This is Mika

15.02.2007 16:31 3min luku 0

Piirtelyä dieetin lomassa

Kun on jokseenkin rajoittunut tämä elämä dieetillä, tulee tehtyä ajankulukseen välillä jotain luovaakin, kuten nyt jo suosiota saanut ”piirrosanimaatio” Taru Pakkotoiston Herruudesta -osa1-.

Itseasiassa se ei ole aivan animaatio vaan lähinnä kuvia toisensa perään lyövä slideshow. Mutta silti se toimii aika hyvin! Samaa tekniikkaa on käytetty ammoisina aikoina lasten satutarinoissa. Muistan joskus 80-luvun alussa nähneeni televisiosta sellaisia satukuvaelmia.

Siltikin tätä projektia on ollut aivan sairaan hauska tehdä, vaikkakin se on kohtuullisen työlästä yhdelle ihmiselle. Luonnostelen, tussaan, skannaan koneelle, väritän ja muokkaan photoshopilla, lisään elokuvanteko-ohjelmaan kuvan, synkronoin sen ja tekstitän ja lisään efektit, teen musiikit tarinan päälle, konvertaan sen katseltavaksi tiedostoksi, uploadaan sen Youtubeen, joten paljon on hommaa ennen kuin se on julkaistu muiden nähtäväksi.

Tässä alla on kuva luonnosvaiheessa. Tussaukset on tehty luonnoksen päälle. Olen tarkoituksella jättänyt ”lohikäärmeiden” silhuetin tussaamatta, sillä Adobella se hoituu nopeammin ja jälki on tasaisempaa.

img087blogi.jpg

Tässä taas samainen kuva shopattuna ja väritettynä. Jälki ei ole tarkoituksella viimeistelty, koska se olisi ajanhukkaa. Kuvahan vilahtaa vain muutaman sekunnin ”elokuvassa” ja kun tekstit lyödään päälle, ei virheet osu katsojan silmään mitenkään häiritsevästi. Virheillä siis tarkoitan esim luonnosteluvaiheen lyijykynän jälkiä. Niitä löytyy vaikkapa taaemman liskon hännän silmukan kohdalta ja mustan värin ylivärittämistä, jota löytyy horisontista.

kuva 21blogi460pix.jpg

Tässä toinen kuvatus, joka on siis täysin luonnosvaiheessa ja ilman mitään ”puhdistusta skannattu koneelle. Selvästi näkee lyijykynän jäljet ja kuinka hakemista on ollut löytää juuri oikeanlainen kädenasento oikealle kädelle. Piirtäminen ei ole minulle niin rutiinia kuin ehkä luulisi, sillä taidot ruostuu hieman, kun ei tule jatkuvasti piirrettyä. Taukoja piirtämisestä on välillä tullut jopa vuosia…!!

img089blogi.jpg

Ja tässä väritetty ja tarinassakin nähty versio samasta kuvasta. Kyllä värit tekevät kuvista niin paljon elävämmän näköisen. Toisaalta mustavalkoinen yhdistelmä on tyylikäs tehokeino joissain tapauksissa! Mutta kun tuo värittäminen on tullut huomattavasti helpommaksi koneen avulla niin taidan tehdä jatkossakin juttuja väreissä…ehkä…

kuva 24 460 blogipix.jpg

Koko tarinan ensimmäiseen osaan tein kaikenkaikkiaan 40 kuvaa!!! Aika paljon kolmessa päivässä. Jatkossa en aio repiä niin kovaan tahtiin näitä juttuja vaan teen ainakin pari, kolme viikkoa ennen kuin saan seuraavan osan ulos. Onhan tässä tehtävä töitäkin ja salilla ja dieettikin painaa taustalla…

Tässä siis kyseinen video

Klikkaa pikkuruutu isoksi videota pyörittävän kuvaruudun oikeassa alanurkassa olevasta neliöstä niin näet tekstitkin selvemmin!! Enjoy!

Että tällaisia, jatketaan!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.