This is Mika

28.04.2012 10:01 4min luku 16

Gymlog 21 - Käänteinen toistotekniikka

Terve!

Eilinen julkaisu venyi teknisten vikojen myötä niin myöhäseen, että meikä oli jo untenmailla Miken julkaistessa jakson Tubessa. Mutta nyt siis näin  lauantaiaamun kunniaksi jakso tulee tässä:

Jaksossa tosiaan perehdytään usean liikkeen voimin erikoistekniikkaan nimeltään käänteinen toistotekniikka. Ihan kaikkiin lihasryhmiin tätä tekniikkaa ei voida kunnolla soveltaa. Esimerkiksi kyykyt ja mavet sekä selkä kaikkine liikkeineen voi suruttaa unohtaa, sillä niissä on liikaa liikkuvia osia, että tämä toimisi kunnolla. Mutta eristävät sekä kohdistavat liikkeet voidaan mainiosti suorittaa tällä tekniikalla.

Jaksossa näytetään:

  • Vinopenkki tangolla
  • Tasapenkki kässäreillä
  • Viparit sivuille
  • Pystypunnerrus kässäreillä
  • Pushdown mutkatangolla
  • Hausikääntö tangolla
  • Reisikoukistus istuen
  • Reidenojennus
  • Vatsat polviennostolla ja suorinjaloin.

Eli idea on simppeli. Tehdään kaikki liikkeet pysäyttäen liike ns. väärässä kohdassa. Kun penkissä liike niin sanotusti lepää ylhäällä tässä tekniikassa tankoa vain käytetään ylhäällä ja se ”lepo” tapahtuu alhaalla. Käänteisesti siis!

***

Avengers-arvostelu! (spoilerivaroitus näkyy isolla, varokaa!)

Eilen siis ensi-illassa ja tupa oli täuynnä Avengers-faneja. Ilmeisen moni tyttö oli tullut katsomaan Kapteeni Amerikkaa eli näyttelijä Chris Evansia kirkumisesta päätellen. Oli hauskaa, että jengi oli äärimmäisen positiivisesti latautunut elokuvaan ja nauruhermojakin koeteltiin, koska leffa tarjosi erittäin paljon herkullisia tilanteita vahvojen hahmojen välillä.

Joss Whedon onnistui siinä, missä moni muu ohjaaja olisi ajanut ojan kautta syvälle metsään. Juoni ja elokuvan kulku pysyi hyvin otteessaan ja jokaikinen henkilöhahmo sai osakseen oman huippuhetkensä. Kun elokuvassa on noinkin monta pääosan esittäjää, on vaara, että joku heistä jää taustalle tai ettei kyetä pitämään kaikkia naruja käsissä loppuun saakka. Näin ei tässä käynyt. Itseasiassa jokainen hahmo, joista on jo tehty oma leffansa sai mnäyttää taitonsa ja dialogi oli enemmän kuin herkullista. Leffassa oli ihan kipeen hauskoja ja maukkaita kohtauksia taisteluista puhumattakaan. Alun Captain America vs. Iron Man vs. Thor oli kutkuttavaa ja samalla eeppistä. Lopun Hulk vs Loki oli lyhyttä ja ytimekästä, mitään ei jäänyt epäselväksi. Tätä olen aina odottanut ja halunnut nähdä, kun isot äijät ottavat kovaa yhteen laadukkaassa efektielokuvassa.

Hitto vieköön mikä määrä elokuvia on noista hahmoista jo tehty ennen kuin kaikki tyypit lyödään yhteen ja samaan pätkään. Uskomatonta että moinen onnistui niin täydellisesti. Ehkä paras marvel-elokuva tähän asti. Tietysti jatkoa odotellessa. Oli mahtava tsiigata leffa loppuun asti, sillä moni hätähousuhan lähti jo lpputekstien aikaan ulos ja missasi pienen sneak peekin seuraavasta elokuvasta, sillä…

(nyt tulee spoileri varokaa!!)

…lopun uudesta ”pahiksesta” ei tarvittu näyttää kuin leuka, jolloin sarjakuvafanit jo tunnistivat uuden Avengersien vastustajan.

Tämä on tietysti Thanos!!!!

Aivan loistava valinta seuraavaksi pahikseksi. Itse tutustuin Thanokseen juuri ysärin alussa, lueskellessani innokkaana teininä kaikki Suomessa ilmestyvät Marvelit. Juuri sopivan mystinen ja pelottava hahmo noinkin kovalle ryhmälle kuin Avengers! Avengers II:sta sitten vain odottelemaan. JEI! 😀

Wikipediasta lainattua:

Thanos on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto, universumin valloitusta havitteleva mielipuoli. Thanoksen loi käsikirjoittaja Jim Starlin. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui Iron Man-lehden numerossa 55 helmikuu, 1973. Vaikka Starlin oletettavasti tarkoitti Thanoksen Rautamiehen viholliseksi, hahmo on kasvanut vuosien varrella ensin Adam Warlockin ja lopulta koko Marvel-universumin sankareiden planeettainväliseksi arkkipahaksi. Thanos palvoo valtiatar Kuolemaa, joka on Marvel-universumissa personifioitunut nuoreksi naiseksi.Thanos on valloittanut universumin ainakin kolme kertaa, mutta on jokaisella kerralla päästänyt sen oman kyvyttömyytensä takia livahtamaan otteestaan. Nykyään titaani viettää rauhallisempaa elämää. Suomessa Thanos esiintyi ensimmäisen kerran MARVEL-lehden numerossa 5 (1993).

Historia

Thanos syntyi Titaania hallitsevan Mentorin lapseksi Saturnuksen Titanilla. Suurin osa Ikuisista näyttää tavallisilta ihmisiltä, mutta Thanos syntyi purppuraisen nahan kanssa. Vaikka Ikuiset kohtelivat häntä hyvin, Thanos kasvoi sisäänpäinkääntyneeksi ja pakkomielteiseksi.Hän vahvisti itseään bionisilla lisäosilla ja meditaation avulla hänen voimansa kasvoivat valtaviksi. Samalla hän ihastui muinaisessa temppelissä Kuolemaan ja palvoakseen tätä tuhosi suurimman osan Titanista ja miljoonia Ikuisia ydinräjähteillä — mukaan lukien oman äitinsä. Rikostensa vuoksi Thanos karkotettiinkin Titanilta.Kiinnittääkseen Kuoleman huomion Thanos matkusti maapallolle ja kaappasi sieltä valtavia voimia sisältävän Kosmisen Kuution. Kostajat ja Kapteeni Ihme saivat kuitenkin Kuution tuhottua.Myöhemmin Thanos kiinnostui vielä voimakkaammasta kosmisesta voimasta, Ikuisuuskivistä, joiden avulla hän saisi täydellisen herruuden universumiin. Pitkän keräilyn jälkeen Thanos sai haltuunsa kaikki Ikuisuuskivet Universumin vanhimmilta. Adam Warlock sai Thanoksen pysäytettyä hänen käyttäessään yhtä Ikuisuuskivistä. Kuolema kuitenkin palautti titaanin kuolleista, koska universumissa oli enemmän sieluja kuin mitä koskaan oli syntynytkään.

Kuolema halusi Thanoksen paikkaavan ongelman ja massiivisen urakkansa suorittaakseen Thanos sai haltuunsa kaikki Ikuisuuskivet, jotka hän yhdisti nk. Ikuisuuden Rautahanskaan. Thanoksesta tuli niin vahva, että hän tuli tappaneeksi puolet universumin asukkaista, voitti taistelussa lähes kaikki sankarit ja lopulta myös suurimman osan Marvelin kosmisista olennoista (joukossa oli mm. Galactus, Celestiaalit ja jopa itse Ikuisuus), jotka hyökkäsivät Thanoksen kimppuun yhtä aikaa apunaan Kuolema ja Mefisto. Omnipotentti mielipuoli sai aikaan suurta tuhoa universumissa, kunnes Adam Warlock ja Thanoksen alitajuiset pelot saivat hullun jumalan kaadettua. Tämä tarina esitettiin Suomessakin, Semic-kustantamon MARVEL-lehdessä 5 & 7 vuodelta 1993.Näiden tapahtumien jälkeen Thanos vakuutti muuttuneensa ja hänestä tuli peräti yhden Ikuisuuskiven vartija. Nykyään Thanos keräilee kiinnostavina pitämiään tiedonhippusia kosmoksen saloista ja hakee vertaistaan haastetta. Hän on taistellut universumin voimakkaimpien olentojen, kuten Hopeasurffarin, Thorin ja hänen isänsä Odinin sekä Galactuksen kanssa.

Voimat ja varusteet

Thanosilla on lukuisia eri supervoimia. Niistä vaarallisin lienee hänen nerokas mielensä. Thanos on osoittanut useasti kykyä rakentaa erilaisia teknisiä laitteita ja hän on loistava strategikko.Thanosilla on miltei laskemattomissa oleva fyysinen voima. Marvel-universumin suurin nostoluokka on 100 tonnia, mutta esimerkiksi sarjakuvakäsikirjoittaja Peter David on todennut Thanoksen voimaluokan olevan omaa luokkaansa. Thanos on esimerkiksi taistellut Thoria ja Möykkyä vastaan yhtäaikaisesti ilman sen suurempia rasituksia.Thanoksen kestävyys on myös uskomattomalla tasolla. Thanos kesti ylijumala Odinin täyden hyökkäyksen, mutta sai vain naarmuja ja mustelmia. Thanos ei myöskään tarvitse happea, ruokaa tai juomaa selvitäkseen elossa. Hän selviää tyhjiössä ja suuristakin lämpötiloista vahingoittumattomana.

Thanoksen psioniset kyvyt ovat myös varteenotettavia. Telepatiallaan hän kykenee hallitsemaan ja aivopesemään jopa kokeneita telepaatikkoja (kuten Kuukäärmeen). Thanos pystyy myös teleporttaamaan itsensä ja suurin ponnistuksin muita ihmisiä. Tämä kyky löytyy kaikilta Ikuisilta (jotka kuitenkin pitävät kokemusta epämiellyttävänä).Thanos kykenee myös manipuloimaan Kosmista Voimaa ja lisäämään sen avulla mahtavia kykyjään entistäkin suuremmiksi. Thanoksen tuottamien energiasäteiden arvellaan tuottavan 13780 kPa suuruisen voiman neliötuumaa kohden.Thanos käyttää rakentamiaan avaruusaluksia matkustaessaan universumissa. Lisäksi hänellä on valtaistuimen muotoinen ja kokoinen istuin, jolla hän matkustaa lyhyempiä matkoja. Thanoksella on lisäksi palvelijoinaan robottien armeija.

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.