This is Mika

22.03.2018 10:45 3min luku 41

Oppitunti salilla sekä MONSTERIDIILI!

Hello everybody!!!

Mites menee siellä päässä? Täällä painetaan jalka kolmantena päänä joka suuntaan ja yritetään vielä siinä ohessa vielä käydä treeneissä. Eilen oli mielenkiintoinen päivä, kun eräs niin sanottu ”satunnaisvalmennettava” kävi saliopissa kanssani. Oli hyvä jälleen havaita miten tärkeää on myös kädestä pitäen ohjeistaa ja neuvoa tekniikoita liikkeissä. Vaikka luonnollisesti videoista ja kuvista toki saa paljon infoa, joiden avulla varmasti opitaan tekemään liikkeet oikeaoppisesti, on kuitenkin tällainen lähikontaktiopastaminen vertaansa vailla.

Usein liike voi olla aivan pienen pienestä asiasta kiinni, että se saadaan menemään oikein lihakselle. Kyynärpäiven kääntäminen oikeaan suuntaan, tai olkapäiden mukaan ottaminen liikkeeseen voi suorastaan mullistaa koko liikkeen idean ja se saadaan osumaan oikeaan paikkaan. Eilen saatiin varmaan kymmenkunta eri liikettä menemään teknisesti oikein ja tietotaitoa kasvatettiin roppakaupalla. Tällaiset ovat kyllä erinomaisia oppitunteja ja esimerkkejä siitä miten elintärkeää on tehdä asiat alusta alkaen oikein.

Itse muistan valitettavan hyvin, miten tavallaan tuhlasin monta vuotta salilla tekemällä tietämättäni asioita väärin. Kehityksen kannaltakin on olennaista, että opitaan oikeat liikeradat, saadaan tekniikat yksilökohtaisesti kuntoon sekä tietysti vältytään turhilta kohelluksilta. Tietysti kehitystä saadaan tyylillä kuin tyylillä aikaiseksi, mutta riskit piilee lähinnä siinä, että vääränlaisella tekniikalla voi tulla ajan kanssa vammautumisia, jotka oltaisiin pystytty välttämään, jos oltaisiin ensin opeteltu oikea tekniikka, jonka jälkeen lähdetty tekemään sitä voimaa ja lihasta progressiivisesti. On myös hankala opetella se oikea tekniikka, jos ollaan pitkän aikaa sisäistetty väärää tekniikkaa itselleen. Sitä nimittäin helposti kampeaa takaisin siihen jo opittuun tapaan tehdä.

Lähtökohtaisesti suosittelen, että jokainen salilla ensimetrejä asteleva gimma tai jamppa kävisi treenit läpi edes yhden kerran jonkun edistyneemmän kanssa. Omatoimisesti salilla arpominen ja mitä siellä tekisi on kuitenkin hieman arveluttavaa. Kaverin mukana esim päästään jo ihan kivasti alkuun.

On paljon mielekkäämpää treenata tietäen, että hommaa tehdään oikein ja oikealla tavalla. Tämän vuoksi juuri eilen oltiinkin salilla ja huolellisesti käytiin läpi ne asiat, jotka tuntui vielä epäselviltä. Vaikka liike olisikin teknisesti oikein tehty, mutta silloinkin olisi hyvä saada vahvistus siihen, että se menee todellakin oikein ja sen pitää tuntua kuten se tuntuu. Harjaantunut silmä näkee melko nopeasti, jos tekniikkaa voidaan vielä hioa ja viilata paremmaksi. Myös voidaan etsiä jotain vaihtoehtoa, sillä kaikki mahdolliset liikkeet eivät aina sovi kaikille. Toisen on helppo tehdä vaikka suorin jaloin maastavetoa, kun toisella treenaajalla ei liikkuvuus yksinkertaisesti riitä saman liikkeen suorittamiseen. Näin ollen pitää löytää sitten joku korvaava liike siihen ja pyrkiä sitä kautta tekemään takareidet tehokkaasti. Vaihtoehtoja kyllä löytyy, pitää vain olla riittävästi tietoa ja osaamista.


M O N S T E R I D I I L I ! !

Jabadabuuuuuu!! Nyt pamahtaa monsteridiiliä blogiin! Pikästä aikaa lyödään kunnon alennusta ostoksiin. Eli saat 80 euron ostoksistasi tuntuvan 20 euron alennuksen. Parasta tässä on se, että jo alennuksessa olevat tuotteet saaavt myös tuon alennuksen, sillä kunhan 80 euroa tulee täyteen, koodi antaa sen vielä 20€ alea!!!

Pistetään tähän samaan herkkudiiliin mukaan vielä KIRJA & T-PAITAPAKETTI palkinnoksi yhdelle onnekkaalle. Ja tuttuun tapaan siis mene bannerin kautta ostoksille, laita tilausnumero sekä paidan koko kommenttiosioon, niin olet mukana kisassa.

Pikaohjeet:

  • Klikkaa kuvaa alla
  • Osta väh 80€ tuotteita
  • Kassalla kirjoita koodi: FT20

Monsteridiili ja kilpailu on voimassa 25.3 klo 23:59 saakka!!

Hyödynnä siis monsteridiili ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa Giant Killer -kirjan omistuskirjoituksella sekä T-paidan!! BOOOOMM!!!

Kommentit (41)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.