This is Mika

30.03.2018 15:03 4min luku 3

Odotettu Far Cry 5 -peliarvostelu - Mukana Nyyssis Pelaa!! E03 - Far Cry 5 Gameplay

Moikka!

Nyt on mukavan rauhallista. Pääsiäispyhät päällä ja saa luvan kanssa rentoutua, fiilistellä ja nauttia vapaista. Toissapäivänä pääsin ekaa kertaa testaamaan uuden uutta ja paljon hypetettyä avoimen pelimaailman omaavaa Far Cry 5 -peliä.

Osta Far Cry 5 klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

Ensifiilikset

Pelin grafiikka on häkellyttävän kaunista. Tarina polkaistaan käyntiin mielenkiintoisella introlla, jossa ryhmä US Marchalleja on matkalla pidättämään pelin pääpahista, kulttijohtaja Joseph Seediä. Homma menee pahasti pieleen viranomaisilla ja helikopterilla liikkeellä oleva pidätysryhmä syöksyy maahan helikopterin ulkopuolella roikkuvan lahkon jäsenen silpoutuessa helikopterin propelleihin. Raskaasti aseistautunut lahko yllättää siis nämä viranomaiset pahasti ja pelin päähenkilö sukeltaa juonen kulkuun mukaan joutuessaan pakenemaan liipasinherkkiä lahkolaisia Montanan metsiin.

Hiljainen kulkija

Pelin alussa valitaan sukupuoli, jonka jälkeen karkeasti luodaan hahmon ulkonäkö ja vaatetus. Periaatteessa tällä ei ole minkäänlaista merkitystä, sillä pelissä ohjattavaa hahmoa et oikeastaan näe lainkaan. Far Cry 5:sta pelataan silmäperspektiivistä, jolloin hahamon ulkonäkö tai varustus ei tule juuri mitenkään esille. Kädet näkyvät ja kannettava ase keikkuu näköpiirissä, thats it.

Hahmo ei myös juurikaan pihahda. Peli on toteutettu niin, että hahmo ei puhu lainkaan. Korvanappiin tai johonkin radioon heittää pelin alussa mukaan tullut ukkeli läpänderiä. Pappa antaa ohjeita ja kannustaa päähenkilöä etenemään eri tehtäviin. Minkäänlaista dialogia ei kuitenkaan synny päähenkilön ja muiden NPC.den välillä.

Launch Trailer

Pelattavuus

Aivan alussa ollaan pikkasen pihalla mitä tehdä. Peli ei ihan valtavan paljon opeta vaan monet toiminnot tuli itselläni opittua ihan yrityksen ja erehdyksen kautta, kuten miten heittää kranaattia. Peli kuitenkin antaa sen verran ohjeita, että täysin hakuammuntaan ei jäädä.

En ole aikasempia Far Cry -sarja osia koskaan pelannut, mutta sen mitä olen antanut itseni ymmärtää, pelialue ei ole aivan niin laaja kuin esim edeltäjänsä Far Cry 3 ja 4. Tekemistä silti vaikuttaa olevan runsaasti. Itseäni hieman häiritsi se, että liikkeeelle lähdettäessä on lähes tulkoon joka risteyksessä joku lahkon jäsen joko tiesulun kera tai teloittamassa juuri jotain viatonta kaupungin asukkia. Tien poskeen jos jää vähäksikin aikaa ihmettelemään, ajaa siitä ohi varmaan 30 sekunnin välein joku lahkolainen aseet paukkuen. Tätä kohtaamista olisi saanut olla hieman maltillisemmin. Peli on kuin sotatanner, jonka keskelle on pelin päähenkilö heitetty. Hieman pelkään, että peli alkaa toistaa itseään melkoisen nopeasti.

Taistelut ja hahmon ohjattavuus on kieltämättä toteutettu maukkaasti. Taistelut ovat siistejä ja jopa peliohjaimella pelailu on mielekästä, kun pitää kevyen aim assistancen päällä. Head shotteja saa tehtailtua kivasti eikä peli siltikään ole liian helppo. Välillä on pakko paeta tulitusta metsään ja hyvin usein päätön hyökkäys vihollisen leiriin osoittautuu kohtalokkaaksi. Taktikointia on siis toteutettava ja siitä pisteet.

Ajoneuvoilla ajelu on nastaa. Varsinkin mönkijöillä ajelu on hulvattoman siistiä. Pelissä on kiva setti erilaisia ajoneuvoja ja jokaisen kohdalla on erilainen ajotuntuma. Lahkolaisten päälle voi ajaa ja tehdä tuhoa vihollisten tiesuluissa.

Ääninäyttelyt ovat ammattimaisesti toteutettu ja kasvojen mallinnus huippuluokkaa. Kaiken kaikkiaan äärimmäisen kaunis peli grafiikoiltaan. Hieman tulee mieleen GTA 5 ja Fallout 4 risteytys pelistä. Far Cry 5:ssa on paljon näiden pelien elementtejä sotkettu keskenään juuri hyvällä maulla. Avoin maailma on todellakin avoin ja tämä tekeekin sen, että sitä tulee hieman päättömästi aluksi kohellettua sinne tänne. Pääjuonta en ole lähes 6 tunnin pelaamisen jälkeen juurikaan edennyt vaan innoissani mennyt paikasta toiseen ihailemaan mestoja ja loottaamaan tyhjiä rakennuksia. Muutama tehtävä on sellaista etsi sitä ja tätä ja hetkellisesti tuntuu päätön ees taas pyöriminen puuduttavalta. Uskon kuitenkin, että pääjuonet ovat tyylikkäästi toteutettuja ja riittävän haastavia, joten pelitunteja syntyy reilusti tämän pelin kohdalla.

Co-op -apureiden/eläinten käyttäminen pelissä on hauskaa ja vaikkei tekoäly ole päätä huimaavaa, eivät nuo apurit, kuten ei kultin vihulaisetkaan, aivan aivottomia ole.

Arvosana

Kaunis avoimen maailman räiskintä-seikkailupeli. Upeaa grafiikkaa, messeviä räjähdyksiä ja silmiä hivelevää luontoa. Pelissä on ehkä hieman liikaakin tätä päätöntä räiskimistä ja loputtoman paljon lahkon jäseniä, jotka tuntuvat spawnaavan uudestaan ja uudestaan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin herkullisen näköinen peli, jossa on siistejä elementtejä ja kaikenlaista kivaa ylimääräistä näperreltävää tehtävää, joiden pariin voi uppoutua unohtaen pelin pääjuonen. Far Cry on sopivan matalan kynnyksen peli, johon voi palata vaikka vartiksi ja jättää siihen. Pelimekaniikkaa ei olla tehty liian monimutkaiseksi. Tavaroiden kerääminen on automatisoitu, eli kunhan kävelee ammuslaatikoiden tai medikittien lähelle, hahmo nappaa ne talteen. Loottaaminen tehty helpoksi ja kaiken maailman rohdosten ja räjähteiden rakentelut ovat simppeleitä.

Annan pelille 89/100 pistettä.

Ei ihan täydellinen peli, mutta kun hyväksyy sen faktan, että nyt on kyseessä 90% puhdas räiskintäpeli, niin niissä puitteissa peli on hämmästyttävänkin monipuolinen. suosittelen ostaa, sillä Far Cry 5:sen pariin palaa kyllä mielellään takaisin. Tekemistä piisaa.

Youtubessa on meikäläisen lähes 6 tunnin Far Cry 5 Gameplay nähtävillä!!


Disturbilla tipujahtia!!

Käy bongaamassa tipuja Disturbin sivuilta ja löydät samalla -50% alennuksia! Klikkaa kuvaa alla!


HUOM!!

Älä unohda MINIMONSTERIDIILIÄ!!! Se on voimassa viikonlopun ajan. Osta 40€, saat 10€ alennusta. Mukana myös kilpailu!

Klikkaa kuvaa alla ja pääset koodiin käsiksi!

Kommentit (3)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.