This is Mika

09.07.2014 18:15 2min luku 15

Kramppeja helteillä?

Moi!
Ulkona helottaa aurinko, mutta salimunkit ja fitnessnunnat vaan änkevät itsensä punttisalin perukoille hikoilemaan. Jo lämppärisarjoissa virtaa hiki otsalla ja paita on litimärkä ekan liikkeen jälkeen. Kuuma on ja vaikka kuinka ilmastointi sykkisi viileää ilmaa, kesän kuumuus tuntuu salijermujen luissa ja ytimissä.
Vettä kannattaa ja tuleekin juoda nyt entistä enemmän. Nestetasapaino on todella tärkeää, kun keho hikoilee ja iholta haihtuu kosteutta hurjia määriä. Myös suolaa kannattaa lisätä ravintoon, sillä natriumin saanti on tärkeää ja pitää elimistön tasapainossa, kun hikoillaan ja nautitaan vettä valtavia määriä.
Lihaskrampeiltakaan ei aina vältytä, kun lämpö haihduttaa nestettä kropasta pois ja lihakset herkemmin ajautuvat näihin ”suonenvetoihin” . Kova ja pitkäkestoinen treeni myös altistaa krampeille. Suolatasapaino ja nestetasapaino kannattaa pitää kunnossa. Puhutaan että magnesium auttaisi myös lihaskramppeihin, mutta tästä ei vissiin ole mitään tieteellistä näyttöä/tutkimusta? Itse olen kuitenkin magnesiumilla saanut krampit vähenemään.
Kesätukkaprojekti käynnissä. Ei ainakaan hikoa niin paljon helteillä… eikä aivot kramppaa… 😀
kesätukka
Bodykisojen alla tulee nautittua paljon magnesiumia juuri sen takia, kun kehosta ajetaan neste pois ja kramppien riski kasvaa. Varsinkin, kun poseerataan ja jännitetään lihaksia, niin lihakset menevät todella helposti kramppiin. Viime kisoissa 2012 bäkkärillä venyteltiin kilpaa Kirjovaaran Sampon kanssa pohkeita, kun nuo meinasivat koko ajan mennä kramppiin meillä molemmilla. Kipu on aikamoinen, kun lihas supistuu ja vääntyy tahtomatta kramppiin.
Välitön ensiapu kramppaavaan lihakseen on sen venyttäminen vastasuuntaan eli krampista pois päin. Jos esim pohje kramppaa yöllä niin nappaa varpaista kiinni ja vedä käsilläsi varpaita itseäsi kohti. Myös seinää vasten venytys toimii. Pidä kantapää maassa ja nosta päkiä seinää vasten, työnnä lantiota kohti seinää.
Itselläni iski aikoinaan reissun päällä paha kramppi pohkeeseen. Varmaankin pitkä lentomatka ja nestehukka vaikutti siihen, mutta keskellä yötä pohje iski valtavaan kramppiin ja vaikka onnistuinkin venyttämällä sen saamaan pois, pohje oli ainakin viikon todella kipeä.
Tukulta saa magnesiumia 100 kappaleen purkissa. Hintakaan ei ole paha, vain 9,90.
magnesium

Star Nutritionin Magnesium 800 sisältää kelatoitua magnesiumia erinomaisella imeytyvyydellä.

Sitomalla magnesiumin orgaanisiin aineisiin (sitraattiin ja aminohappoihin), keho pystyy hyödyntämään ravinnon optimaalisesti.

Magnesiumin hyödyt:

  • Vähentynyt väsymys.
  • Normaali lihastoiminta.
  • Normaali proteiinisynteesi.
  • Elektrolyyttitasapainon ylläpito.
  • Normaali hermoston toiminta.
  • Normaali mentaalinen suorituskyky.
  • Normaali energia-aineenvaihdunta.

Magnesiumin puute voi ilmetä väsymyksenä, heikentyneenä keskittymiskykynä, ärtymyksenä sekä lihaskramppeina ja puutumuksena.

RDI (Suositeltu päivittäinen annos): 375 mg.

2 kapselia Magnesium 800:aa antaa 486mg magnesiumia.

Suositeltu päivittäinen annos: 1 kapseli kahdesti päivässä, aterioiden välissä.

Kommentit (15)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.