This is Mika

22.04.2018 16:09 8min luku 2

Disturb Fitness Classic 2018 - CBB, BB ja MP Wrap up

Heippa!

Eilen lauantaina käytiin vuotuiset kevään kultsan kisat. Disturb.fi toimi pääsponsorina kilpailuissa, joten tänä vuonna kisa oli nimeltään Disturb Fitness Classic. Koska allekirjoittanut sattuu olemaan tiiviissä yhteistyössä Disturbin kanssa, olin jälleen mestoilla itsekin ja toimin Classic Bodybuilding – ja Men’s Physique -sarjojen palkintojen jaossa mukana.

Vasemmalta: JP Ourama, Ville Isola, Disturbin Tiina, Noccon Johanna Hermans ja minä

Oikein mahtava päivä oli myös Disturbin osastolla kisojen jälkeen. Paikalla oli paljon punttimimmejä ja -ukkeleita, joiden kanssa pääsi resuneeraamaan treenaamisesta, ravinnosta ja muusta genreen liittyvästä touhusta.

Doubles beibe!

Meikäläistä myös haastateltiin hieman palkintojen jaon yhteydessä


Tsekataan mitä tuloksia sieltä saatiin lauantain osalta!

Men’s physique, junioreiden SM-kisa: 
1. Aram Dag
2. Lauri Koskensalo
3. Alexander Moskvin
4. Tien Vo
5. Eetu Rajala
6. Saffet Kaymaz

Taso oli tosi hyvä junioreissa. Finalistit esiintyivät hienosti ja kehon hallinta oli tyylikästä. Siistin näköisiä fysiikoita nähtiin sarjassa. Kisan voittaja Aram Dagilla oli todella laadukasta lihaa yläkerrassa ja esim olkapäät olivat todella pyöreät ja kireys kohdillaan.  Aram oli selvästi muita massiivisempi ja lihaserottuvuus erinomainen. Vatsat ja kyljet olivat kuin graniittia.


CBB-junioreiden SM:
1. Pontus Reini
2. Eetu Grahn
3. Moein Shokreh
4. Tatu Vihtkari
5. Hannes Hellgren
6. Sami Sairio

CBB junnuissa nähtiin potentiaalisia lupauksia. Kisan voittaja Pontus Reini oli todella kireä ja mallikas. Sivuposeissa takareidet roikkuivat hienosti. Kädet olivat tyylikkäästi säikeillä ja selän osalta yläkerta oli yksityiskohtia täynnä. Esiintyminen ja poseeraus oli hieman ilmeetöntä ja ponnetonta, mutta muuten tasaisen siistiä. Vähän vielä lisää sellaista läsnäoloa lavalle ensi kerralla ja homma on bueno. Kisan selvästi kirein mies ja ansaittu voitto.

Eetu Grahn on veljeni Jukan valmennettava ja mies oli todella edukseen lavalla. Tyylikästä esiintymistä, positiivinen ja iloinen lavapreesens näkyi kauas yleisöön asti. Kakkos siha tuli ansaitusti hienolla fysiikalla ja showlla. Eetu oli koko ajan läsnä lavalla ja patsasteli hallitusti ensimmäisestä lienupista palkintojen jakoon asti. Eetu hävisi asteen verran kireydessä Pontukselle mutta muuten mies oli mainiossa lihassa ja kunnossa ensimmäisissä kisoissaan.

Kisan kolmas, Moein Shokreh, oli myös mallikas herra. Kireys oli hyvä ja lihasmassaa kivasti. Muutamat poseeraukset olisi voinut toteuttaa hieman eri tavalla. Vakuumia ei nykypäivänä poseissa juurikaan esiinny ja se on tavallaan niitä 70-luvun juttuja, jotka ei ole nykystandardeissa se oikea tapa posettaa. Esim leveä selkä edestä poseerauksessa vakuumin vetäminen ei imo ole se paras tapa poseerata, mitä juuri Moein teki kisoissa. En tiedä vaikuttiko tuo poseeraaminen itsessään sijoitukseen, mutta se jäi ensimmäisenä mieleen miehen esiintymisestä.


CBB masters SM: 
1. Voitto Suosaari
2. Matias Kari
3.Jarmo Pylvänen
4. Sami Hosio

CBB masters -kisassa oli vain neljä osallistujaa. Kisan kullan nappasi Voitto Suosaari Matias Karin nenän edestä. Voitto oli erittäin hienossa kondiksessa. Esiintyminen on rauhallisen tyylikästä ja kaunista katseltavaa.

Kakkoseksi tullut Matias Kari oli mielestäni hieman lihaisampi yläkerrasta mutta Voitto taas vei  jaloissa ja oli himpun verran kireämpi. Matias on myös todella mallikas kilpailija ja pidän miehen selän mallista kovasti. Kädet ja yläkerta muutenkin on tosi lihaisia ja tyylikäs. Jalkoihin vielä lisää pyöreyttä niin mies on entistä kovempi.

Jarmo Pylvänen oli hieman hoikempi malliltaan mutta hän onkin selvästi pisin tuossa porukassa. Hyvä kireys kuitenkin kokonaisuudessaan.

Neljänneksi jäänyt Sami Hosio oli pehmeä kondikseltaan ja jäi tällä kertaa kireämpien jalkoihin.


BodyBuilding avoin luokka: 
1. Ronald Ramos
2. Rody Mushiete
3. Alexander Espaillat
4. Voitto Suosaari
5. Sami Hosio

Koska Suomen Kehonrakennusliitto ry menetti IFBB:n edustuksen Suomen Fitnessurheilu ry:lle viime vuoden lopulla, oli tämän vuoden avoin kehonrakennussarja oletetusti hyvin vähälukuinen osallistujien puolesta. Viidestä kilpailijasta kaksi heistä oli vielä CBB -kisaajia.

Voiton vei massiivinen Ronald Ramos. Miehen lihasmassa oli ylitse muiden tässä sarjassa. Ramosilla on megamassiiviset kädet, jotka ovat vielä todella mallikkaat. Kokonaisuudessaan melkoisen hyvä balanssi yläkerran ollessa hieman edellä alakertaa. Kireys olisi voinut olla hiemna kovempi ja varsinkin jalkojen osalta oli nähtävissä vielä pientä pehmeyttä. Esiintyminen oli huomattavasti varmempaa ja läsnäolevampaa kuin vuosi takaperin miehen ekoissa kisoissa. Nyt oli hymykin herkässä ja Ramosin esiintymistä oli ilo seurata kun hän otti katsekontaktia yleisöön ja kasvot olivat hymyilevät.

Toiseksi tuli Rody Mushiete, jonka esiintyminen oli todella kivan näköistä. Vapaaohjelma oli hyvin haastava. Rody aloitti vaparin täydellä splitillä ja teki kuperkeikkaa lavalla. Juttelin kisan jälkeen Rodyn kanssa ja mainitsin, että olin näkevinäni vaikutteita Kai Greenen vapareista ja tätyy sanoa, että havahduin kyllä heti miehen vapaaohjelman startattua. Tällaista rohkeaa esiintymistä lisää! Mies kaipa over all lihasmassaa vielä lisää mutta malli on siellä kyllä jo olemassa. Hän taitaa olla vielä tosi nuori, muistaakseni sanoi iäkseen 20, joten aikaa on vielä!

Kolmas oli Succre aka Alexander Espaillat, joka käväisi näyttämässä kondistaan perinteisessä bodauksessa ennen CBB-kisaa. Mainio sija tuo kolmonen mutta palataan häneen myöhemmin lisää.

Voitto Suosaari teki melkoisen urakan, sillä tämä kisa oli hänen saman päivän 2/3 skaba. Tässä seurassa 4. sija.


CBB yleinen sarja:
1. Tuukka Heikkinen
2. Pontus Reini
3. Alexander Espaillat
4. Eetu Grahn
5. Voitto Suosaari
6. Moein Shokreh

Tämä sarja oli mielenkiintoinen seurata. Mukana oli niin junnua kuin masterssia. Kisan vei kokenut mestari Tuukka Heikkinen. Tuukka on kisannut aina erittäin kovassa kunnossa ja mies hyvin tietää, että kireys on aina ensisijaisen tärkeää menestyksen kannalta. Tuukka ei pettänyt tänäkään vuonna ja mies toi tyylikkään paketin lavalle. Hieman näytti kuitenkin jännittävän ennen voiton julistamista, sillä uusi tulokas Pontus Reini oli sen verran kovassa tikissä, että aivan läpihuuto ei Tuukan voitto varmasti ollut. Tuukan tasainen ja hallittu esiintyminen laadukkaalla fysiikalla oli kuitenkin avain mestaruuteen.

Toinen sija nuorelle Pontus Reinille oli varmasti mieleen. Kuten jo aiemmin sanoin, miehen hieman ilmeetön esiintyminen pisti vähän silmään. Tässä jälkimmäisessä kisassa vapaaohjelma oli jo parempi ja se sujui sulavammin. Ehkä sitten menee jännityksen piikkiin, mutta kyllä itse näen sen hymyilyn ja läsnäolon lavalla vahvaksi eduksi. Kyseessä on kuitenkin arvostelulaji, jossa esiintymisellä on suuri  merkitys. Voisin melkein veikata, että Pontus olisi voinut jopa voittaa, jos tuota lavaesiintymistä oltaisiin hiottu täydellisyyteen. Mutta kuten sanoin, fysiikka on miehellä kova ja kireys todellakin kisan kovimpia.

Kolmanneksi tuli Alexander Espaillat joka oli silmin nähden pettynyt sijoitukseen. Succre esiintyi todella hienosti. Miehellä on sellaista showmiehen elkeitä ja liikehdintä on upeaa katseltavaa. Alexander ottaa katsekontaktia yleisöön ja selvästi nauttii lavalla olemisesta. Hän osaa poseerata todella hyvin ja tuo omaa fysiikkaansa tyylikkäästi esiin juuri oikeanlaisilla poseerauksilla. Pidän erityisesti miehen tavasta poseerata selää ja käsiä, jolloin hän jännittää kätensä niin, että ojentajan long head ja lateral head lohkeaa erilleen.

Kuten tässä kuvassa:

Espaillat oli valitettavasti vain hieman nesteinen, joten tämän vuoksi kireämmät miehet menivät edelle. Vaikka mallia miehellä on yllin kyllin eikä lihasmassastakaan ole puutetta, se paras terävyys jäi kuitenkin uupumaan. Reidet eivät lohjenneet riittävästi ja selvästi iholla oli nestettä liikaa. Uskon kuitenkin, että tulevaisuudessa mies joko siirtyy kokonaan bodauksen puolelle ja tulemme näkemään todella kovaa fysiikkaa mieheltä.

Eetu Grahn otti komeasti neljännen sijan ja mies tuntui kuivuvan vain lisää mitä pidemmälle kisat etenivät. Oikein upea suoritus kovassa seurassa. Onnea vain Eetulle sekä valmentajalle Jukalle.

Voitto oli viides ja Moein kuudes tässä kovassa porukassa.


Tässä vielä muutama kuva osastolta:

Kehonrakentaja Tuomo ”möykky” Korhonen +110kg ja meikä 88kg posettelemassa ojentajia.

Kehonrakentaja Markku Suonsivu. Lähes kisakireänä 111kg posettelemassa tuplia minun kanssa

22 vee CBB kisaaja Joona Meriläinen ja mä

Markun hellässä halauksessa


HUOM HUOM HUOM!!

Älkää unohtako, tänään on vika päivä osallistua kirjan ja paidan arvontaan sekä hyödyntää tuo huikee palautusjuomatarjous!! Klikkaa kuvaa alla ja pääset koodiin käsiksi!

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.