This is Mika

23.02.2017 11:58 2min luku 6

Jalkatreeneistä asiaa - Huikea kampanja starttaa nyt!

Huomenta päivää!

Olipas jälleen eilen reippaan rajut etureisitreenit Myyrin Kuntokeskuksessa. Meikäläisen lemppariprässi sai kyytiä reiden ojennusten kanssa. Tein tuplasuperit ojennus/prässikombolla. Homma menee niin, että teen 30 toistoa ojennuksia, 30 toistoa prässiä (yläkolmanneksella liikeradan suhteen) ja toinen samanlainen perään, 30 ojennuksia, 30 prässiä. Yksi sarja sisältää siis 120 toistoa. Sen jälkeen lisätään painoa prässiin 50kg. Itse lisään muutamaan ensimmäiseen settiin vielä ojennuksien osalta painoa, mutta pääasiallisesti menen samalla painolla reiden ojennusten kanssa.

Loppuun tein vielä kaksi kevyempää 50 toiston sarjaa prässissä sekä 100 toiston sarjan hackissa pelkällä kelkalla. Plus kolme sarjaa vaakahackia 30 toistoa, ihan vain pumpatakseni hieman lisää verta lihakseen, jotta lihaskalvot venyisivät.

Yläkolmannes

Jos prässin koko liikeradan jakaa kolmeen osaan niin etureisiä eristävin liikerata on se ensimmäinen yläkolmannes. Mitä alemmas menet sitä enemmän takareisi ja pakara osallistuu liikkeeseen. Eli jos treenaat jalat kahdessa osassa, etureidet omana päivänä ja takareidet omana, suosittelen, ettet silloin tekisi koko liikeradalla jalkoja hackeissa, kyykyissä ja prässeissä. Näin pystytään viemään jalkatreenit todella tehokkaasti etureisille ja energiaa säästyy huomattavasti tehokkaampaan treeniin. Koko liikeradalla treenatessa jalat saavat kokonaisvaltaisesti rasitusta ja se on erittäin hyvä silloin, kun tehdään jalat kierron aikana kerran, etu- ja takareidet samassa treenissä. Pelkän etureisitreenin yhteydessä en näe optimaalisena, että samalla takareisi olisi vahvasti mukana treenissä. Epäsuoraa rasitusta ei luonnollisesti voida välttää millään, mutta sitä voi erinäisin keinoin kuitenkin yrittää vähentää.

Oikeaoppinen poistuminen vaakahackista:

Oikeaoppinen poistuminen vaakahackista! ? #boom #dyyd #nyyssisreenaa

A post shared by Mika Nyyssölä (@nyyssis) on

Jalkatreenit kuluttavat eniten energiaa

Se on kyllä totta, että jalkatreeneihin uppoaa eniten virtaa ja vaatii koko kropalta valtavasti voimaa viedä tehokas treeni loppuun asti. Itse olen huomannut, että tuota anabolista tasoa voidaan ylläpitää aminohapoilla, kreatiinilla ja muilla introissa mukana olevilla ravinteilla melkoisen pitkään. Tehostetaan ja optimoidaan jalkatreenejä, jotta työnnämme katabolista vaihetta kropassamme etäämmälle, aivan sinne treenin loppuvaiheille mieluiten.

Mun treeniin kuuluu, että jo ennen harjoitusta nautitaan aminohappoja, EAA:ta, kreatiinia, arginiinia ja sitrulliinimalaattia. Treenin aikana menee heraisolaattia, octanea, kreatiinia. Treenin jälkeen palkkari (malto/isolaatti) tai pelkkä EAA tai molemmat yhteen sekoitettuna.

Star Nutritionin EAA:

  • 1 mitallinen aterian yhteydessä, sekoitettuna veteen (kokonaisuudessaan 2-3 aterian yhteydessä/vuorokausi).
  • 1-2 mitallista treenin jälkeen, sekoitettuna veteen.

Chained Nutrition EAA Hardcore:

  • 1 mitallinen noin 30min ennen harjoitusta, sekoitettuna veteen.

Star Nutrition Octane:

  • 3-4 mitallista treenin aikana, sekoitettuna veteen

Fitnesstukulla on juuri nyt startannut huikean massiivinen kampanja Star Nutritionin kaikista tuotteista. Saat siis 20% alennusta kaikista Star Nutritionin ja Star Nutrition Hers tuotteista. Klikkaa kuvaa alla ja pääset tsekkaamaan noita alennettuja tuotteita helposti linkin takaa.

Kampanja voimassa: 23-27/2 ajan!

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.