This is Mika

27.01.2007 09:19 4min luku 0

Viikko -6-

Aamulenkkiä, duunia, treeniä. Aamulenkkiä, duunia, treeniä. Tätä yksitoikkoista rytmiä, samaa dieettiä päivästä toiseen. Poikkeuksena kuitenkin viime perjantain kuvaukset studiolla. Timo Laaksonen ja Mika Sirén saivat rikottua arjen rytmin mukavasti pistämällä pystyyn ”Terminator”-kuvaukset. Tällaiset poikkeavuudet askeettisen arjen harmaudessa ovat pieniä valon lähteitä, pieniä majakoita merellä. Kuvauksissa meillä yleensä on aina hauska ja rento tunnelma. Tämän kaltaiset kuvaukset nimenomaan tekee tästä kaikesta sen arvoista.
vko6 01.jpg
Sunnuntaitreenit salilla. Olkapäät vuorossa jonka jälkeen vapariharjoittelua Akin valmennuksessa. Yleensä teen treenin jälkeen crosstraineria noin 20 minuuttia, mutta nyt sellaisen sai jättää väliin. Joku voisi kuvitella, että jee, kiva poseeraustreeni edessä. Voin sanoa rehellisesti, että teen miljoona kertaa mieluummin aerobisen kuin poseerausta, niin rankkaa se on!
vko6 02.jpg
vko6 03.jpg
Akin kanssa viilaamme pakollisia asentoja sekä mietimme juuri minulle parhaiten sopivia poseerauksia. Se on todellista työtä ja siinä hiki lentää.
-”Nyt nosta kädet niskan taa ylös niin, että latsit jää mahdollisimman auki. Puhalla ilmat pois. Jännitä reidet! Just noin, pidä siinä!” Aki sanoo.
-”Rinta sivulta.” Hän jatkaa, -”Anna sen reiden levätä siinä, keskity vain etureiden jännittämiseen. Sitten ilmat pois, kierrä kehoa, jännitä hauis sekä vasen rinta, serratukset esiin!”
-”Helvetti tää on vaikeeta!” Huudahdan.
-”Onks joku sanonut tän olevan helppoa?” Aki virnuilee ja hän on oikeassa. Poseeraaminen on äärimmäisen vaikeaa.
vko6 04.jpg
Joka kerta, kun aloitan uuden dieetin ja poseerausharjoitukset, huomaan joutuvani lähtemään aivan nollasta. Edellisten kisojen jälkeen lihasten motoriikka on jotenkin kadonnut tai se on ainakin hieman ruostunut. Se on löydettävä uudelleen ja Aki auttaa siinä. Loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin minun käsissäni. Poseerausta on treenattava ja taas treenattava. Eivät poseerauksen huiputkaan, kuten esimerkiksi Lee Labrada tai vaikka Melvin Anthony, ole ilman harjoittelua saaneet poseerausta näyttämään tyylikkäältä ja helpon näköiseltä. Töitä on tehtävä niin pakollisten asentojen eteen kuin myös vaparin osalta. Vapari tuleekin olemaan tärkeä osa minun esiintymistäni. Haluan vapaaohjelmalla näyttää, että tämä on nimenomaan yleisölaji ja, että kehonrakennuskisat on aina show, jota tullaan katsomaan kauempaakin. Siksi yleisöä pitääkin kunnioittaa ja mikä onkaan parempi tapa kuin tehdä se harjoitellulla vapaaohjelmalla?
vko6 05.jpg
vko6 06.jpg

Reilun tunnin harjoittelu tuottaa tulosta. Saadaan Akin kanssa muutama pakollinen asento kulkemaan jopa ihan siedettävällä tavalla. Vaparia kehitellään kokoajan, mutta kuitenkin pikkuhiljaa ilman väkinäistä tarvetta saada se yhdellä kertaa valmiiksi. Luovalla kokeilemisella vaparin kanssa saadaan parasta tulosta aikaiseksi. Meillä Akin kanssa on tietynlainen työnjako. Yleensä se menee niin, että minulla on muutama asento mielessä, jotka haluan liittää mukaan vapariin. Näytän Akille liikkeitä, joita muokkaamalla ja Akin ehdotuksilla viedään seuraavalle asteelle. Siirtymät asennosta toiseen on usein Akin käsialaa. On hyvä, että on useampi miettimässä asioita, sillä sitä voi helposti sokeutua ja jäädä jumiin omiin asentoihin.
vko6 07.jpg
Treenit saadaan vihdoinkin pakettiin. Kevyen venyttelyn jälkeen painun pukkariin juomaan palautusjuoman. Kylkiin sattuu vielä kotonakin, sillä poseeraus on rankkaa ja epäluonnollisissa asennoissa lihasten jännittäminen tekee kipeää. Taas on yksi päivä ja yksi viikko saatu pulkkaan. ”Enää” 13 jäljellä.

vko6 08.jpg

-MN

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.