menestyminen kiinni, onhan tämä jo nähty niin valtavan monta kertaa. Frozen Shoulder -syndrooma on arvoitus ja miten pahasti se voi vaikuttaa yleisilmeeseen. Se nähdään vasta lavalla. Nyt kun Peterillä on uusi draivi menossa ja hyvä fiilis treeneissä, niin uskon, että voimme olla todistamassa jotain aivan uutta ja hienoa pakettia joka tuodaan SM-lavoille syksyllä. Nyt näyttää olevan miehellä hyvä pössis ja vapautunut meno kaikessa, joten sen voi lukea isoksi plussaksi. Ihan hulluna jännitän!!

Kille on kova. Moni jaksaa aina hehkuttaa miten paljon Peter sai parissa vuodessa lihasmassaa lisää, mutta harva muistaa edes miten pieni Kille oli esim vuonna 2012, kun minä dominoin SM-lavoja. Kille taisi sinä vuonna vielä kisata alle ysissä ja jäi kuudenneksi. Paljon on tultu niistä ajoista ja mies on takonut huikean määrän lihasmassaa itseensä.

2012 alle -90kg

[IMG]

Kille on vielä suht nuori ja miehessä on upea potentiaali. Nyt täytyy toivoa, että saamme lavoille kireimmän Killen koskaan. Itse uskon, että Kille tarvitsee vain sen superrapean kondiksen, jotta miehen fysiikka ikään kuin puhkeaisi kukkaan. Lihaserottuvuus ja urien syvyys tulee ajan kanssa ja mitä enemmän mies kisaa, diettaa, sen kovemmaksi ja kivisemmäksi lavakunto kehittyy. Yksi tasapainoisimmista fysiikoista on Killellä. Miehellä ei itseasiassa ole yhtään mitään puutteita missään. Joka paikassa on paksua lihasta, mutta se pitää saada vain urille, erottuvammaksi ja se wow efekti pitää saada sieltä ulos.

Arto Vainio on mystinen hahmo. Peltorit korvilla treenaava muusikko, joka iästään huolimatta on melko noviisi bodauksessa. Kireä kuin viulunkieli. Artolla on paljon rajuja kohtia fysiikassa, mutta itse näen miehen kokonaispaketissa jonkinasteisia puutteita. Lihaskiinnityskohdat esim jaloissa on jokseenkin rikkonaiset.

Arto kuvassa keskellä

[IMG]

Esim vasemman jalan etureiden kiinnityskohdat ovat erikoiset, ikään kuin lihasta olisi mennyt poikki? En tiedä. Mies on kireä ja selkeästi lajissa se on etu. Syksyllä se nähdään, miten paljon tuomarit arvostavat kireyttä. Itse uskon, että Arto tulee sijoittumaan korkealle.

Uolevi Ojala ei ole muutamaan vuoteen kisannut. Mies on todellinen jättiläinen, mutta on iso kysymysmerkki onko mies saanut merkittävää massaa pitkään runkoonsa. Uolevi on kuitenkin niitä harvoja raskassarjalaisia, joilla on aina ollut loistava kokonaispaketti. Vaikka mies on pitkä, hän silti ei ole koskaan ollut ”hoikan” näköinen vaan päin vastoin, jalat (jotka yleensä pitkillä on hoikat) esim ovat miehellä olleet aina jopa massiivisen näköiset.

Unski on iso, karu ja jopa jättiläismäinen, jonka olemuksesta olen aina tykännyt. Sellaista yli-ihmismäistä ja sarjakuvamaista hehkua Ojalasta on aina huokunut vaikka sitä suurta menestystä ei olekaan bodauslavoilla vielä tullut. Itse odotan todella paljon myös Unskin esiintymistä, koska hän saa olemuksellaan muut näyttämään jokseenkin pieniltä. Komea kaveri kaiken kaikkiaan.

Kommentit (17)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.