This is Mika

17.08.2019 11:20 3min luku 0

Viikon livestriimit kasattuna!

Moikkis vaan kaikille!

Tällä kuluneella viikolla tuli YouTubessa striimailtua melko ahkerasti. Kolmena perättäisenä päivänä oli Livestriimit tulilla yhteensä noin seitsemän tunnin verran. Tuli todella paljon hyviä kyssäreitä, joten suosittelen lämpimästi näiden kuuntelua.

***

***

Laitetaan nuo kaikki tämän viikon striimit tähän blogipäivitykseen yhteen kasaan, niin niitä on helppo sitten katsoa (Videot löytyy päivityksen lopusta). Minulla on sellainen käytäntö ollut, että julkaisen kaikki livestriimit Tubessa vielä jälkilähetyksenä, joten näitä jorinoita voi katsoa jälkikäteen, jos ei ole päässyt seuraamaan livenä. Tuolla tulee kuitenkin sen verran paljon tietoa esille, että ei noita raaski kadottaa bittiavaruuteen!

Keittiö toimii minulla studiona!

Tykkään tosi paljon tehdä noita livestriimejä ja jutella chatissa ihmisten kanssa. Siinä saa suoraan vastata jengille kiperiin kysymyksiin ja ehkä selventää asioita, jos on jotain askarruttavia juttuja mielessä. Sellaista välitöntä toimintaa. Ja on pakko todeta, että joka kerta on striimeissä ollut hurjan hyvä ja positiivinen pöhinä päällä.

Paljon tulee kysymyksiä ravitsemuksesta ja treenaamisesta. Painotan hyvin usein sitä, että ei ole olemassa vain yhtä ja ainoaa tapaa tehdä asioita. Kehitys ja tehokas treenaaminen on monen asian summa. Muutama äärimmäisen tärkeä nyrkkisääntö kehonrakennuksessa ja muutenkin tavoitteellisessa treenaamisessa on, että pidetään treenit monipuolisena ja pyritään syömään oikeilla makrosuhteilla niin, että ravinto saadaan tukemaan kovaa treenaamista.

Kehityksen nyrkkisääntöjä:

  • Treenit monipuolisia
  • Ravinto tukee kovaa treenaamista
  • Ravinnossa on oikeat suhteet makroissa
  • Pidetään kulutus korkealla
  • Pidetään kalorit tavoitteiden mukaan plussilla tai miinuksilla

Nuo nyrkkisäännöt eivät muutu mihinkään oli laji mikä tahansa. Nämä ovat sellaisia yleispäteviä asioita, jotka pitää aina huomioida. Tavallaan yksinkertaisia asioita, mutta ei kuitenkaan. Usein ongelmana on tiedon puute, epävarmuus tekemisessä ja subjektiivinen näkemys omasta tekemisestä. Paras tapa lähteä tekemään asioita oikein ja optimaalisesti, on saada apua ammattilaiselta. Tätä muistutankin aina striimeissäni, että jos et tiedä, pyydä apua. Helpoiten pääset, kun hankit itsellesi esimerkiksi minun suunnitteleman ravinto-ohjelmapaketin (89€) ja siihen rinnalle jonkun minun laatiman treeniohjelmapaketin (alk. 19€).

Edellisessä blogipäivityksessäni puhuinkin tuosta motivaation luomisesta ja ylläpitämisestä, kun hankitaan itselleen selkeä suunnitelma ja lähdetään sitä toteuttamaan. Se tuo aivan uutta tarmoa tekemiseen ja kehitys sitten itsessään jo ylläpitää motivaatiota. Kun homma on valmiiksi paperilla, sitä noudattaakin huomattavasti säntillisemmin!

Omista puuhailuista sananen

Treenit ovat sujuneet oikein hyvin, vaikka välillä tuota työkiirettä pukkaa siihen tahtiin, että aika on kortilla. Miten metkaa, että moni asia tahtoo tapahtua aina päällekkäin. Eilen sain puhelun jostain leffayhtiöstä ja kysyttiin mukaan johonkin keskiaikaiseen elokuvaan. Kuvaukset sattui sitten juuri siihen väliin, kun meillä on lomareissu syyskuussa. Miten aina kaikki asiat menevätkin päällekkäin?

Kiireistä huolimatta siis olen kuitenkin pystynyt käymään kohtuullisen hyvin salilla ja olen saanut tehtyä oikein oivallisia treenejä. Valmennettavien kanssa pyrin aina itsekin treenaamaan, niin siinä tulee sitten hyvää vaihtelua. Tällaiset yhteistreenit on hyvä mittari ja pystyn seuraamaan miten kukin kehittyy ja jaksaa, kun mennään koko ajan kovempaa.

Toissapäivänä käsitreenien jälkeen kotona

Kunto pysyy ihan siistinä ja pyrinkin pitämään sen sellaisena ruokavaliolla ja kulutuksella. Suosittelen kyllä kehoilijoiden pitämään oma kunto suhteellisen siistinä, koska silloin pystyy hyvin seuraamaan myös sitä kehitystäkin. Paksun rasvakudoksen alle ei oikein näe ja on aina arvoitus miten paljon sitä lihasmassaa ollaan loppujen lopuksi saatu. Myös dieetille mentäessä on paljon helpompaa edetä, kun on jo lähtökohtaisesti nätti kunto. Ei tarvitse tehdä niin pitkää ja lihasta polttavaa dieettiä, kun rasvan määrää ei tarvitse polttaa kilotolkulla. Siinä prosessissa nimittäin palaa lihas aina.

Ja tässä tulevat siis nuo viikon strrimit!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.