This is Mika

29.09.2013 12:19 5min luku 38

Mr. Olympia 2013 - Through my eyes

Terve!

Mr. Olympia on käyty ja voittajaksi saatiin Phil Heath, kuten ennustinkin. Yllättäjä oli selkeästi Dennis Wolf, joka tuli puskista kolmanneksi. Kai Greene jäi kovin harmillisesti kakkoseksi. Miehen soisi kyllä voittavan ainakin kerran tuon O:n, koska niin henkeen ja vereen hän elää kehonrakennusta. Nöyrän ja vaatimattoman miehen tarina köyhyydestä ja unelmista kirkkaisiin parrasvaloihin on ihan hollywoodmateriaalia.

prejudging

Shawn Rhoden oli neljäs ja itse tykkäsin miehen helponnäköisestä poseerauksesta sekä hyvin kapeasta vyötäröstä. Dexter Jackson on aina kova, tosin mielestäni mies ei ole vuosiin pystynyt kehittämään pakettiaan. Siltikin Dexteri on niin törkeän hyvä fysiikaltaan, että lähes aina pääsee finaaliin. Tällä kertaa viides sija. Jay Cutleri oli kuudes. Käsittämätöntä, että mies sai niinkin hyvän sijoituksen. Itse olisin pistänyt Rölli Winklaarin finaaliin aivan lennosta. Jay olisi joutanut todella kauas. Tämä on silti tätä politikointia mistä lajin tuomareita on ennenkin syytetty. Jay oli saanut pakkiaan todella paljon kasaan, mutta samalla mies oli menettänyt varmasti 5 kiloa lihasmassaa. Jalat pienet, kädet pienet, selkä aivan surkea eikä juurikaan erottunut. Tämä on tätä ja oikeusmurhaan joutui Winklaar pudoten finaalista.

mr0final

Poimintoja:

Big Ramy eli Mamdouh Elssbiayn piti olla se musta hevonen joka nappaa ensimmäisissä kisoissaan Mr.O:n. No eipä se ollut kuten niin usein näille uusille hypetetyille massamonstereille käy. Offilla näyttävät ihan julmetun isoilta ja netin ”asiantuntijat” hehkuttavat, kuinka nämä tulee pesemään Hiitit ja Greipit mennen tullen. Sitten kun nämä lopulta seisovat lavalla vieretysten maailman esteettisimpien lihasrekkojen vieressä se sama massa ja monsterimaisuus on yllättäen kadonnut kuin pieru saharaan? 😀 Big Ramy kuitenkin näytti melko hyvältä. Olin suoranaisesti yllättynyt kuinka hyvin mies sijoittui ja pääsi vertailuun. Mies oli kuitenkin aivan liian pehmeä vaikka välillä tuolla se pehmeyskin annetaan anteeksi. Erottuvuutta lisää vaan niin ehkä, EHKÄ, Big Ramy voi päästä vielä finaaliin! 😉

Baito Abbaspour voitti Suomessa Pro-kisat, mutta oli suoranainen virhe mieheltä mennä suoraan yleiseen sarjaan, jossa on päätä pidempiä ja 10-20 kiloa massiivisempia  miehiä. Baito ei sentään ole mikään Lee Priest, joka pystyi 162 senttisenä jopa tasavertaisesti taistelemaan maailman kovimpia vastaan. Nyt Baito oli aivan liian pieni (kuulostaa hullulta) noiden järkyttävän isojen ukkojen vieressä. Ensi kerralla 212lb sarjaan niin voi jopa pärjätäkin. Mies kuitenkin painoi 97kg Suomen kisassa, joten sinne mahtuu helposti mukaan ja vielä kireämpänäkin.

kollaasi-mr_o

Miksi Heath voitti?

Jos katsotaan Heathin fysiikkaa, niin se mikä hänestä tekee ylivoimaisen, on uskomattoman virheetön rakenne. Philillä ei ole juurikaan suurempia heikkouksia. Hartialinjasta puhutaan, että olisi kapea. Totta, kapeahko hartialinja luo line-up posesta ehkä vaatimattoman, mutta paksut olkapäät kompensoi kuitenkin kapeahkoa linjaa. Ainoastaan leveäselkä edestä on aavistuksen kapeampi verraten vaikka Greenen tai Wolfin vastaavaa. Hiitillä on uskomattoman paksut kädet, ojentajat pursuaa sivuilta ulos ja esim rinta sivulta -pose on ehkä kovimpia ikinä. Lihasten kiinnityskohdat ovat Hiitillä niin täydelliset, että kokonaisuus vain hivelee silmiä. Kireys on huippuluokkaa ja myös lavalla esiintyminen on hiottu oikein hyväksi. Heath voitti ehkä juuri näiden ominaisuuksien takia. Missään Hiitti ei välttämättä ollut ylivoimainen, mutta se heikkouksien puute tekee hänestä voittamattoman. On vaikea sijoittaa miestä alemmas, jos kilpailijalla on selkeä heikkous, jonka Phil pesee. Ei riitä että kaverilla on kovemmat habat, jos sitten hävitään viidessä muussa posessa eri lihasryhmissä.

Kai jälleen kakkonen.

Kai Greenellä on lajin rankimmat hauiksen huiput! Kailla on muutenkin käsittämättömän friikkejä lihasryhmiä, kuten kädet (habat ja ojentajat) ja etureidet sekä erittäin kapea vyötärö. Kailla on kuitenkin ehkä hieman tyhjänoloiset olkapäät ja epäkkäät ovat omituisen latteat varsinkin leveä selkä takaa -posessa? Tuo pose ilman trapseja saa Kain näyttämään laatikkomaiselta eikä se ole mielestäni esteettisen näköistä. Ehkä Kain kokonaisuus ei riittänyt voittoon? Kun tällä tasolla on epäbalanssia ja kokonaisuus kärsii, on selvää, että Heathin täydellinen balanssi pudottaa kenet tahansa taakseen.

Dennis Wolf?

Ehkä aliarvostetuin ja vähiten hypetetty kilpailija joka pääsi finaaliin. Wolf on iso. Mies on pitkä ja näyttävän näköinen ja sitä lihasmassaa on joka puolella. Paksut kädet, paksu selkä ja epäkkäät. Erittäin erottuvat etureidet ja siltikin huikean paljon massaa niissä. Mies oli selkeä finalisti ja vain makuasia oli tuomareille, kumpi ansaitsi kakkospaikan, Dennis vaiko Kai. Jos Wolfilla on heikkouksia, ne ovat ehkä enemmänkin rakenteellisia. Miehen pitkähkö torso ja tuplat edestä ”väärin” poseerattuna saattaa jatkossakin maksaa Wolfin mahdollisuudet voittoon. Kun keskivartalo on pitkä, käsiä/olkapäitä ei missään nimessä saa nostaa ylöspäin, koska se vain korostaa torson pituutta. Nyt tuplat edestä näytti siltä, että ensin tuli metri kylkiä, sitten näkyi vähän latseja ja lopulta kun tarpeeksi nosti katsettaan, sieltä ylhäältä löytyi tuplat edestä. Pieni adjustment eli viilaus esim laskemalla olkapäitä alemmas saisi tuonkin posen huomattavasti esteettisemmän näköiseksi. Myös pohkeet ovat Wolfin akilleen kantapää, sillä ne ovat… tai noh, niitä ei ole lainkaan. 😀

Wolffi kuitenkin tuli todella kovaa ja otti elämänsä upeimman sijoituksen maailman kovimman lajin kovimmassa kisassa. Tästä on varmasti hyvä mennä takaisin sorvin ääreen ja panostaa niihin pieniin yksityiskohtiin lihaksistossa, jotta ensi vuonna oltaisiin entistäkin kovempia.

Shawn Rhoden.

Itse pidän Shawnia myös melkoisen tasaisena kaikissa suhteissa. Ei siis näkyviä heikkouksia, paksua ja tyylikästä lihasmassaa joka puolella. Todella kapea vyötärö korostaa niin ylä- kuin alakertaa. Tyylikästä poseerausta. Ehkä himpun verran olisi voinut olla kireämpi? Tasainen paketti joka toi miehelle ansaitusti neljännen sijan. Itse tykkään kuitenkin äijistä joilla on jotain friikkiä mukana, joten mun ihan omaan makuuni Rhoden on liian tasainen ja yllätyksetön kisaaja. Tätä on vaikea selittää, mutta mies on jotenkin sellainen suorittaja siellä lavalla. Hyvä kaikin puolin, mutta vähän kuten Dexteri, ei mitään säpinää tai räiskyvyyttä ja fysiikkakin sellainen all-around-hyvä. Heti kun siihen viereen laittaa Greenen sairaan kokoisilla hauiksilla, niin kyllä mun katseeni Kaihin kääntyy heti.

 ***

Se siitä, Phil on siis 3 x Mr. Olympia ja jos jatkaa samaan malliin niin tullaan mies näkemään voittajana aika pitkään. Ei turhaan Phil ole ansainnut lempinimeä The Gift. Lahjahan hän on lajille epäilemättä. Paljon miehen vihaajia tuntuu olevan netti pullollaan, mutta kateellisten ihmisten paskanjauhantaahan se vain on. Muuten kisat olivat ihan mainiot, jos ei oteta huomioon Jay Cutlerin käsittämätöntä sijoitusta, jossa poltiikka ja nimi varmasti pelasi suurta roolia. Nämä kun saadaan kitkettyä pois lajista niin varmasti hyvää tulee.

Kiitos ja anteeksi!

T. Mika

PS.

Kaikki arvostelut tässä blogissa olivat omia mielipiteitäni, joista ei voi eikä saa kukaan vetää herneitä nokkaan. Kehonrakennus on arvostelulaji ja tähän liittyen pitkälti makuasioita, joista ei tunnetusti voi kiistellä.

Kommentit (38)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.