This is Mika

05.01.2017 12:18 2min luku 7

Mahtava vastaanotto!

Heippa!

Kiitos kaikille todella positiivisista kommenteista kirjaa kohtaan. Olen NIIN iloinen kuullessani, että kyseistä opusta ollaan odotettu ja että niin moni sen haluaa hankkia itselleen.

Kyllä tässä ollaan lähdetty sillä linjauksella tekemään tuota opasta, että missään kohtaa ei säästellä. Kaikki mahdollinen informaatio, mitä ylipäätään 200 sivuun pystyy sisällyttämään, laitetaan varmasti mukaan. Laadusta tinkimättä, kirja on iso, komea ja laadukas 4-väri teos. Paljon kuvia, grafiikkaa omasta kynästä, pieniä knoppijuttuja ja muisteloita täynnä. Mä haluan tuon kirjan olevan minun näköiseni ja uskon siinä toteutuvani.

Kirjan taittaja Jouni Lehtonen on lähtenyt erittäin innovatiivisesti taittamaan kirjaa ja olen antanutkin miehelle täysin vapaat kädet tehdä teoksesta tyylikkään. Kustannusyhtiö Docendo on antanut koko tiimille täysin vapaat kädet luoda kirjasta sellaisen kuin me sen halutaan näyttävän. Ja oh boy, ollaanko me vähän fiilailtukin sitä. 😀 Tässä mennään improvisaation ja mielikuvituksen raja-alueilla. En halua kirjasta tylsän näköistä todellakaan. Enkä halua, että teksti olisi sellaista tasapaksua ja harmaata.

Sanoin Virtamolle, että kun itse olen aavistuksen ADHD ja keskittyminen aika-ajoin on haasteellista, haluan, että kirjakin on rakennettu sellaista tapausta varten. Lyhyitä lukuja, lyhyitä tarinoita. Huumoria, värikästä tekstiä, muisteloita ja luonnollisesti paljon asiaa ja informaatiota helposti nieltävässä muodossa.

Jounin kanssa todettiin, että lehtiartikkelimaisesti tehty toteuteutus voisi olla se värikkäin tapa tehdä tätä. Ei välttämättä se tyypillisin, mutta näin saataisiin teksti värikkääksi. Virtamo siis toimii kertojana, tekstissä on mukana paljon sitaatteja sekä erikseen runsas määrä anekdootteja milloin mistäkin. Näin saatiin loistavasti synnytettyä kontrastia tekstiin ja uskoisin, että se toimii lukijan perspektiivistä katsottuna parhaiten.

Visuaalisuuteen ollaan kyllä panostettu aivan törkeen paljon. Kuvia tulee matkan varrelta satoja. Grafiikkaa, mun omia töitä vuosien varrelta ja tietty kirjaa varten olen piirtänyt myös kuvituskuvia. Hassuja juttuja ja hassuja piirroksia on siis mukana siellä täällä.

-Mika

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.