This is Mika

29.07.2014 14:56 3min luku 53

Musta Barbaari vs Megadeth

Huh hellettä ja niin pois päin. Onhan se nastaa, kun helteet jatkuvat, voi kunpa olis jatkunut meikäläisen lomatkin. Ei, ne loppuivat jo kesäkuussa, kun oli vielä alle 10 astetta lämmintä ja rakeita tuli taivaalta. Näillä keleillä on suoranainen kulli otsassa, kun duuniin pitää mennä.
Käytiin eilen kattoo Prismasta, josko olis jotain ilmastointilaitetta ollut myytävänä. No eipä ollut tietenkään. Loppuun myyty kaikki, ylläri ylläri. Ostin kuitenkin lattiamallisen tuulettimen lisäksi vielä perus pöytätuulettimen, jonka sijoitin tuuletusikkunan eteen. Illalla, kun lämpötilat hieman laskevat, niin tuuletin nappaa viilenevän ulkoilman kivasti sisään ja pukkaa sen makkariin.
Tässä vähän vastaavanlainen viritys mitä mulla, ilman tota ylempää propellia:
viritys
Mediassa kohistaan nyt kauheesti, kun Qstock-festareilla räppäri Musta Barbaari häiriköi Megadethin konserttia. Räppäri juoksi paidatta kesken konsertin oletettavasti ”kostaakseen” oman keikkansa keskeytyksen? Megadethin keulahahmo Dave Mustaine oli vaatinut pienemmällä lavalla esiintyneen räppärin äänentoistoa pois, kun Megadeth aloitti keikkansa.
Molempien eleet olivat melkolailla lapsellisia. Mustaine on ison luokan stara Megadethinsa kanssa. Suuret artistit tuppaavat olemaan melko oikukkaita ja myös Mustaine on vissiin sellainen oikein pahemmasta päästä? Mies halusi festareille täydellisen hiljaisuuden, kun bändi saapui lavalle. Tämä tarkoitti silloin juuri samaan aikaan esiintyneen räppärinkin hiljentämistä.
Se että Musta Barbaari yritti samaa (keskeytystä?) juoksemalla kesken Megadethin keikan ympäri lavaa osoitti toki huonoa makua ja epäkunnioitusta legendaarista bändiä kohtaan oli se sitten oikeutettua tai ei. Ihmiset ovat kuitenkin maksaneet niin Mustan Barbaarin keikasta kuin Megadethin keikastakin, joten molempiin suuntiin oli varsin harmillista, että tällaisia eleitä artistien kesken tapahtui festareilla.
Musta Barbaari twiittasi näin:
kosto on suloinen
Ja tässä jotain sitaatteja Mustalta Barbaarilta:

  • – sähköt revittii kesken esityksen, jonka johdosta näytettiin Jusufin kanssa pelleiltä.
  • – ei keretty esittämään tämän takia uutta kappaletta yleisölle.
  • – jos qstock ja meganevahöörddeath haluavat tehdä mustasta barbaarista pellen, niin vien sen roolin loppuun asti.
  • – juoksin meganevahööddeathin shown aikana lavalle, ja revin paidan pois.
  • – oli tarkoitus antaa paita Dave Mustafalle, mutta järjestyksenvalvojat halusivat pelata rugbya kanssani.
  • – tarvittiin 7 miestä pysäyttämään Mustan Barbaarin.
  • – Kun poliisit ajoivat minut takaisin hotellille, tajusin olevani älyttömän kova rugbyssa.
  • ”That what happenes when you want a taste of the finnish ripped liqourice” – stadin revityin laku

Otsikoihin on noussut tapahtuman seurauksesta myös Megadethin ns. vaatimuslista, jollaisia usein isojen bändien keskuudessa annetaan keikkojen järjestäjille. Megadethin osalta esiin on noussut myös joitain aika hassuja vaatimuksia.
YleX:

Megadeth diivaili Qstockissa jo ennen keikkaansa. Sen lisäksi, että yhtye vaati festarialueen hiljentämistä oman keikkansa alkaessa, bändilla oli vaatimuksia myös ruokatarjoilun suhteen.

– Heidän kiertuemanagerinsa tuli iltapäivällä sanomaan, että Megadeth ei soita keikkaa, jos lavan vieressä olevassa VIP-teltassa tarjoillaan lohta bändin keikan aikana, Qstockin festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoo YleX:lle.”

No tällaiset eivät edes ole kaikista pahimpia vaatimuksia. Jotkut artistit todellakin diivailee noilla vaatimuksillaan. Tässä ote Savon Sanomista:

”Kuopio Rockcockin pääesiintyjäksi saapuva Scorpions on esittänyt jättimäisen, 38 sivua pitkän vaatimuslistan tulolleen. Yhtye vaatii oman posliinivessan rakentamista kaikille jäsenilleen. Lisäksi jokaiselle jäsenelle tulee olla samanmallinen mersu, jota ajaa samanlaisiin vaatteisiin pukeutunut kuljettaja.”

Ja onhan näitä absurdeja vaatimuslistoja ennenkin ollut, jos lähdetään kaivelemaan. 2008 Hesari kirjoitti näin:

Juhannukseksi Suomeen saapuva rap-artisti Jay-Z on jättänyt vierailun järjestäjille 34 sivua pitkän vaatimuslistan.

Iltalehden mukaan luksusmaustaan tunnettu muusikko haluaa muun muassa hänet noudettavan lentokentältä äärimmäisen kalliilla Maybach-merkkisellä autolla ja hänet pitää kuljettaa kymmenen poliisiauton saattueessa. Majoituksen ajaksi artisti haluaa käyttöönsä 40 hotellihuonetta.

Tarjoiluiksi Jay-Z on tilannut muun muassa Belverde-votkaa ja Armand de Brignac -samppanjaa. Takahuoneesta pitää löytyä myös ilmankostuttimia ja leipägrilli.

Oma mielipiteeni koko insidentistä on, että diivoja superstaroja on musiikin parissa aina ollut ja aina tulee olemaan. Jos Megadeth halusi kukkoilla festareilla tyylittömästi niin olkoon se Megadethin häpeä. Mielestäni Mustan Barbaarin ei olisi kuitenkaan missään nimessä kannattanut vajota samalle tasolle. Kostomentaliteetti on IMO ehkä se hedelmättömin tapa toimia maailmassa ja tässä yhteiskunnassa. Sillä ei saavuteta mitään.

Mitä mieltä itse olet koko tapahtuneesta keissistä? Heitä kommenttia! Rasistisia kommentteja ei julkaista!! Pysytään siis asiallisina. 😀

Kommentit (53)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.