This is Mika

31.07.2017 18:17 4min luku 0

Leffailua ja treenejä

Heippa!

Upeasti jengi hyödynsi Monsteridiiliä tuon muutaman päivän ajan, mitä tarjous oli voimassa. Oikein kiva havaita, että tosi moni blogin lukija oli valppaana ja näki hyötyvänsä tarjouksesta. Yritän aina järjestää kaikenlaista kivaa diiliä, kun vain mahdollista ja informoin, jos käynnissä on jotain kampanjoita tai muuta mukavaa.

Ja sitten muihin aiheisiin…

Käytiin viikonloppuna vaimon kanssa parikin kertaa leffassa. Pidettiin sellainen elokuvateatteriviikonloppu. Lauantaina Ison Omenan Lounge -elokuvateatterissa koettiin Valerian. Leffa oli erittäin visuaalinen ja kaunis. Luc Besson osaa tehdä elokuvista eeppisen seksikkäitä, mutta näyttelijävalinnat eivät mielestäni ihan osuneet kohdilleen.

Dane DeHaanin näyttelemä Valerian oli mielestäni aivan erilainen mitä olen sarjakuvista tottunut näkemään. Amazing Spidermanistakin tuttu DeHaan lähinnä tyytyi kuiskailemaan ja esittämään himokasta teinipoikaa. Yliampuva kuolaaminen Laurelinea kohtaan ei ollut sitä Valeriania, mitä olen tottunut lukemaan. Cara Delevingne taas yllätti. Olin aivan varma, että DeHaan vetää upeasti Valerianin roolin ja Delevingne taas kössii Laurelinen, mutta toisin meni, Laureline oli juuri sellainen mitä itse olin sarjiksista saanut irti. Rooli istui kivasti vaikka ehkä aavistuksen mentiin liikaa söpöillen.

Miksi leffa tuntui niin nähdyltä voi selittyä helposti sillä, että Valerian sarjakuvia on julkaistu jo aikaa ennen Star Warseja ja muita sci-firainoja. Moniin näihin kulttiklassikoihin taasen ollaan otettu vahvasti vaikutteita juuri Valerianista. Kun sitten tehdään elokuva, joka perustuu täysin tähän sarjakuvaan ei voida välttyä deja vu -ilmiöltä. Moni leffassa nähty asia tuntui näin ollen jo nähdyltä. Bessonin Fifth Element varasti aikanaan paljon ”elementtejä” juuri Valerianista ja nyt kun tuo itse Valerian on leffana, se on ikään kuin ottanut vaikutteita Fifth Elementistä, vaikka asia ei näin olekaan.

Elokuva jää silti oudon ontoksi. Sarjakuvissa on oma tunnelmansa ja kiiltonsa. Ehkä itsellänikin aika on kullannut muistot ja sarjakuvista on jäänyt liian voimakas jälki aivoihin, jota on vaikea unohtaa elokuvaa katsoessaan. Elokuvan valtavan kauniit maisemat, planeetat, vieraat oliot ja kokonaistunnelma jää kovin etäiseksi. Vauhtia riittää, mutta tunteita se ei herätä juuri lainkaan. Saa nähdä jääkö tämä adaptaatio ainokaiseksi vai saadaanko kenties lisää Avaruusagentin seikkailuja valkokankaalle? Sarjakuvia kyllä riittää ja upeita tarinoita. Pisteet: 8/10

War of the planet of the apes

Ja sunnuntaina sitten elokuva War of the planet of the apes. Kolmas osa tästä Apinoiden planeetta prequelista. Kyseessä siis trilogia ajasta ennen ensimmäistä Apinoiden Planeetta -elokuvaa. Tässä kolmannessa osassa hommat ovat ajautuneet jo siihen pisteeseen, että ihmiset ja apinat käyvät täyttä sissisotaa keskenään. Enempää en viitsi spoilata, mutta Caesar lähtee erinäisistä syistä omalle kostoretkelleen ja siitä eskaloituu hurja selviytymiskamppailu.

Andy Serkis (klonkku) vastaa Caesarin liikkeistä ja äänestä ja tekee sen jälleen aivan uskomattoman hienosti. Vaikka itse hahmo on digitaalisesti luotu, ei se kuitenkaan estä synnyttämästä äärimmäisen upeita tunnetiloja. Ihan käsittämätöntä edes ajatella, että digitaalisesti rakennettu apina voi olla niin ilmeikäs ja täynnä erilaisia pieniä vivahteita sekä nyansseja. Jokainen elokuvan apina on todella eläväisen oloinen, eikä missään vaiheessa digitaalisuus paista läpi. Nämä ovat niin aitoja, kuin mikä tahansa elokuvassa esiintyvä olento on.

Elokuva päättää ehkä yhden historian upeimmista sci-fi trilogioista koskaan. Upeasti tehty elokuva itkettää, naurattaa, ihastuttaa ja vihastuttaa. Olin suoraan sanottuna ällikällä lyöty, miten hieno tuo elokuva oli. Juoni oli hyvin rakennettu ja sai ainakin minut monessa kohtaa yllättämään. Se miten ympyrä lopussa sulkeutui ja liimasi tarinan yhteen ensimmäiseen elokuvaan, oli kertakaikkisen loistava.

Mitä jatkossa? Pidin aikanaan todella paljon Mark Wahlbergin tähdittämästä Apinoiden Planeetta remakesta. Kun tämä franchise tuntuu toimivan yhä, miksei Apinoiden Planeetan jatko-osistakin voitaisi tehdä hienoja remakeja? Menisin aivan varmasti niitä katsomaan!

Leffa on simppelisti upea! 9,5/10

***

Viikonloppu meni tosiaan leffojen parissa ja lepäillessä. Tänään aamupäivällä olikin sitten kivasti virtaa treeneissä ja olkapäät saivat kyytiä.

Tässä smithissä pystäriä

Shouldas!! #boom #dyyd

A post shared by Mika Nyyssölä (@nyyssis) on

Olkapäille tykkään tehdä paljon punnerruksia sekä vipunostoja. Sekoittelen niitä sitten keskenään ja varioin jokaiseen treeniin jotain erilaista. Käytän usein supersettejä, triplasettejä, pudotussarjoja, rest-pausea, esiväsytystä jne. Mutta mukaan mahtuu myös suoriakin sarjoja.

Käsiä tulee priorisoitua jonkin verran tällä hetkellä ja vaikka teen kädet ihan omana päivänään, lisään usein extrajumpat ojentajille ja hauiksille jonkun muun lihasryhmän lisäksi. Tänään olkapääjumpan päälle tein vielä ojentajia 15-20 minuuttia supersetteinä. Tuntuu toimivan ihan hyvin.

Loppuun pientä posettelua

Pienten muskeleiden fleksailua #posing #tinymuscle #boom #dyyd

A post shared by Mika Nyyssölä (@nyyssis) on

Paino pyörii 85-88kg välimaastossa.  Fiilis on hyvä ja energiaa ainakin lepoviikonlopun jälkeen tuntuu riittävän. Tästä on hyvä jatkaa ja painaa eteenpäin.

Ja näköjään on tukulla jo elokuun tarjouskamppiksetkin tulilla. Muistithan, että 15.8 saakka on ilmaiset toimitukset Fitnesstukulla. Kannattaa siis pienempikin tilaus tehdä, jos siltä tuntuu. Klikkaa alla olevaa kuvaa ja pääset tutustumaan hyviin tarjouksiin. Esim Supermassan valmiit intrajuomat ja boosterit ovat -25% alessa.

Ja vielä on erittäin kovassa tarjouksessa Whey-80 proteiini. Hinta-laatusuhde on tässä kohdillaan. Herkulliset jälkkärimaut vain 8,45/kilo!! Klikkaa kuvaa alla ja olet tarjouksessa kiinni!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.