This is Mika

21.02.2018 22:47 4min luku 16

Motivaatio hukassa?

Moikka!

Usein kuulee tämän klassisen kysymyksen: Mistä saada motivaatio treenaamiseen? Monesti voi motivaatio olla hukassa ja salille vääntäytyminen on ponnistelujen takana. On sitä itsellänikin välillä kovin vaikeaa mennä treenaamaan, kun väsymys painaa tai ei vaan huvita. Millä sitä saa sitten itsestään irti sen voiman mennä salille juuri tällaisina ”heikkoina hetkinä” tai ylipäätään silloin, kun tuntuu ylitsepääsemättömän hankalalta panostaa treenaamiseen ja jaksaa ylläpitää rutiineja.

Katso peiliin

Tässä yksi tapa. Vaatteet pois ja mene seisomaan peilin eteen. Sitä ainakin itse näkee kropassa kaikenlaisia epäkohtia, haasteita ja asioita, joille voisi tehdä jotain. On ne heikot lihasryhmät, joihin haluaisi lisää muotoa ja kokoa. On kohtia, joista haluaisi rasvan palavan ja muutenkin koko kropan kiristyvän. Tällainen peilikuva voi saada halun mennä salille ja hyökätä näiden epäkohtien kimppuun. Sanonta käy, ”tyytyväisyys tappaa kehityksen”. Tyytymättömyys omaan peilikuvaan voi olla voimavara ja motivaation lähde.


Motivaatiovideot

Youtube on pullollaan erilaisia ”bodybuilding motivational” -videoita, joilla voi hyvin saada omaan vetämättömään oloon vähän potkua. Itse usein innostun tällaisista videoista, joissa näytetään eri bodareiden salitouhuja hyvän musan säestyksellä. Näissä on jotain jännää vetovoimaa, joiden avulla ainakin oma fiilikseni saa pienen boostin ja saatan intoutua pakkaamaan salikassini ja iskeytyä treeneihin vielä saman illan aikana.

Tässä motivaatiovideossa näkyy ihan tuttujakin… 😀


Panosta ja hifistele

Tällainen toiminta voi itseasiassa motivoida aika hyvin sitä tekemistä. Itse monesti innostun valtavasti, kun hommaan jotain markkinoille saapunutta uutta tuotetta testiin ja pääsen käytännössä kokeilemaan tällaisia treeneissä. Kyse voi olla jostain uudesta varusteesta, kuten nostovyö, rannetuet tai uudet vetoremmit, jotka boostaa fiilistä mennä salille testaamaan näitä ihan käytännössä.

Lisäravinteilla ”hifistely” voi olla siistiä. Saat tunteen, että hallitset ja kontrolloit omaa kroppaasi ja ravitset sitä oikealla tavalla. Tällainen voi innostaa ja nostaa tekemisen uudelle tasolle. Lisäravinteiden kanssa säätäminen tukee kovaa treenaamista ja tarkka syöminen lisää omistautumisen fiilistä harrastuksen parissa.

Itsekin tein juuri löydön aminohappojen osalta. Tilaukseen meni uuden uutukainen ä NANO BCAA, 420g – aminohappotuote. Suunnittelin boostaavani treenin aikaista Octane-intraa tällä uudella valmisteella ja innokkaasti odotan, että pääsen testaamaan tätä tuotetta. Jo tällainen pelkästään lisää omaa motivaatiota.

Tutustu tähän ä NANO BCAA:han klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Se on nyt tarjouksessakin!

Myös Octane on vielä tarjouksessa!


Kilpailut ja tapahtumat

Bodauskisat, messutapahtumat ja muut voimailu- ja kehoskabailut ovat ihan omiaan nostattamaan motivaatiota ja sytyttämään ehkä jo hiipuneen kipinän ihan uuteen hehkuun. Samanhenkisten ihmisten näkeminen ja tapaaminen on hurjan motivoivaa. Itse olen aina kovin innoissani, kun näen lajin parissa olevia ihmisiä, niin kisaajia kuin ihan lajia seuraavia kuntoilijoita. Kilpailijoiden upeat kropat yksinkertaisesti motivoi sitä omaa tekemistä ja saa ainakin itseni jälleen tavoittelemaan omia haaveitani entistä sitkeämmin.

Jo pelkästään netin kautta tulee seurattua esim Mr. Olympia tapahtumia (niin uusia kuin vanhojakin) ja näistä saa paljon uutta virtaa painaa läpi arjen rutiinien ja jälleen löytää ne syyt miksi sinne salille pitää mennä kerta toisensa jälkeen.


Treenikaveri

Ehkä parhaimpia syitä lähteä salille, on sopia yhteistreenit kaverin kanssa. Sitä ei kovin montaa kertaa voi  feidata frendiä ja jättää tulematta paikalle, sillä sellaisesta saa sitten kuulla kettuilua maailman tappiin asti. Kaveria ei kehtaa feidata eikä siis myöskään treenejä. Näin saat takuuvarmasti hyvän syyn mennä sinne salille vaikka miten tossu painaisi. Yleensä hyvät jumpat syntyy siinä samalla, kun treenikaveri motivoi omalla positiivisella energiallaan ja kyllä se energisyys useimmiten tuntuu vielä tarttuvan paikalla oleviin.

Tavoitteet ja palkinnot

Asettamalla itselleen pieniä tavoitteita voi olla hyvinkin motivaatiota lisääviä asioita. Vaikka rantaloma syksyllä voi olla syy, että näet vaivaa mennä salille ja katsot syömisiä. Haluat olla biitsikunnossa loman alkaessa ja reissu on sitten palkintona vaivannäölle. Pienet vedot ja skabat ovat myös motivoivia. Vaikkapa duunipaikan painonpudotuskisa, johon vielä osallistuu pienen rahasumman kera, voi tuoda ihan uuden potkun treenaamiseen.


Aminohappodiilit ovat vielä hetken aikaa käynnissä, käy poimimassa vaikka tuo Octane itsellesi!

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.