This is Mika

20.05.2011 06:45 3min luku 10

McDonaldsista saa kenen tahansa pankkikortilla hampurilaisia!

Dan Gorske on syönyt jo 25.000 Big Maccia!

Kyllä, luit oikein. Dan Gorske on syönyt vuodesta 1972 lähtien jo yli 25.000 Big Maccia.

Wisconsinilainen Gorske juhlisti tiistaina 25 000 Big Mac -hampurilaista jonka hän on syönyt 39 vuoden aikana.

Gorske söi ensimmäiset kolme Big Mac -hampurilaistaan yhdeltä istumalta 17. toukokuuta 1972. Vanginvartija jäi hampurilaisiin niin pahasti koukkuun, että hän palasi saman päivän aikana vielä kahdesti samaan hampurilaisravintolaan ja söi päivän aikana yhteensä yhdeksän Big Macia.

Hampurilaisten syömisestä muodostui Gorskelle pakkomielle, jonka myötä hän pääsi vuonna 2005 Guinnessin ennätysten kirjaan. Gorske on esiintynyt myös roskaruoan vaaroista kertovassa Super Size Me -dokumenttielokuvassa.

Erikoisesta ruokavaliostaan huolimatta 57-vuotias ja 183 senttiä pitkä Gorske painaa vain 82 kiloa. Raskaan ruokailun vastapainoksi hän harrastaa päivittäin kävelyä.

Tässä video Dan Gorskesta ja hänen merkipäivästään kahdennenkymmenennenviidennentuhannen Big Macin kanssa!

Itsekin olen hampurilaisten ystävä ja tämä juttu kyllä korostaa sitä, ettei ”roskaruoka” välttämättä ole täysin epäterveellistä. Danhan ei syö ranskalaisia hampurilaisensa kanssa, joten hän ei syö periaatteessa liikaa kovia rasvoja tai hiilihydraatteja.

Suomessa Big Mac on terveellisempi kuin Jenkeissä!

Totta tosiaan kaloreissa ja makroarvoissa on eroja jos tarkastelee niitä maitten kanssa keskenään.

Jos syöt jenkeissä Big Macin, saat enemmän rasvaa ja hiilareita ja vähemmän proteiinia kuin Suomessa syödessäsi. Suomalaisessa Big Macissa on tosin suolaa yli kaksinkertainen määrä amerikkalaiseen verrattuna.

Arvot Jenkkilässä:

  • Kalorit: 540
  • Prot:25
  • Hiilarit:45
  • Rasvat: 29

Arvot Suomenmaalla:

  • Kalorit:495
  • Prot:27
  • Hiilarit:40
  • Rasvat:25

”Kaverin” pankkikortilla saa McDonaldsista hampurilaisia!

Tämä on fakta! Jos löydät maasta pankkikortin eikä sitä olla vielä suljettu, voit marssia huoletta McDonaldsiin ostamaan burgereita (en tietenkään tätä suosittele, koska se on rikos). Tai esim frendisi on niin laiska, ettei itse jaksa mennä ostamaan herkkuja ja lainaa sinulle pankkikorttiaan, ei huolta, kuka tahansa voi ostaa kenen tahansa kortilla McDonaldsista ruokaa.Voit vaikka ostaa äitisi tai tyttöystäväsi pankkikortilla purilaisia eikä tarvitse pelätä, että myyjä kiinnittäisi huomiota hieman miehiseen ulkonäköösi vaikka kortissasi lukisi Marja tai Liisa.

Antakaas kun selvitän asiaa. Eli siis sirukortilla ei tietenkään pysty ostamaan ellei tiedä pin-koodia, mutta liikenteessä on yhä paljon perinteisiä pankkikortteja jotka varmennetaan eri tavalla kuin sirulliset. McDonaldsissa ollaan siirrytty asiakkaan puolelle pankkitoiminnassa. Eli asiakas ei enää anna korttiaan myyjälle vaan itse tunkee sen kortinlukijaan. Tämä pätee siis myös perinteisissä pankkikorteissa. Esim kaupoissahan vielä pankikortti annetaan myyjälle, joka katsoo kortista kortinhaltijan nimen ja vertaa antamaasi allekirjoitusta kortissa olevaan allekirjoitukseen. McDonaldsissa näin ei toimita.

Kun menet kassalle ja tilaat tuotteet, myyjä pyytää laittamaan kortin kortinlukijaan. Tunget sen sinne ja odotat, että kortinlukija sanoo ”voit poistaa kortin”. Myyjälle ei tarvitse korttia näyttää. Joskus myyjä kysyy henkkareita (äärimmäisen harvoin), mutta sehän on aivan sama vaikka näytätkin henkkareitasi, nimeäsi ei kirjoiteta ylös eikä korttiasi (eli kaverisi korttia) verrata sinun henkkareihin. Allekirjoitus kuittiin voi olla minkälainen tahansa, sillä sitä ei verrata pankkikortissa olevaan allekirjoitukseen, koska myyjä ei siis koskaan edes koske pankkikorttiisi.

Itse omistan yhä perinteisen pankkikortin ja olen tätä käytäntöä ihmetellyt kovasti. Kuka tahansa voi siis ostaa kenen tahansa pankkikortilla eikä myyjä yksinkertaisesti tiedä/halua tietää kenen korttia vingutettiin, koska toiminta on siirtynyt tiskin ”väärälle” puolelle.

Mustat pömpelit asiakkaan puolella mahdollistaa kenen tahansa pankkikortilla ostot!

Perinteiset pankkikortit ovat vielä pitkään käytössä, kunnes eu määrää sellaiset laitteet kauppoihin, jolla ei enää pysty magneettijuovaa lukemaan. Niin kauan, kun käytössä on vanhat laitteet, joilla voi lukea magneettijuovia, ovat pankkikortit käyttökelpoisia maksuvälineitä. Sirukortteja käyttävät ihmiset varovat sitten vain sitä, ettei takana oleva tyyppi näe sinun pin-koodiasi, kun näpyttelet sitä laitteeseen.

Kommentit (10)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.