This is Mika

03.01.2016 21:31 5min luku 11

Kaikenlaista porinaa ja extrapalkintoja!

Moi!

Ihan tähän alkuun ennen kuin aletaan porisemaan turhia, pitää laittaa pieni ilmoitus tuosta banneriskabasta! Nimittäin palkinnot sen kun kovenee tämän vuoden ensimmäisessä banneriskabassa. Treenien ja safkojen lisäksi voittajalle tiedossa yllätyspalkinto, joka sisältää vähän sitä sun tätä kivaa.

Nyt kuitenkin paljastetaan yksi osa sisällöstä, nimittäin voittaja saa myös SOL REPUBLIC wireless -kuulokkeet. Kuulokkeiden arvo 200€.

SOL REPUBLIC TRACKS AIR BLUE

12400471_10206725969882307_3321109074001422834_n

On muuten ihan huippu kuulokkeet. Itselläni on juuri kyseiset ollut jo pitkään käytössä ja todella laadukkaista vekottimista on nyt kyse. Mukavat käyttää, akun kesto +13 tuntia ja äänimaailma todella hyvä.

Nyt siis kannattaa osallistua bannerikisaan. Tsekatkaa säännöt TÄÄLTÄ!

bannerikisa2016

Välillä tulee hehkutettua eri leffoja ja pelejä, jotka näkevät päivänvalon vasta joskus hamaassa tulevaisuudessa. Viimeksi tuli hehkutettua sitä Cyberpunk 2070 peliä, jota koodaa kauheella kiukulla sama pelitalo, joka on Withcer 3:sen takana.

Pitkään on tullut haaveiltua, että elokuva Prometheus saisi jatkoa. Ja jatkoahan se saa vuonna 2017, mutta elokuva ei kuitenkaan kulje nimellä Prometheus II vaan Alien: Covenant.

alien_covenant_99747

Jotain juonentynkääkin IMDB ”osaa” paljastaa:

Bound for a remote planet on the far side of the galaxy, the crew of the colony ship Covenant discovers what they think is an uncharted paradise, but is actually a dark, dangerous world — whose sole inhabitant is the ”synthetic” David (Michael Fassbender), survivor of the doomed Prometheus expedition.

Harmi sinänsä, että Ridley Scott meni vääntämään tässä välissä tuon The Martianin (vaikkakin ihan hyvä leffa), olis vaan heti hyökännyt tuon jatko-osan kimppuun, niin ei olis mennyt niin kauas tulevaisuuteen tuo ensi-ilta.

Itse tykkäsin ihan älyttömästi Prometheuksesta, vaikka se monen Alien -fanin kohdalla oli suuri pettymys. Olen odottanut jatko-osaa siitä lähtien, kun Prometheuksen lopputekstit alkoivat rullata.

Mielenkiinnolla odotan mitä tuo Alien: Covenant tuo tullessaan. Keitä nuo ”Engineers:it” oikein ovat? Mitkä ovat näiden motiivit, mitä he ajattelevat, minkälainen on näiden kulttuuri, yhteiskunta, mentaliteetit tms. Ehkä näihin kaikkiin kysymyksiin saadaan vihdoin vastaus ja se silta ensimmäiseen Alien-elokuvaan rakentuu vihdoin?

Spekulointia voi harrastaa ihan ajan kanssa, sillä leffa saa ensi-iltansa käsittääkseni vasta 6.10 2017. Aikaa  siis on. 🙁

Sushi

Siinä on kyllä sellainen herkku, että ainakin kerran kuussa on pakko päästä vetäämään kupu täyteen noita pikku herkkuja. Olutta kyytipojaksi niin se on siinä!

Konnichiwassa ollaan käyty usein syömässä. Siellä on erittäin hyvä laatu sushien suhteen. Neljä kokkia hyörii keittiössä samaan aikaan ja pitää huolen, että buffetti on ajan tasalla ja susheja riittää kaikille. Mesta on itseasiassa niin suosittu, että siellä ei juurikaan ehdi sushit mennä huonoksi.

12463981_10206726855464446_1882468615_n

Rest-Pausesta

Muutama päivä sitten tuli keskusteltua erikoistekniikoista. Viime dieetillä huomasin yhden erikoistekniikan olevan ylitse muiden, kun kyseessä oli jalkatreenit. Nimittäin rest-pause -erikoistekniikkaa tuli käytettyä melkoisen usein ja tehokkaasti. Huomasin jalkojen osalta, että lihas pystyi vastaanottamaan poikkeuksellisen paljon rankaisua, kun toistomääriä pystyi venyttämään rest-pausella huomattavasti pidemmälle kuin suoralla yhtäjaksoisella sarjalla.

Varsinkin yksin treenatessa, rest-pause on mitä oivallisin tapa ajaa lihas ihan tappiin asti. Reiden ojennusta saatan tehdä esim 10 sarjaa ja 30 toistoa per sarja yhdellä tietyllä painolla. Tämä käy hyvin brutaalista esiväsytyksestä. En kuitenkaan saa kuin ensimmäiset pari sarjaa tehtyä putkeen 30 toistoa. Yleensä jo 3 sarja menee niin, että teen ensin 20 toistoa, otan jalat pois laitteesta ja lepuutan reisiä noin 3-5 sekuntia, jonka jälkeen koivet takaisin laitteeseen ja teen 5 toistoa. Jälleen sama juttu eli 3-5 sekunnin paussi ja teen vielä sen 5 toistoa saadakseni 30 toistoa täyteen. Sarjojen välissä on taukoa noin 1 minuutti, loppua kohden 2-3min.

Rest-pausea voi toteuttaa oikeastaan kaikkiin lihasryhmiin. Olen huomannut olkapäiden kohdalla myös tuon toimivan tehokkaasti. Viparit varsinkin ovat äärimmäisen tuskaisia, kun teet sen +30 toistoa per sarja ja tauotat vain sen hetken, jotta saat jälleen lisää toistoja kasaan.

12469534_10206706097505510_8447230452526234511_o

Kokeilkaa rest-pausea ihmeessä ja varioikaa omia treenejänne ihan mielikuvituksen kanssa. Taivas on vain rajana, kun lihaksen kasvatuksessahan ei ole oikeasti mitään oikeaa tai väärää sääntöä. Itse yritän jatkuvasti löytää uusia ajattelumalleja treenaamiselle.

On kuitenkin yksi asia minkä olen huomannut olevan äärimmäisen tärkeä kasvun kannalta. Nimittäin treenatessasi ylipäätään mitä tahansa lihasta, se (lihas) on ajettava (oli keinot/metodit sitten mitkä tahansa) totaaliseen loppuun. Se on se elementti mikä kasvattaa lihasta. Jos jätät lihaksen ikään kuin puolitiehen treeneissäsi, se optimaalinen kehitys jää uupumaan.

Puhun siis terveestä ja ehjästä lihaksesta, joka on levännyt riittävästi, jossa on energiaa ja joka on valmis koviin treeneihin. Tämä lihas tulee treenin aikana saattaa siihen tilaan, ettei jää epäselväksi, tehtiinkö tarpeeksi.

Usein kysytään, että mistä sitten tietää onko treenannut tarpeeksi?

Sen kyllä huomaa monisakin asioista. Lihas väsyy koko ajan kun sillä tehdään töitä. Se kyllä palautuu aina sarjojen välillä, mutta ei kuitenkaan siihen pisteeseen, missä se oli ennen treenin alkua. Voimatasot ehtyvät ja se on helppo havaita, kun painot eivät enää tahdo liikkua. Kun lihas väsyy, siitä katoaa pikku hiljaa se kuuluisa ”tuntuma”. Kun tuntuma on kokonaan kadonnut etkä oikeastaan tunne enää lihasta kun se tekee työtä alkaa treenit olla jo ihan lopuillaan.

Treenejä voi toki venyttää hamaan kuolemaan saakka. Sitä voi tauotella pitkiä toveja ja näin palautua aina edellisistä sarjoista ja siten jatkaa ja jatkaa treenejä tunnista toiseen. Siinä ei kuitenkaan ole mitään järkeä. Pidä siis intensiteettiä yllä treeneissäsi äläkä taukoile koskaan 4-5 minuuttia pidempään. Yksi lihasryhmä olisi hyvä saada noin tunnin sisään tuhottua. Pidä sitä tuntia sellaisena ”noin” nyrkkisääntönä ajallisesti, kun jumppaat yksin. Kaverin kanssa voi mennä pidempäänkin, mutta älä nyt sentään kahta tuntia veivaa siellä kilpaa samaa lihasta, se tuskin on enää hypertrofian kannalta kovinkaan hyödyllistä.

Keep it simple but effective!

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.