This is Mika

12.12.2017 12:04 4min luku 4

Mika Nyyssölän elämäkerta ja treeniopas ehdolla Vuoden urheilukirjaksi!

Heippa!

Sain eilen iloisen puhelun kustannusyhtiö Docendon toimitusjohtajalta, Juha Janhoselta. Juha ilmoitti minulle, että Giant Killerin tarina ja treeniopas on valittu vuoden urheilukirjafinaaliin. Tänä vuonna julkaistuista urheiluteemaisista kirjoista vain kuusi pääsi finaaliin ja minun kirjani on yksi niistä! M A H T A V A A!!

Vuoden urheilukirja on Suomen Urheilumuseosäätiön myöntämä palkinto vuoden parhaalle urheiluaiheiselle kirjalle. Valinnan tekee säätiön asettama raati. Palkintoehdokkaat nimetään vuosittain joulukuussa. Vuoden urheilukirja on valittu vuodesta 1980 lähtien.

Esko Heikkinen, joka on  vuoden urheilukirja valintaraadin puheenjohtaja, kirjoittaa blogissaan seuraavanlaisesti:

Mikä on vuoden 2017 paras urheilukirja? Ihan yksiselitteisen vastauksen löytäminen tähän lienee mahdotonta, mutta Urheilumuseon asettama raati on taas tarttunut haasteeseen. Allekirjoittaneen lisäksi valintaraadissa istuvat Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström. Raadin mielestä parhaan kirjan viisikko löytää varmasti.

Urheilukirjojen julkaiseminen painottuu loppuvuoteen, esimerkiksi kirjamessujen, isänpäivän ja joulun takia. Vuosittain raati saa käsiteltäväkseen satakunta urheilu- ja liikuntakulttuuriin jollain tavalla kantaa ottavaa teosta. Tässä luvussa ovat mukana myös merkittävät kirjoiksi sidotut opinnäytetyöt sekä pienimmät seurahistoriikitkin, jotka vain on jotain kautta Urheilumuseolle saatu. Kaikistahan tieto ei toki ajoissa kulje perille asti, mutta yleensä sana kyllä kiertää, kun teos on tarttuva. Vaikka todellisia voittajakandidaatteja on merkittävästi vähemmän, syksy ja vuodenvaihteen tienoo on raatilaisille tiukkaa lukuaikaa.

Raati ja finalistit vuosimallia 2017: Kalle Rantala (siht.), Kristiina Kekäläinen, Esko Heikkinen, Susanna Luikku, Juha Kanerva ja Mika Wickström.

Upea tunnustus kehonrakennukselle

Jos mietitään miten usein mikään kehonrakennukseen liittyvä kirjallinen tuotos saa ylipäätään mitään huomiota saatikka tunnustusta, niin tämä vuoden urheilukirja ehdokkuus ja finaaliin pääseminen on varsin harvinaista herkkua. Joku pitää bodausta jopa urheiluna.

Mika Nyyssölä – Giant Killerin tarina ja treeniopas” on taideteos jo esineenä. Vastaavaa urheilijaelämäkertaa ei aikaisemmin ole tehty.”

Tarina ja treeniopas on kaiken kaikkiaan mielestäni aivan fantastisen hieno ja visuaalinen teos, vaikka itse sanonkin. Lehtosen Jouni on tehnyt upeaa työtä visuaalisuuden ja taiton osalta. Omat graafiset tuotokset ja runsas määrä valokuvia ovat omiaan tuomaan väriä ja yksityiskohtia kirjaan. Virtamon Jounin kanssa rakennettiin kirjan runko ja rytmitettiin elämäkerta helppoihin suupaloihin, jotta lukukkokemus olisi mahdollisimman kevyt jopa niille, jotka eivät kirjoja normaalisti lue. Olenkin saanut valtavasti positiivista palautetta myös ihmisiltä, jotka eivät ole koskaan yhtään kirjaa ostaneet saatikka kirjoja lukeneet. Ja nämä ihmiset ovat siis menneet ostamaan kirjani ja ahmineet sen kertaheitolla. Pidän tätä aika hienona saavutuksena, jos olemme pystyneet aktivoimaan niitäkin ihmisiä, jotka eivät normaalisti kirjoja lue.

Kuusikko finalissa

Kuusi parasta kirjaa lukuisista urheilukirjoista pääsi kuitenkin vuoden urheilukirjafinaaliin ja taakse jäi monet todella hyvin myyneet ja mielenkiintoiset teokset, kuten suositut Jere Karalahden ja Jutin kirjat sekä monet monet muut. Tästä pitää olla ylpeä jo ihan siellä kuntosalin ruohonjuuritasollakin, sillä hei, periaatteessa kuntosaliopas on ehdolla vuoden urheilukirjaksi!?!

Kirjani finaalipaikan perustelut:

Mika Nyyssölän, Jouni Virtamon ja Jouni Lehtosen ”Mika Nyyssölä – Giant Killerin tarina ja treeniopas” on taideteos jo esineenä. Vastaavaa urheilijaelämäkertaa ei aikaisemmin ole tehty. Kirja perehdyttää kehonrakennukseen, mutta toimii myös lukukokemuksena ja piirrostaideteoksena. Näyttävä taitto ja tyylikäs kuvitus on ehdottomasti merkittävä osa hyvää kirjaa.

Helge Nygrénin -palkintokilpailun finalistit, eli kansankielellä Vuoden urheilukirja 2017 -finalistit.

Voittaja julkistetaan helmikuun 7. päivä. Pidetään peukkuja.


Joululahjaksi kirja!!

Mika Nyyssölä – Tarina ja treeniopas on mahdollista tilata vaikka Fitnesstukulta edulliseen 24,90€ hintaan. Ehtii vielä jouluksi pukin konttiin tai joulun välipäivien lukuhetkeksi. Kirjassa on selkeät ohjeet myös diettaamiseen ja sen perusperiaatteisiin, joten joulukinkut voi sitten kirjan ohjeilla sulatella pois. Ja miksei saman tien ota käyttöön treenioppaan ohjeita, sillä useinhan uuden vuoden lupausten seassa on niitä kuntoremonttilupauksia! Kirjalle on siis varmasti käyttöä!!

Klikkaa kuvaa alla ja käy äkkiä tilaamassa omasi tai joululahjaksi!


Tilaa samalla supermassan intrat! -30% kaikista pois!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.