This is Mika

08.07.2010 15:05 2min luku 11

Mielipide osa 2

suomen_lakiAloha

Suomen lainsäädäntö on erikoinen. Ja sen tulkinta vielä ihmeellisempi.

Otetaan nyt vaikka elinkautinen. Jos ihminen Suomessa saa elinkautisen, eli vankeustuomion, jonka kuuluisi kestää koko eliniän loppuun asti, kestää se kuitenkin yleensä noin 12-14 vuotta. Elinkautisvanki armahdetaan siitä huolimatta vaikka tuomio olisikin elinkautinen. Tässä Porvoon ampumatapauksessakin oli kyseessä murhasta tuomittu elinkautisvanki, joka oli armahdettu. Huomaa, että vankeinlaitos toimii tosi hyvin. Millähän perusteella murhaaja vapautettiin? Ketkä olivat ne neropatit jotka kokivat tämän ihmisen muuttuneen ja olemaan yhteiskuntakelpoinen? Sopisi hieman tutustua näihin vaarallisiin tapauksiin ennen kuin ne päästetään tappamaan taas lisää.

Aika uskomattomalta tuntuu muutenkin, että ihminen riistää toiselta hengen ja onnistuu sivistysyhteiskunnan lakien puitteissa tekemään saman vielä uudestaan! Vankilalla tuskin on parantavaa vaikutusta. Eiköhän prosentuaalisesti rikoksen uusijoita ole enemmän kuin niitä jotka uskovat yhdestä kerrasta?

Elinkautinen elinkautiseksi, piste!  Ja jos saan ehdottaa vielä paremman tuomion, elinkautinen Siperiassa pakkotyöleirillä, mukaan vain kaalinpää. Tulisi huomattavasti halvemmaksi meille, kun ei tarvitsisi maksaa murhamiehen täyshoitoa ja samalla Siperia saisi hyvää työvoimaa ilmaiseksi. Siperiassa ei tarvita aitoja tai kaltereita, kun erämaata ympärillä on satoja kilometrejä eikä asutusta ole mailla halmeilla. Saa luvan yrittää paeta, mutta erämaa on liian karu sellaiseen.

Miten on mahdollista, että talousrikollinen saa kovemman tuomion kuin esim raiskaaja? Valtio onkin varsin julma talousrikollisille, sillä sehän kohdistaa yleensä rikoksensa valtioon, ei yksittäiseen ihmiseen. Yksittäisellä ihmishengellä tai raiskatulla uhrilla ei juuri ole painoarvoa yhteiskunnassa, mutta varo vaan jos rikoksesi kohdistuu valtioon ja valtio ei saa omiaan, silloin sellin ovet kolahtaa edessäsi kiinni. Raiskaaja taasen voi päästä ehdollisella, jos esimerkiksi raiskaus on ollut ”lievä” tai se on ollut ”nopea”.

Entäs uhrin traumat? Elinikäiset ja korvaus nimellinen. Ja loppupeleissä se talousrikollinen istuu sellissä yhteiskunnan maksaessa täyshoidon.

Että näin meillä. 🙂

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.