This is Mika

21.11.2017 13:20 3min luku 3

Octanediilin voittaja selvillä!

Moikka!

Jee, ihan heti alkuun julistetaan huippukovan Octanediilin mukana tulleen skaban voittaja!

 

Voittaja on:

  • Vade, F1058286 ja L koko huppari.

YEAHHHHH!!! 😀

Nyt lähtee sitten Vadelle L-koon Giant Killer huppari ja omistuskirjoituksella Giant Killerin Tarina ja treeniopas!! Pistähän Vade mulle sähköpostilla yhteystietosi, puhelinnumero ja oikea nimesi, niin saat pakettia postissa! Mailini on: (mika@nyyssola.fi)

Kiitos jälleen kaikille osallistujille. Ihan kivasti näitä mun omiin skaboihinkin tarttuvia tyyppejä löytyy ja aina sieltä onnekas/onnekkaat saadaan selville. Mukavaa minunkin mielestäni näitä on järjestää ja antaa sitten tällaisella eleellä takaisin teille jotain kivaa muistoa.


Aamujumppendaalia

Nakuttelin rintaa ja kätösiä lähes tyhjässä Myyrin Kuntokeskuksessa.

Henkinen kapasiteetti ja sopivat liikkeet

Pumpin saaminen tuo samalla hyvän fiiliksen. Lihakseen tarttuu kivasti muotoa, kun pystyy kovilla sarjoilla ajamaan maitohappoa lisää kerta toisensa jälkeen. Tapa millä tuo prosessi saadaan aikaseksi, on irrelevanttia. Itse käytän itselleni mieluisia liikkeitä. Kaikki liikkeet taasen eivät sovi kaikille, joten ehkä tärkein asia on nimenomaan löytää ne oikeat liikkeet.

Meillä jokaisella on hieman erilaiset välitykset eikä liikkeet tunnu osuvan aina oikeisiin paikkoihin salilla treenatessa. Kokeilemalla löytää kyllä melko nopeasti liikkeet, jotka tuntuvat tehdessä luonnollisilta ja rasitus tuntuu kohdelihaksessa. Kun tällaiset liikkeet ollaan onnistuttu löytämään, voidaan näiden avulla sitten progressiivisesti lähteä treenaamaan. Suurin osa salilla tehdyistä liikkeistä aivan varmasti toimivat pääosalla treenaajista, mutta on aina joitain laitteita/liikkeitä, jotka yksinkertaisesti eivät tunnu mukavilta tehdä. Liike voi tuntua ihan eri paikassa tai liikettä ei jostain fysiologisesta syystä pystytä suorittamaan. Väkisin ei kannata lähteä tekemään, koska pahimmassa tapauksessa siinä voi syntyä rasitusvammoja tai loukkaantumisia.

Lihaskipua syntyy treenatessa, mutta älä silti lopeta tai luovuta liian aikaisin.

Vaikka treenattaisiinkin esim laitteella, jota on mukava suorittaa, ei tarkoita, että siinä ei tehtäisi kovaa treeniä. Välityksillesi sopivaa laitetta tai liikettä on miellyttävä suorittaa mutta älä kuitenkaan pelkää viedä sarjoja loppuun asti tai lisätä painoja jos siltä tuntuu. Itse käytän paljon itselleni hyväksi havaittuja liikkeitä, joita on mukava suorittaa. Mutta teen näitä liikkeitä ja laitteita todella kovaa. Vien aina sarjat kivun toiselle puolelle ja ajan lihasta loppuun treeneissä. Tämä on hyvin tärkeää kehityksen kannalta. Muista se! Älä missään nimessä luovuta, kun lihas tai keho alkaa ilmoittaa lihaksessa kasvavasta kivusta. Keho lähettää hyvin helposti signaalia aivoihin, että lopeta jo ja tahallaan tuottaa kipua, ilmaisten huolensa. Tämä kipuilu on tervettä sellaista. Mitä enemmän siedät suorituksen aikana syntyvää kipua, sitä enemmän pakotat lihaksia tekemään töitä, synnytät mikrovaurioita ja lopulta treenin jälkeen palautumisprosessin aikana tulet kehittymään.

Henkinen kapasiteetti sietää kipua kasvaa ajan kanssa. Itse olen huomannut, että tiettyjen lihasten kohdalla sitä sietää enemmän kipua kuin toisten. Kivun hallinta on tärkeää ja mitä enemmän ajat elimistöä ja lihaksistoa koviin treeneihin, sitä enemmän tulet sietämään treenin aikana syntyvää lihaskipua. Kipu hälvenee hyvin nopeasti sarjan jälkeen, joten henkinen latautuminenkin voi vaikuttaa paljon sarjapituuteen ja sarjan kokonaiskestoon.

-Mika

Kommentit (3)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.