This is Mika

21.07.2022 20:45 2min luku 1

VIHDOIN UUSI FOODCORNER-JAKSO ON ULKONA!!

Heippa!

Nyt jysähti! Team M&M julkaisi tänään vuosien tauon jälkeen uuden Food Cornerin. Tässä jaksossa tehtiinn VHH-kanaa italialaisittain. Esiteltiin samalla aivan hullun maukas salamitahna nimeltään ’Nduja. Suosittelen testaamaan tätä tahnaa, sillä se tuo todella muhkeita makuja mukaan ruoanlaittoon.

***

***

Edellisestä Foodcornerista on vuosia aikaa!

Startattiin kuvaukset aamutuimaan eli hieman ennen ysiä ja luonnollisesti pullo italialaista viiniä avattiin ruoanlaittoa varten, koska sehän sopi teemaan! Kanafileet oli otettu huoneen lämpöön puolisen tuntia aikaisemmin ja valkosipulin kynnet (10kpl) murskattu valmiiksi. Mike tyypilliseen tapaan varoittamatta pisti kameran käyntiin ja siitä lähti uuden jakson filmaukset.

Pakko sanoa, että tätä on itsekin odottanut kauan. Ruoka oli siis VHH-kanaa, joka tarkoitti, että makroista proteiini ja rasva oli korostettuna. Toki tämän ruoan kanssa sopii mainiosti riisi ja peruna, miksei pastakin. Foodcornereissa on aina ollut mukana ns. bodaustyylinen twisti, jonka vuoksi tähän sapuskaan sopi tämä VHH- tai jopa Keto-kanateema.

Mitä ’Nduja oikeastaan on?

’Nduja on suomalaisille ehkä hieman vieras ja uudempi tuttavuus ruoka-aineiden joukossa. Se tulee Kalabrian alueelta Italiasta ja siinä on tulista potkua. Tahna valmistetaan porsaan rasvaisista osista, eli siinä on salamia mukana. Potkun aiheuttaa tulinen, kalabrialainen chili, jota tahnassa on runsaasti. Yleisimmin ’Ndujaa lisätään pizzoihin, jossa se antaa muhkeaa makua ja tulisuutta lätylle mutta sitä voi käyttää aivan missä tahansa ruoassa. ’Nduja on italialaisessa kodissa hyvin yleinen maustetahna ja sitä käytetään rohkeasti monien proteiinien yhteydessä.

Nimensä mukaisesti kanan ja ’Ndujan lisäksi mukaan tulee reilu annos Gorgonzola juustoa. Gorgonzola on italialainen lehmän täysmaidosta valmistettu sinihomejuusto. Juusto on saanut nimensä Italian Lombardiassa sijaitsevan Gorgonzolan kaupungin mukaan. jossa sitä on valmistettu jo 1600-luvulta alkaen. Nämä paksut ja reilut maut kanan kanssa vie sinut välittömästi makumatkalle Italiaan. Sopii kokeilla, jos ei pelkää uusia makuja suussa. 😀

Itse törmäsin näihin makuihin Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa italialaistyylisessä ravintolassa nimeltään Casa Italia. Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa, jos kaipaa vähän uusia makukokemuksia itselleen. Loistava palvelu, mahtavat viinit ja ruoka pelkistettyä ja rustiikkisen makuista, joka jää maistumaan suuhun pitkäksi aikaa syömisienkin jälkeen. Oman lisänsä tuo erittäin persoonallinen italialainen tarjoilija, jolla on aivan fantastinen huumori. Paikka sopii niin porukoille kuin romanttiselle illalliselle kahdestaan.

Mike luonnollisesti pääsi herkuttelemaan kanaruoasta ja selvästi tykkäsi näistä mauista. Tämän kanssa on lähes pakko nauttia täyteläistä viiniä, sillä maut ovat muutenkin todella runsaat. Voimakas viini tukee näitä paksuja makuja.

Pollo Al Gorgonzola ’Nduja | n. 4 annosta:

  • 1000g – kanan rintafile
  • 2 – paprikaa
  • 2 – kevätsipulia
  • 2-3 – viipaletta aurinkokuivattua sipulia
  • 150g – miniluumutomaattia
  • 10kpl – valkosipulinkynsiä
  • 2rkl – Nduja-tahnaa
  • 1dl – öljyä 200g – Gorgonzola

Ja pidemmittä puheitta siis itse FoodCorner -jaksoon:

 

Kommentit (1)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.