This is Mika

02.07.2019 12:54 4min luku 0

Ei yhtä ilman kahta ja ajatuksia lentokoneiden ahtaudesta

Moikka!

Otsikossa oleva teksti yleensä menis ”ei kahta ilman kolmatta”, mutta annoin itselleni taiteellisen vapauden muotoilla tekstin noin. Heh hee! Mitä se originaali teksti muuten tarkoittaa? No lähinnä epäonnea, kun jotain sattuu ihmiselle, sen mukana useimmiten tapahtuu jotain muutakin (yleensä) negatiivista. Kun sitten muutama asia tuntuu menevän pieleen, sanonta käy, ettei kahta ilman kolmatta eli vielä useammin jokin kolmas epäonninen keissi tupsahtaa kuvioihin mukaan.

***

***

Itselläni oli oikein mahtava loma Malediiveillä. Kolme viikkoa aivan fantastisella Kuredun saarella, paratiisissa löhöilyä ja akkujen täyslatailua. Kolmannella viikolla tosiaan pamahti sitten joku vatsapöpö, joka muuten on vaivannut minua ihan viime päiviin asti. Sitkeää laatua tuntuu olevan. Paluumatkalla oli hyvät ja huonot hetkensä. Lento Malesta Dohaan meni kuin unelma, saatiin kolmen istuttavalla penkkirivillä istua kahdestaan ja tilaa oli ruhtinaallisesti isossa lentokoneessa.

Ja tässä kohtaa se ”ei yhtä ilman kahta” tulee…

Eli jatkolento olikin sitten ihan tuskaa. Ei pelkästään, että a) vatsataudissa oltiin vielä, b) oli (varmaan koko Qatar Airwaysin pienin) kone aivan umpitäyteen ammuttu ja happi tuntui olevan vähissä koko matkan ajan. Kaiken lisäksi pakko todeta, että kun joillain ihmisillä ei aina ole tuo henkilökohtainen hygienia ihan kunnossa, se kieltämättä antaa omia haasteita tällaiselle herkkänenäiselle ihmiselle selviytyä lennosta.

Pienessä putkilossa, jossa istutaan vieri vieressä, kuin sillit purkissa aiheuttaa itselleni lievän klaustrofobisen tunteen, että tukehtumiskuolema lähestyy. Se ainoa happikin, jota yrittää inhaloida keuhkoihin tuoksuu kehon eritteille, saa olon jokseenkin tukalaksi. Hajuhaitat, ahtaus, hapen puute sekä jo entuudestaan haasteellinen olotila vatsan osalta sai jatkolennon tuntumaan ikuisuuden kestävältä selviytymistaistelulta.

Ilmeeni lennolla

Vaikka itse olen lyhyt, ei jalkaosastolla (onneksi) ole ongelmaa, enkä joudu istumaan polvet hampaissa, on horisontaalisella levelillä asia hieman toisin. Rintakehän ympärysmitan ollessa lähes 130cm aiheuttaa tämä hartiarenkaan ja olkapäiden anatomisen levenemisen. Asiaa ei auta, että omistan melkoisen paksun ja leveän selän, joka tuntuu leviävän välillä vierustoverin selkänojan puolelle. Siihen kun lisätään 50 senttiset olkavarret, on hyvin haasteellista istua oman penkin sallimissa rajoissa.

Vesitasossa valloitettiin käytäväkin lihasmassalla… 😀

Usein tulee ihmeteltyä, miten tyyliin joku ”Mountain” eli Hafþór Júlíus Björnsson pystyy matkustamaan lentokoneilla, kun äijä on reilu parimetrinen ja parisataakiloinen mötkäle?! Onko tuon kokoisen edes mahdollista istua turistiluokassa, vai meneekö mies suosiolla aina bisnesluokkaan? Kalliiksi tulee moinen, jos niin täytyy toimia.

Ja miksi aina pitää olla isommissakin lentokoneissa pelkästään kolmen ja neljän hengen penkkirivejä? Olisi niin paljon kivompaa oman puolison kanssa istua kahden paikan riveillä ja jakaa se ahtaus sitten oman läheisen, kuin jonkun tuntemattoman kanssa. Just sayin’.

Personal hygiene 101

Ja mitä tulee ihmisten henkilökohtaiseen hygieniaan, itse en ihan täysin voi käsittää niitä tapauksia, joilla syystä tai toisesta jää tuo melkoisen tärkeä asia paitsioon. Henkilökohtainen siisteys on oman terveydenkin kannalta tärkeä asia. Puhdas hiki ei haise, pahan hajun mukana on yleensä aina lika ja bakteerit, jotka tämän hajun tuottavat. Peseytyminen tulee olla päivittäistä ei pelkästään muiden vaan myös itsensä kannalta. Käykää hyvät ihmiset suihkussa, käyttäkää saippuaa, peseytykää huolella ja lisätkää kainaloihin deodoranttia/antiperspiranttia.

Deodorantti ei estä hikoilua, vaan tappaa ihon pinnan bakteerit ja estää siten hajun syntymistä. Antiperspirantti sen sijaan muodostaa hikirauhasten pinnalle ohuen geelikerroksen, jolloin hikeä ei pääse erittymään ihon läpi yhtä paljon. Jos kärsit kovasta hikoilusta ja pahasta hajusta, paras valinta voi olla antiperspirantin ja deodorantin ominaisuuksia yhdistävä tuote. Se estää sekä hien erittymistä että hajun syntymistä.

Netistä löytää paljon ohjeita pahanhajuisen hien kurissa pitämiseen. Tässä poimintoja:

 • Vähennä stressiä
  • Liikunta saa hikirauhaset tuottamaan vettä muistuttavaa, itsessään suhteellisen hajutonta hikeä, joka tasaa kehon lämpötilaa. Tunneperäinen stressi sen sijaan aktivoi suuret hikirauhaset, joita on muun muassa haarovälissä ja kainaloissa. Ne erittävät maitomaista, voimakastuoksuista nestettä, joka ei varsinaisesti ole hikeä. Yritä vähentää stressiä, niin ongelma voi helpottaa.
 • Harkitse botoxia
  • Jos mikään ei auta, hermoihin vaikuttavia botox-pistoksia voi ottaa tukkimaan hikirauhasia. Kun hikoilun määrä vähenee, yleensä myös hajut helpottavat, sillä bakteerien kokonaismäärä pienenee. Vaikutus kestää muutamista kuukausista noin vuoteen.
 • Ajele kainalokarvat
  • Hienhaju on lopputulos siitä, mitä iholla viihtyvät bakteerit syövät. Nuo bakteerit viihtyvät erinomaisesti kosteissa, lämpimissä paikoissa, kuten kainalokarvojen joukossa. Karvoihin tarttuu likaa ja rasvaa.

Ei yhtä ilman toista

Tämähän osui mukavasti, kun tässä otsikon mukaisesti on tukulla aivan loistava diili startannut juuri tänään!! Elikkä Osta 2 maksa yksi – kamppanja pärähti juuri käyntiin!

Tuolla on nyt sellaisia aleja, että pistän itsekin tilausta just nyt menemään! Esim:

 • Off the Hook, 2 yhden hinnalla! 32,90€
 • 2 x  EAA Hardcore hintaan: 25,90€
 • 2 x synephrine hardcore rasvanpolttaja: 9,90€
 • 2 x Triple creatine: 20.90€
 • 2 x ripped hardcore rasvapolttaja: 27,90€
 • 2 x mass hardcore massanlisääjä 7.1kg: 69,90€

Klikkaa kuvaa alla ja käy shoppailemassa!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.