This is Mika

05.08.2018 19:40 3min luku 0

Pe jalkajumpat ja pieleen meni!

HEYYYY!

Näin se viikonloppu mennä pörähti. Itse olin 20 tuntia töissä hikoilemassa, enkä edes salille ennättänyt. Perjantaina käväisin jalkoja vähän tunnustelemassa ja vituiksihan se meni. Reiden ojennuksilla aloitin ja tein tosi maltillisesti niitä reilut 300 toistoa. Eli lämpöjä alle ja sit valitsin 30kg painoksi, jolla tein 10 x 30. Jalka oli tosi kivuton eikä mihinkään sattunut. Pumppi oli ok ja ihan hyvä fiilis. Ajattelin, että säikähdyksellä päästiin sen sisäreiden ritsahduksen kohdalla, mutta sitten siirryinkin prässiin.

Jalkaprässi seuraavana liikkeenä ja ihan kiltisti 100kg kelkalla napsuttelin 100 toiston settejä pari alle. Sen jälkeen lisäsin 25kg levyt molemmille puolille ja jatkoin samaa linjaa. Jalat siirsin kelkan alaosaan ja pidin jalkaterät yhdessä polvien kanssa. Ajattelin, että menen pääasiallisesti vain etureisillä mutta vein sitten kuitenkin kelkkaa himpun verran alemmas, kun se tuntui ihan hyvältä.

Jossain 30-40 toiston kohdalla kuitenkin sisäreidessä nippasi ilkeästi ja tuo kipu palasi melko pian takaisin. Koitin vaihdella jalkojen asentoa ja jalkaterän kulmaa. Löysinkin ihan kivan alueen, jossa tuo kipu ei tuntunut pahalta ja jatkoin siinä sitten vielä toistojen tekemistä.

Loppupeleissä tuo jalka kuitenkin kipeytyi ja on nyt kipeämpi kuin aiemmin. Tämä on just tätä klassista asennoitumista, että otetaan riskejä, koska minullakin on tulossa tuo guest posing -keikka kulttuuritalolla ja haluaisin kuitenkin olla hyvässä iskussa siellä. En voi koko ajan laiminlyödä jalkatreenejä, koska se valitettavasti muuten näkyy, jos niitä ei olla päästy treenaamaan kunnolla. Vamman kanssa otetaan siis riskejä ja koitetaan saada lihakseen hypertrofiaa aikaseksi ilman, että hajotetaan paikkoja liiaksi. Nyt tuo riskin ottaminen ei mennyt ihan putkeen ja jälleen jalka kipeytyi. Toivotaan, että ensi kerralla onnistutaan tuossa riskin ottamisessa.

Tässä on reilu kuukausi aikaa puskea kroppaa vähän paineisempaan kondikseen ja saada kunto siedettäväksi. Koitan vaikka väkisin runnoa noille jaloille jotain jumppaa, ettei nuo ihan sula pois tekemättömyyden takia. Mälsää tämä on, mutta ei saa valittaa. Hymyillään vaan.

Hampaita pesemässä ja hymyä naamaan!

Juu, ei saa lannistua vaan pitää löytää aina se positiivisuus sieltä jostain. Ensi viikolla pääsee taas jumpille ja tekemään sitä mitä eniten rakastaa elämässään. Treenaaminen on ollut mukana tässä kaikessa vouhotuksessa jo 28 vuotta, joten mukana se pysyy jatkossakin oli miten oli. Olen tottunut kipuun ja osaan treenata kivun kanssa. Monet vammat olen läpi käynyt ja niistä selvinnyt voittajana. Nytkin tuo vasemman olkapään vaiva on vihdoinkin parempi ja pystyn tekemään tuota niskantaakse vetoa ylätaljalla. Siitä olen sairaan iloinen. Kolme vuotta suurin piirtein olen siitä kärsinyt enkä tuona aikana ole juuri yhtään sarjaa tehnyt niskan taakse. Olkapää tuntuu nyt kestävän isommatkin raudat eikä tarvitse pelätä tuon lähtemistä sijoiltaan. Rutinat ja paukkeetkin ovat ajan saatossa vähentyneet.

Tässä ihan näitä ekoja treenejä, joissa huomasin olkapään kestävän tuota liikettä.

Vamman laatua en koskaan mennyt tutkituttamaan, koska ”tieto lisää tuskaa”, enkä halunnut kuulla tuomiota olkapäästä. Opettelin liikuttamaan kättäni vain niissä asennoissa, joissa olkapäätäni ei sattunut. Tein kaiken salilla rajoitetusti ja pyrin viemään kättäni aina tietyissä kulmissa ja tietyillä liikeradoilla, joiden kohdalla rutinaa ja kipua ei syntynyt. Muutamat kerrat olkapää rusahti ilkeästi ja esimerkiksi paidan päältä pois ottaminen saattoi pistää olan sijoiltaan. Näitä tapahtui onnekseni melko harvoin ja opin yksinkertaisesti liikuttamaan kättäni tosi varovaisesti. Tykkään esim nukkua niin, että olen selälläni ja pidän toista tai molempia käsiäni pään takana. Olkapään vamma esti tuonkin ja jouduin opettelemaan pitämään vain oikeaa kättä pään takana ja vasenta kiltisti vartalon suuntaisesti. Nyt pystyn pitämään vasentakin kättä pään takana eli ihmeellisesti tuo on vaan parantunut.

Pitää tosin olla sen verran varovainen, sillä yksikin virheliike ja olkapää on samassa jamassa kuin silloin, kun se lähti sijoiltaan. Eli hyvin varovainen pitää yhä olla vaikka tuo tuntuu vahvistuvan koko ajan. Opetus tässä kaikessa on se, että vaikka mitä tapahtuisi, aina on mahdollista löytää jotain vaihtoehtoja ja sitä kautta löytää se kehitys. Asenne on tärkeä tässä tilanteessa. Ei saa luovuttaa.

Asiasta toiseen!

Muistakaahan tänään vielä hyödyntää nuo tarjouskoodit. Ne ovat vielä voimassa!!

GET10 saat 10€ alea, kun ostat väh 40€ tuotteita. GET20 koodilla irtoaa jo 20€ alennusta, kun ostat vähintään 80€ tuotteita.

Klikkaa kuvaa tuossa alla ja mene tilailemaan!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.