This is Mika

05.01.2013 18:47 2min luku 40

Bodaus ei ole ikäsidonnainen laji

Moi!

Tossa kyseltiin meikäläisen tavoitteista kehonrakennuksessa. Tavoitteet ovat varovaisen realistiset. Rehellisesti en usko, että kykenisin hankkimaan sellaisia massoja mitä Mr. Olympiassa kisaavilla on. Se on lähestulkoon täysin mahdotonta. Mulla ei ole missään nimessä sellaisia geneettisiä lahjoja lihaskasvuun. Nämäkin kaikki ”muskelit” ovat kehittyneet äärimmäisen hitaasti ja vienyt yli 21 vuotta.

suomenmestarin mousti

kuva: tomi takamaa

Yksikään kilo ei ole tullut ns. ilmaiseksi. Jokaisen gramman eteen on vuodatettu hikeä ja kyyneleitä. Kovalla työllä ja ajan kanssa ollaan saavutettu Suomenmestaruus ja Overall-voitto. Onko siinä se paras ja huippu mitä voin tällä rakenteella ja panostamisella saavuttaa? Ehkä, ehkä ei?

Oli hauska huomata, että kehitystä voi syntyä vielä viiden vuoden tauonkin jälkeen ja varsinkin tällä iällä. Bodaus ei ole ikäsidonnainen laji. Vanhemmalla iälläkin voidaan kehittää lihasmassaa ja menestyä kehonrakentajana. Moni varmasti muistaa Mauri ”Pappa” Heikkisen, joka aloitti kehonrakennuksen vasta yli 40-vuotiaana. Toki urheilutaustaa miehellä oli entuudestaan, mutta isot lihakset kehitettiin varsin myöhäisellä iällä. Ronnie Coleman menestyi myös melko iäkkäänä ja voitti Mr. O:n peräti 8 kertaa, ensimmäisen ollessaan 34-vuotias ja viimeisen 41-vuotiaana.

Näihin faktoihin nojaten, uskon itselläni olevan vielä monta vuotta aikaa kehittää lisää massaa, mutta onko se fyysisesti minulle mahdollista?

Tavoitteet toki on asetettava korkealle, mutta on oltava realisti. Ensin on menestyttävä kotimaassa: done! Sitten on menestyttävä pohjoismaissa: done! (PM-kulta 2005, Oslo GP-kulta 2007). Sitten on tähdättävä kansainvälisiin amatöörikisoihin: not yet done!, tai amatöörien MM-kisoihin: not yet done!

Mika Nyyssölä

Nykyään ammattilaiskortin saa vain menestyttyään kansainvälisissä kisoissa, kuten GP-kisoissa, Arnold Amateursissa tai amatöörien MM-kisoissa. Minulla on toki kultaa GP-kisoista, mutta sitä ei olla kummasti koskaan noteerattu liiton taholta. Eli mullehan ei olla koskaan tarjottu ammattilaiskorttia, vaikka sellainen on annettu varsin monelle miehelle ilman mitään MM-kultaa taustallaan. (Ossi, Mentula, Kokkonen, Honkala) Kukaan heistäkään ei ole voittanut urallansa MM-kultaa saatikka käsittääkseni koskaan niissä kisoissa edes kisanneet? Tosin GP-kisoissa on esim Jerry pärjännyt sen verran menestyksekkäästi, että hänelle olisi annettu pro-kortti jo paljon aikaisemmin, mutta muistaakseni Jerry aluksi kieltäytyi siitä.

Nyt on siis tavoitteena yrittää hakea menestystä Arnold Amateursissa, mutta sinnepä ei mennä ihan missä kunnossa tahansa. Mulle oltaisiin annettu tilaisuus mennä sinne jo viime syksynä, mutta kieltäydyin. Haluan mennä sinne VIELÄ kovemmassa kunnossa kuin mitä olin viime SM:ssä. Haluan, että mulla olisi edes jonkinmoinen mahdollisuus pärjätä. En halua mennä sinne vain hakemaan kokemusta tai sijoitusta. Siksi olenkin niin kriittinen ja pyrin nyt tekemään kaikkeni, että tähän pieneen ja sitkeeseen runkoon tulisi kiloja lisää!

800_7974-16

Kommentit (40)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.