This is Mika

04.11.2020 19:48 3min luku 0

PT VATANEN JA NYYSSIS - SPOKEN WORD & WORKOUT!

YO DYYDS!!

Nyt paukkuu! Jooel Vatanen aka PT Vatanen ja meikäläinen aka Nyyssis käväisi Pitäjänmäen PTV GYMillä puskemassa todella rapsakat käsitreenit. Ennen jumppia luonnollisesti imaistiin kahvit ja puhuttiin asiat selväksi. Jooelin kanssa ollaan varmaan viimeisen vuoden ajan yritetty järkätä sopiva päivä jumpille ja pienelle videokoosteelle ja nyt vihdoinkin saatiin kalenterit mätsäämään.

***

***

Jooel on varmasti hyvin monen somessa pyörivän nuoren seurannassa. Mies on ennättänyt vilahtaa jopa juorulehtien uutisissa ja hän on kasvattanut suosiotaan kanavilla valtavasti. PT Vatanen on kuntosaliyrittäjänä sekä valmentajana hyvin menestynyt voimamies / kehonrakentaja ja iso osa tästä johtuu herran rennosta asenteesta ja hyvästä ulosannistaan, joka simppelisti vetoaa ihmisiin. Itse olen aina pitänyt Jooelia todella mukavana ja kohteliaana herrasmiehenä, joka tuntuu ottavan kaikki ihmiset huomioon. Ja vaikka menestystä on tullut yrittäjänä, ei Vatanen ole muuttunut henkilönä lainkaan. Hän on yhä maanläheinen ja jalat maassa oleva kaveri.

Video päivän jutuista ja käsitreeneistä löytyy alempaa!

Kun me Vatasen kanssa päästään kahdestaan jubailemaan, niin siinä voisi mennä parikin tuntia aivan heittämällä!

Treenimetodit

Mun metodit ovat hyvin pitkälti puhtaasti lihasmassaa kasvattavia systeemejä. Yhdistän massaliikkeitä ja hypertrofisia harjoitteita, joilla pyritään lihassolut hajottamaan järjestelmällisesti. Sivutuotteena toki syntyy voimaakin, mutta tämä ei ole suoranaisesti prioriteetti. Olen harrastanut kehonrakennusta lähes 30 vuotta (joista 17 vuotta kilpailevana kehonrakentajana), joka on antanut itselleni vahvan osaamisen ja tietotaidon tähän hommaan. Pitkälle hiotut metodit yksinkertaisesti toimivat lihaskasvua ajatellen.

Kun voimailussa pyritään hermostolliseen adaptaatioon, lihasten kasvatuksessa haetaan juurikin päinvastaista efektiä. Tietty voiman tuottoa ei olla poissuljettu kokonaan, vaan sitä käytetään osana kokonaisuutta. Perusharjoittelu on aina mukana kehonrakennuksessa, mutta sen lisäksi käytetään paljon erilaisia työkaluja, joilla on yhtälailla tärkeä osa, jotta saadaan lihas kasvamaan.

Treenit Vatasen kanssa

Sovittiin tosiaan, että pusketaan ojentajat sekä hauikset meikäläisen tyyliin. Treeneissä tehtiin kombinaatio perusvoiman ja hypertrofisen volyymin kesken. Pääliikkeinä ojentajille toimi vastaotepenkki ja kapea punnerrus koneessa. Tämän jälkeen tehtiin triplasetti: ranskalainen punnerrus / kapea penkkipunnerrus samalla tangolla ja kolmantena liikkeenä pushdown narulla.

Ojentajat

 • Vastaotepenkki 6 x 8-10
  • 60kg, 80kg, 100kg, 120kg, 130kg
 • Kapea punnerrus 4 x 10
  • 40kg, 80kg, 120kg
 • Triplaset: Ranskis, kapea punnerrus, pushdown 2-3 sarjaa, 15 + 20 + 15 toistoa

Hauiksille tehtiin ensin supersetti. Seisten leveä ote hauiskäännössä isommalla painolla ja heti perään Scott-penkissä hauiskääntö kapealla otteella. Loppuun hammerotteella hauiskääntö kässäreillä. Vuorotahtiin tehtiin kummallakin kädellä käsi kerrallaan ns. pudotussetti toistoilla: 15, 10, 5. Tämä sai hyvät hapotukset hauiksen pitkään päähän ja forkkuihin.

Hauikset

 • Superset: Hauiskääntö seisten (leveä ote), Scott-penkissä hauiskääntö (kapea ote) 3 työsarjaa, 10 + 15
  • 30kg, 50kg, 60kg
 • Hammerkääntö käsipainoilla vuorotahtiin yksi käsi kerrallaan. 2-3 sarjaa, 15 + 10 + 5 toistoa

Kokonaisuudessaan aikaa meni about tunti, kun pidettiin tarkoituksella reipas tahti päällä. Tällainen setti on oivallinen tapa saada massaa käsiin. Ja kuten mainitsen itse videossa, jos hauiksiin on hankala saada tuntumaa ja pumppia, on hyvä tapa tehdä ensin ojentajat ja vasta sen jälkeen hauikset. Näin hauiksiin syntyy paljon helpommin pumppi. Suosittelen kokeilemaan.

Tässä tuo Spoken Word & Workout -video PT Vatasen kanssa. Olkaa hyvät!

Kaipaatko uutta kehitystä?

Jos mun treenimetodit alkoi kiinnostaa, tutustu ihmeessä mun ohjelmavalikoimaan ja saat varmasti uutta näkemystä omiin treeneihin ja mikä parasta, hyvää vaihtelua ja motivaatiota tekemiseen. Pääset nettikauppaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Tilaukset tehdään tosi helposti vain laittamalla mulle mailia (nyyssola.m@gmail.com). Saat laskun UKKO.fi:n kautta ja maksettuasi sen, lähetän ohjelmat sähköisenä suoraan sähköpostiisi. Nopeaa ja helppoa!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.