This is Mika

23.04.2019 12:54 2min luku 0

Ai eikö Bikini Fitness -kisaajilla ole lihaksia?

Moigga!

Usein kuulee Bikini Fitness -kisaajista sanottavan, että nämä yleensä ovat vaan nättejä silikonibimboja, jotka menee kisaamaan vuoden salitreenitaustalla. Että riittää, kun vaan käy peppua pyllistämässä ja näyttää nätiltä. PCA Benelux Open -kisan Overall -voittaja Hanna Leppänen näyttää, miten vuosien työllä ja omistautumisella saadaan todella upea kroppa ja samalla menestytään Bikinissä. Laji ei nykyisin ole todellakaan mitään söpöä keikistelyä vaan siellä näkee todella timmissä kunnossa olevia fitnesskisaajia, joilla on lihaksia vaikka muille jakaa!

***

***

Selkätreenit Hannan kanssa

Juuri kaksi viikonloppua kisoja takana. Toissa viikonlopun PCA Saxon Classic kisasta hopeaa kovemmassa ”trained” -sarjassa ja nyt viime viikonlopun PCA Benelux Open kisasta ”trained” Bikini -sarjan voitto sekä Overall -voitto. Edessä kolmen viikon päästä EM-kisat, joten oli aika mennä salille paiskomaan töitä tulevaa kisaa varten.

Ylätaljaa asenteella

Selkätreeneillä detaljia

Tänään käytiin hakemassa Hannan selkään sitä yksityiskohtaisuutta lisää. Mikään ei ole niin hyvän näköistä kuin lihaksikkaassa kunnossa oleva selkä, joka on täynnä kauniita yksityiskohtia. Hyvin kontrolloitu selkä on helppo avata poseerauksissa ja se luo sitä tiimalasimallia.

Nyt rakensin treenin siltä pohjalta, että mukana oli kova perusliike ja muutamat tuunaavat ja eristävät apuliikkeet. Liikepareja kaksi kappaletta ja loppuun muutama kiduttava pudotussarja. Ylätalja toimi pääliikkeenä ja sen kylkeen supersettinä pullover narulla.  Supersetti: Ylätalja+Pullover 15+30 toistoa x 5 työsarjaa.

Toinen liikepari tehtiin myös superina, mutta nyt siirryttiin yhden käden vetoihin, sillä näillä saadaan ultimaalisen kova supistus aikaseksi latseihin aivan latsien yläosasta alas saakka. Supersetti: Hammerkoneessa veto ylhäältä (istuen poikittain)+kulmasoutu käsipainolla 20+10 3 sarjaa.  Loppuun tehtiin hammerkoneessa vielä kaksi pudotussarjaa, painot 25kg, josta pudotus 15 kiloon, toistot 20+20.

Tässä muutama videoklippi treeneistä. Nuolta klikkaamalla näet lisää klippejä >

Treeneissä meni tasan tunti eli vauhti oli kova ja volyymi toimi samalla kardiovaskulaarisesti metaboliaa kiihdyttävänä harjoitteena. Näillä liikkeillä tosiaan haettiin selkään yksityiskohtia. Pullover esimerkiksi on erittäin tehokas apuliike, kun sen tekee jonkun pääliikkeen ohessa. Liike pakottaa lavat liikkeelle ja kaareva veto aktivoi selän lihaksia pienimmistä lihaksista lähtien. Pullover potkii parhaiten, kun siinä tehdään pitkiä sarjoja, eli vähintään yli 20 toiston settejä.

Yhdellä kädellä tehtyjä vetoja voidaan korostaa kropan kierrolla. Näin saadaan extra rajua supistusta lihaksiin. Poikittain tehty veto hammerkoneessa pakottaa latsit työskentelemään aivan alakiinnityskohdasta lähtien ylös saakka. Siinäkin saadaan hyvää venytystä sekä rajua supistusta. Kulmasoutu kaarevalla liikkeellä kohti lonkkaa jälleen pakottaa latsin alaosaa työskentelemään ja näin saadaan koko selän alue mukaan treeneihin. Suosittelen testaamaan näitä liikepareja, ne toimivat todella hyvin.

Hannalla jatkuu treenit vielä pari viikkoa, jonka jälkeen hänellä starttaa viimeistelyviikko. EM-kisat ovat siis kolmen viikon päästä. Toivotaan Hannalle menestystä ja tsemppiä kisoihin. Katsotaan, josko saadaan lisää videomateriaalia Hannan treeneistä jatkossakin?

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.