This is Mika

16.09.2018 14:10 9min luku 4

Kehonrakennuksen SM-kisat 2018 wrap up!

Heippa!

Eilen tehtiin historiaa! SKL eli Suomen kehonrakennusliitto järjesti pitkästä aikaa omat SM-kilpailut, jonka yhteydessä ei ollut muita fitnesslajeja. Tähän asti muistaakseni vuodesta 2003 lähtien SM kisat ovat olleet messutapahtumien yhteydessä, jossa muita lajeja mukana.

Kulttuuritalolla järjestetyt kisat olivat puitteiltaan aivan mahtavat. Valot olivat upeasti järjestetty Mike Sirenin toimesta. Taustalla oli yli 20 metrinen led screeni, joka toi omaa tunnelmaa grafiikoillaan. Musiikki oli juuri oikeanlaista ja energistä, eikä tarvinnut enää kuunnella kymmenennettä vuotta samaa volbeattia, mitä aiemmissa kisoissa on aina soinut. Musalista oli Miken laatima ja se rokkasi todella hyvin. Äänet muutenkin olivat sopivalla volyymilla, eikä kuulo ollut vaarassa.

Minut oli kutsuttu kisoihin esiintymään Olli Kemppaisen, Minna Pajulahden sekä Kille Kujalan kanssa Guest Poser roolissa. En valitettavasti nähnyt kisoja yleisöstä käsin, koska pyörin aika lailla takahuoneessa valmistautumassa omaan esitykseen, mutta katsoin tarkkaan kaikki vapaaohjelmat videolta ja vertailukuvat jälkikäteen, jotta sain kuvan mitä siellä tapahtui.

Tässä ollaan odottelemassa taksia Pähkiksessä, josta matka jatkui sitten kulttuuritalolle.

Renne Korppila toimi juontajana ja veti kyllä homman aivan huippu hienosti kotiin. Renne on kuin luotu tuohon hommaan! Kaikin puolin järjestelyt ja aikataulut toimivat todella hyvin. Takahuoneissa oli paljon järjestäjiä, jotka pitivät huolen, ettei kisaajat lähteneet haahuilemaan liian kauas ennen omaa vuoroaan. Todella siis kansaivälistä ja tyylikästä toimintaa viimeisen päälle.

Kilpailut ja tulokset

Masters 50

1. Timo Pikkala täysin tuomariäänin
2. Jari Veijola
3. Jukka Backlund
4. Jari Laine
5. Jukka Ropponen
6. Harri Rautasola

Timo Pikkala oli upean näköinen ikäisekseen. Paksua lihaa, iho elastinen ja kimmoisa, hienoa poseerausta. Jari Veijola veti mahtavan shown ja oli todella mallikas. Jarilla on olkapään kanssa ollut ongelmia, joka on jonkin verran hankaloittanut poseeraamista, mutta upeasti mies vain väänsi poset kohdilleen ja otti kakkossijan.

Jukka Backlund jäi yllättäen kolmanneksi. Jari Laine hienosti neljäs ja kunto oli kireä. Jukka Ropponen ja Harri Rautasola ottivat kovassa kisassa viidennen ja kuudennen sijan.

Masters 40 -80 kg

1. Toni Vahala
2. Jani Arstio
3. Teppo Ålander
4. Ari Teppola

Masters 40 sarjassa alle 80 kg oli osallisujia melko niukasti. Ihan nättejä fysiikoita kuitenkin nähtiin lavalla. Toni Vahala on yleisessä sarjassa ollut aina se ensimmäinen häviäjä kautta linjan, eli hopeaa on kotona runsain mitoin. Nyt kuitenkin tuli se kirkkain mitsku. Ansaittu voitto.

Toiseksi tullut Jani Arstio oli kuitenkin hyvin mallikkaan näköinen fysiikaltaan. Teppo Olander on entinen SM kultamitalisti vuosien takaa ja oli oikein mukava nähdä mies jälleen lavoilla. Nyt miehen oli kuitenkin tyytyminen kolmanteen sijaan. Neljäs oli Ari Teppola.

Masters 40 -90 kg

1. Toni Perkkiö täysin tuomariäänin
2. Jani Tuulas
3. Janne Kotka
4. Mika Mattila

Toinen tynkäsarja oli Masters 40 alle 90 kg. Mallikkaita kisaajia kaikki, mutta ylivoimaisesti mallikkain oli Toni Perkkiö. Tyylikäs paketti, hieno esiintyminen ja mies oli koko ajan hymyssä suin. Jani Tuulas toiseksi. Mies oli kireä ja jalat lohkesi hienosti. Kolmas Janne Kotka ja neljäs Mika Mattila, jonka kunto jäi hieman pehmeäksi.

Masters 40 +90 kg

1. Kimmo Niemi
2. Marko Tyrväinen
3. Jussi Hakkarainen
4. Jarkko Veijola
5. Harri Nuora
6. Kim Tuomonen

Mastersin raskaassa sarjassa oli kivasti kisaajia. Voiton nappasi änkyräkireä Kimmo Niemi. Sarja muuten oli hyvin tasainen ja jokainen ukkeli veti hienon shown, poseerasi hyvin ja toivat omia parhaita puoliaan esiin.

Naisten avoin sarja

1. Nasim Shamlou-Juhola
2. Ndidi Honkanen
3. Päivi Kaarto
4. Sari Saarikivi

Naisten painoluokaton sarja oli mielenkiintoinen. On hyvin haastavaa arvostella täysin eri kokoisia ja fysiikoiltaan erilaisia tyttöjä. Painoluokattomassa sarjassa kuitenkin pitää jokaisen kisaajan oma massa suhteuttaa kokoon, eli isoin ei välttämättä voita. Näin kävi näissäkin kisoissa, sillä pieni ja pirteän pippurinen Nasim Shamlou-Juhola nappasi kullan upealla paketillaan. Pyöreää lihasmassaa ja kaunis fysiikka. Mallikas esiintyminen ja upea läsnäolo lavalla oli omiaan voittamaan mestaruuden. Toiseksi tullut Ndidi Honkanen esiintyi myös upeasti ja oli tyylikkään näköinen.

Päivi Kaarto oli myös upea lavalla. Pitkän huiskea nainen, jolla on lihasmassaa paljon. Kireyskin aivan upea. Päivi tuli hienosti pronssille. Neljäs sija meni Sari Saarikivelle, joka kaipaa ehkä hieman lisää massaa raameihinsa. Muuten kyllä kireys ja kunto oli hyvä.

Miehet yleinen sarja -70 kg

1. Jani Korpelainen
2. Teppo Ålander
3. Mats Söderman
4. Esa Kukkonen
5. Jari Pullkinen
6. Tomi Paltere

Seiskakympin kisaajat olivat jokainen varsin mallikkaista. Voiton vei Jani Korpelainen, jolla oli selkeästi tasaisin paketti ja tiukin kondis. Teppo Ålander nappasi hopeaa Mastersin pronssimitalin lisäksi, joten kannatti miehen tulla vielä yleiseen sarjaan kisaamaan. Ylipäätään mainion näköinen lineuppi ja kiva nähdä, että alle 70 kg sarjaankin on osallistujia.

Miehet yleinen sarja -80 kg

1. Pekka Kotipohja
2. Akseli Rajansuo
3. Toni Vahala
4. Jani Arstio
5. Joona Kylliäinen
6. Ville Högmander

Odotettu alle 80 kilon sarja oli kova tasoinen. Silti kisan vei näytöstyyliin Pekka Kotipohja, jonka paketti oli vailla vertaa. Pekka on saanut upeasti jalat hyvään balanssiin yläkropan osalta ja nyt paketti on todella kova. Upea esiintyminen ja hallitut poseeraukset olivat juuri sitä Pekkaa, mitä ollaan totuttu näkemään. Kireys oli hyvä ja koko kropan hallinta todella mallikasta. Pekka oli itseasiassa niin kova, että nappasi vielä Overall voiton lopuksi oman sarjavoittonsa päälle!

Toiseksi tullut Akseli Rajansuo oli todella hyvä. Mies toi tiukan ja hallitun paketin lavalle. Akselin etuposeeraukset ovat järjettömän kovia ja reisien sivusviipit ihan älyttömät! Kovimmat reidet koko kisassa, varsinkin etuposeissa. Yläkertaan ja käsiin vielä lisää lihaa niin mies tulee olemaan todella vahvoilla!

Jokainen tämän sarjan kisaaja oli erittäin nätissä kunnossa ja jokainen heistä veti erittäin upean shown. On oli huomata, että näihin SKL:n kisoihin oltiin todellakin valmistauduttu huolella. kukaan heistä ei tullut vajaassa kondiksessa lavalle.

Miehet yleinen sarja -90 kg

1. Johannes Loima
2. Toni Perkkiö
3. Aleksi Laajoki
4. Sami Tamminen
5. Sami Maaniemi
6. Harri Saarivainio

Johannes Loima otti upeasti alle 90 kiloisten sarjavoiton. Miehellä on todella mallikas kroppa ja hän osaa esiintyä tyylikkäästi. Tuplat edestä Johannes tekee Frank Zanemaisesti ja se tuntuu istumaan hienosti miehen fysiikkaan. Paksut kädet ja erottuvat reidet. Toni Perkkiö tuli kiusaamaan nuorempia Masters sarjan voiton jälkeen ja otti upean hopeamitalin siitä hyvästä. Kolmas oli Alkeksi Laajoki, jollla oli paksut jalat ja hyvä show.

Neljäs Sami Tamminen, jolla oli loistava poseeraustyyli. Harmoninen ja rauhallinen. Tyylikäs paketti kokonaisuudessaan. Sami Maaniemi teki paluun pitkän tauon jälkeen. Yläkerta oli Samilla ottanut kivasti lihaa ylleen. Keskivartalon hallintaa olisin kaivannut ihan hieman lisää, mutta muutenhan Sami on yksi tyylikkäimmistä poseeraajista. Sami ottaa yleisön hienosti haltuun ja osaa rytmittää poseeraukset musiikin tahtiin upeasti. Harri Saarivainio tuli tällä kertaa kuudenneksi todella kovassa seurassa.

Miehet yleinen sarja +90 kg

1. Sami Jaukkuri
2. Timo Pikkala
3. Juha Ketola
4. Jari Veijola
5. Samuli Kinnunen
6. Kimmo Niemi

Ennakkosuosikki Sami Jaukkuri tuli ja vei voiton raskaasta sarjasta. Miehellä on valtavat lihasmassat ja rajun leveä hartialinja. Sivupoiseissa reidet ovat todella rajun näköiset. Takareisi roikkuu kunnolla ja lihaa on. Samin keskivartalo oli varmasti monella suurennuslasin alla, kun siitä on puhuttu paljon ja mielestäni Sami hallitsi korsetin kontrollin ihan hyvin. Hienoa ja hallittua esiintymistä. Kakkossija Pikkalalle, joka oli kyllä todella mallikas. Juha Ketola kolmas ja mies on kyllä tyylikäs ja komea esiintyjä.


Nyyssis show…

Oma esiintyminen meni oikein hyvin. Olin Guest Poseeraamassa ihan viimeisenä ja saatiin kyllä mainio esitys aikaseksi. Oli savukonetta ja taustalla leditauluissa liekit leimahtelivat!

Tässä Tommi Mankin kuvaama versio esityksestä:


Bäckstagella oli menoa ja meininkiä!

Ennen omaa esitystä bäkkärillä pumppailtiin ja fiilisteltiin.

Olli Kemppaisen kanssa tehtiin selkää tiimityönä!

Kuminauhoilla pumppailtiin verta olkapäihin.

Kisojen loppupuolella tultiin koko poppoo, eli Kille, minä ja Olli esiintymään lavalle. Ollin kanssa tehtiin parit vertailuposetkin!

Pidän kovasti hyvin klassisista poseasennoista, joita usein teen vapaaohjelmissa. Nyt tehtiin ikään kuin nostalginen trippi sinne 2006 vuodelle, koska Ennio Morriconen musiikki Extacy of Gold soi jälleen esityksessä ja tein muutamia samoja poseerauksia, joita tein silloin 12 vuotta sitten.

Tässä tuo kauan sitten tehty vapaaohjelma:

Klassisia asentoja

Hienoja värejä oli lavalla luomassa kontrastia

Nyt näin jälkikäteen pohdittuna, kunto oli ihan ok. Pitää muistaa, että koko kesän ja syksyn olen painanut kaksin käsin duunia. Aloitin PT hommat kesäkuun lopulla ja sitten iski vielä nuo loukkaantumiset jalkojen osalta. Harmillisesti joutui toipilaaksi juuri niihin aikoihin, kun olisi voinut tehtailla lihasmassaa ja ajaa kondista vielä kovempaan suuntaan. Kolmisen kertaa viikossa sali ilman aerobisia ei omaan silmään ole ihan se riittävä määrä, kun ollaan valmistautumassa esiintymiseen.

Kaikesta huolimatta homma saatiin ihan siedettävään pakettiin ja eilen sitten olin esiintymässä upealle yleisölle. Kaiken kruunasi vielä loppu posedown Kille ja Ollin kanssa, jossa vähän heiteltiin poseerauksia ja sen lisäksi t-paitoja yleisöön. Kunnon meno oli ja tuntui siltä, että yleisö nautti ihan yhtä lailla.


SQUATSOME

Sitten hieman muihin aiheisiin. Viime viikon sunnuntaina käväisi Myyrin Kuntokeskuksessa pari oikein pirtsakkaa ja energiaa täynnä olevaa mimmiä haastattelemassa minua. Tytöt ovat siis YouTube-kanavalla nimeltään SQUATSOME ja he ovat oikeilta nimiltään Wilhelmiina ja Nelli. Nämä energiset tytöt laittelevat kerran viikossa videoita kanavalleen ollen ties milloin missä. Ovat tytöt ehtineet käydä PT Vatasen Porvoon salillakin Jooelia haastattelemassa. Nyt kuitenkin tasan viikko sitten oltiin Myyrin Kuntokeskuksessa ja tytöt pääsivät minun vetämään jalkatreeniin.

Katsotaan miten homma eteni ja kuinka tytöt selvisivät jalkajumpista hengissä. Käykää tilaamassa tyttöjen kanava Youtubesta!


BANNERISKABA KAIPAA OSALLISTUJIA!

Osallistu sinäkin. Voit voittaa elämykselliset treenit mun kanssa, uuden kirjani nimmarilla sekä sapuskat Wandas’s ravintolassa!

Ohjeet klikkaamalla kuvaa alla:


EDIT EDIT EDIT!!

Jukalta on juuri ilmestynyt myös aivan fantastisen upea kooste kisoista! Katsokaa mysö Jukan blogista jukan ajatukset. TÄÄLTÄ BLOGIIN!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.