This is Mika

10.01.2015 17:27 1min luku 46

Ihmismieli?

Tässä tullut pohdittua tän ”Bryggare kirjeen” aiheuttaman kohun vuoksi ylipäätään ihmisen tarvetta negaamiseen.
Nykyään, kun internetin ja somen vuoksi saadaan ääni kuuluviin niin helposti, kuka tahansa voi päästellä höyryjään mihin suuntaan tahansa. Kynnys sille on olematon.
Kynnys kirjoitella on matala siksi, koska minkäänlaista vastuuta kirjoittaminen ei tuo tullessaan. Sen pitää huolen anonymiteetti.
thinking_man
Tämä pistää kyllä pohtimaan ihmismieltä vähän syvemmin. Ajatellaan näin, että kun ihmiselle annetaan mahdollisuus sanoa tai tehdä mitä tahansa joutumatta minkäänlaiseen vastuuseen, miksi niin usein halutaan haukkua, loukata, negata, provota, satuttaa, kiusata, tehdä pahaa tai suoranaisesti nauttia kun toinen on epäonnistunut jossain, kokea siis vahingoniloa ja kertoa siitä julkisesti?
En siis tarkoita, että kaikki ihmiset käyttäytyisivät näin, mutta hyvin moni jotka ylipäätään tuovat mielipiteensä esille ovat näitä negaajia. Voihan olla, että juuri ne ihmiset, jotka ajattelevat asioita positiivisen kautta, eivät jostain syystä samalla volyymillä tuo ajatuksiaan julki kuin negaajat?
Mistä tällainen negatiivisuus oikein kumpuaa? Kerro oma mielipiteesi, miksi joillain ihmisillä on niin paha olo, että täytyy eri keskustelufoorumeilla, palstoilla, blogeissa ja ylipäätään somessa jatkuvasti ylläpitää sitä ”huonon veren” ilmapiiriä?

Kommentit (46)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.