This is Mika

10.08.2011 07:39 2min luku 6

Spesilisoiden selkää

Vetinen ilma. Kyllä se vaan on hyväksyttävä. Syksy tuli.

Eilen ja tänään pieni huili salilta. Alkaa kropassa tuntua kova treeni ja lepoa vaatii hän. Kiskaisin maanantaina selkätreenit. Tein isoilla painoilla niskantaavetoa ylätaljassa. Vain yksi liike, mutta sarjoja tuli tuhottomasti. 15 toistoilla lähdin liikkeelle 60 kilosta ja nousin 120 kiloon. Selkä on niin juntturassa tällä hetkellä että ei muuta voi kuin nauraa.

Sarjat siis tylsää luettavaa:

  • 15*60kg
  • 15*70kg
  • 15*80kg
  • 15*90kg
  • 15*100kg
  • 15*110kg
  • 15*120kg
  • 15*120kg

Intensiivinen, lyhyillä palautuksilla ja reippaalla tempolla tehtynä. En osaa selittää, mutta saan selkään aina niin helvetin hyvän tuntuman noissa taljoissa. Yleensä olen tehnyt liikkeen eteen, mutta tuo alaselän kipu on estänyt sen. Huomasin, että kun vedän liikkeen niskan taa ei alaselkä liiku niin paljoa.

Jos haluat pakata selkään lihaa, niin tee silloin tällöin selälle ylimääräinen treeni. Muistan jokin aika sitten (vuosi pari), kun halusin kasvattaa selkää. Tein joka treenin alkuun 5*15 leukaa leveällä vastaotteella. Sain huomattavasti lisää kontrollia selkään ja selkä leveni. Tein näin muistaakseni kuukauden ajan ja sitten jätin sen pois. Liian kauan tehtynä se menettää tehonsa ja shokkireaktio muuttuu rutiiniksi. Keho tottuu kaikenlaiseen ärsytykseen ja adaptoituu liikkeeseen. Hermotus kehittyy ja lihaskasvua ei enää tapahdu siinä määrin kuin alussa.

Teen myös spesilisaatiopäiviä niille lihaksille, joihin haluan lisätä lihasmassaa. Nyt olen rintaa tehnyt 2-3 kertaa viikossa. Esim normaalin treenin lisäksi (esim jalkatreeni) olen tehnyt yhden rintaliikkeen. Pitkiä sarjoja ja nousen niin korkealle painoissa, että saan kuitenkin vielä 4-6 toistoa isoimmilla. Mutta siis vain yksi liike ja sekin fiksusti sijoitettuna viikolle niin, ettei se häiritse normaalia rintatreeniä.

Huomenna olisi tarkoitus kuvata selkätreenit Mayorsilla Miken kanssa. Eli videota on odotettavissa loppuviikosta. 🙂

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.