This is Mika

23.02.2016 16:55 3min luku 11

Tuntuman kanssa salilla!

Morjesta pöytään!

Oltiin sovittu Tomi ”Mr. Tuntuma” Takamaan kanssa junpat  Power Fit Vantaalle. 10:30 reikä reikä Takis kaahaa pihamaalle Turbo Audillansa. Ryystän vikat hörpyt BCAA (lausutaan: Ba-kaaah [kanamaisesti]) juomasta ja hyppään kyytiin. Quatrolla huristamme salille ja tarkoituksena on vetäistä hyvät käsijumpat.

Vermeet päälle ja sovitaan, että meikän suosimilla liikkeillä lähdetään, jonka jälkeen Tomi saa vetovuoron parilla hyvällä liikkeellä. Ojentajat ensin ja sitten habat.

Lähdetään siis vastaote penkillä liikkeelle ja pyramidilla mennään ylös ja tullaan alas. 40, 60, 80, 100, 110 ja 120. Toistomäärät pyörivät 20-10 toiston sisällä. Sit tullaan vielä alas 120, 110 ja 100kg. 10 toistoa per setti. Kivasti hapottaa ja saadaan ojentajat hyvin väsytettyä.

Hyökätään dippikoneeseen ja 30 toistoa per sarja noustaan täyspakkaan asti ja jälleen kuin Tutankhamon, pyramidit jälleen käytössä. Kolmen setin turvin tullaan alaspäin. Sarjoja kokonaisuudessaan 7-8 (ei laskettu monta sarjaa meni).

Nyt alkaa jo ojentajissa maitohapot kunnolla jyllätä, mutta vielä on pari liikettä jäljellä. Ensin pushdown ristikkäistaljassa. Nojataan taljaan niin että vaijeri kulkee pään yli. V-kahva käteen ja tekniikka sillä tavalla, että olkavarsi tarpeeksi ylös, jotta veto säilyy jatkuvasti mukana. 4-5 sarjaa 15-20 toistoa. Vika liike on pushdown narulla, mutta tekniikan osalta sellainen erikoisuus, että poiketaan normaalista olkavarsien kyljissä kiinni pitämisestä päin vastoin. Avataankin kyynerpäät aivan auki ja jälleen olkavarsien kulma 90 asteeseen ylös, jotta veto pysyy koko ajan. Jälleen 4.5 sarjaa ja 15-20 toistoa.

Sitten siirrytäänkin haboihin. Sanoin tässä kohtaa, että tehdään mun lemppareista vain yksi liike. Eli Scott- hauispenkissä istuen 10 sarjaa ja 15 toistoa per sarja. BOOM! Habat hapoille 150 toiston turvin. Mutkatangon päissä vain 10 kilon levyt, mutta kieltämättä loppua kohden sekin alkoi painaa. Tomilla on todella vahvat kädet ja mies teki äärimmäisen puhtaita settejä, Makasi penkillä ja eristi todella hyvin habat.

Seuraavat kaksi liikettä oli Tomin arsenaalista. Tehtiin istuen ristikkäistaljassa habakääntöä, alavaijeriin V-kahva ja katsottiin että olkavarsi oli linjassa vaijerin kanssa. Siinä sitten jälleen 4-5 sarjaa ja 15-20 toistoa. Vika liike oli istuen keskitetty habakääntö kässärillä. Tässä katsottiin, että olkavarsi oli riittävän vinossa kulmassa, jotta veto oli jälleen koko ajan hauiksella. Sarjoja noin 3 ja 10-15 toistoa riitti hyvin tuossa vaiheessa.

Treenit DONE ja DYYDSIT jaksaa vielä hymyillä!

12764900_10207041065279495_7261019442272160640_o

Paljon siis sarjoja, toistoja ja siltikin käytettiin melko isojakin painoja. Just mainio jumppa ja aivan takuuvarmasti käsissä tuntuu seuraavat pari päivää treenit sellaisena kivana jomotuksena.

Treenien jälkee painelimme Fuku Supremeen, Lepuskiin ja buffetpöytien antimia nautiskelemaan. Siellä katabolia vaihtui sitten anaboliaksi suit sait sukkelaan.

12771889_10207041172762182_7576748198568184322_o

Käytiin me vielä jälkkäri kahveellakin.  Mutta sellainen oli se päivä Tomskun kanssa. Oikein tehokas päivä ja kaikin puolin onnistunut. Power Fit Vantaa oli erittäin mukava paikka treenata. Noin aikaisin, kun oltiin, ei ruuhkasta ollut tietoakaan. Laitteita Power Fitillä on runsaasti, tilaa löytyy kun kyseessä iso halli. Happea riittää, neliöitä riittää ja varmasti ruuhka-aikaankin siellä on tilaa jumppailla. Näin myös muutamia tuttuja siellä ja oli oikein mukava porista tovi heidänkin kanssa.

Eipä tässä siis muuta. Katsotaan josko me saatais joku kuvaamaan meidän seuraavat yhteisjumpat, niin pääsette messiin sitten vähän paremmin mitä siellä tehdään. Meidän tapa treenata on melko samantyylinen. Tomilla omat liikkeet ovat hyvin hallittuja ja pitkälti mennään lihasten liikeradoilla ja hyvin eristäen. Itselläni sarjamäärät ja toistomäärät ovat aavistuksen suuremmat, eli siinä mielessä Tomille tuli yllätyksenä se toistojen massiivinen määrä. Mulla on ehkä hieman simppelimmät tavat väsyttää lihas, kun Tomi selkeästi on miettinyt eri tavalla pidemmälle niin liikeradat, kulmat ja tekniikat. Toki siis teknisesti molemmilla on oikeat tavat, mutta tavallaan lähestytään vähän eri kantilta sitä lihaksen rasittamista.

Näitä kun yhdistellään niin saadaan aika metkaa kokonaisuutta aikaseksi. Mielenkiinnolla odotan mitä muiden lihasryhmien kohdalla voidaan yhdessä tehdä. 🙂

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.