This is Mika

22.06.2011 03:57 2min luku 0

14. päivä keskiviikko (viinihöpötyksiä)

Paino 79,2

Aikanen herätys taas, klo on 03:15, väsyttää. Kahviaa!

Kävin eilen poistamassa yhden mainion viinin alkosta, Hewitson Miss Harry, 2009, Australia. ”Uuden” maailman vivahteikkaita viinejä.

(en löytänyt just kuvaa 2009 vuoden pullosta, mutta muuten sama etiketti)

Kypsän hedelmäinen, maanläheinen tuoksu. Siitä voi erottaa muun muassa lähes hillomaisia mustaherukan, karhunvatukan ja mustikan aromeja. Täyteläinen maku myötäilee aromeiltaan tuoksua. Siinä on lisäksi makeaa mausteisuutta ja tyylikästä paahteisuutta. Muheva suutuntuma ryhdittyy pehmeän tanninisuuden ja eloisan hapokkuuden ansiosta. Harmoninen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, orastavan eläimellisen ja pippurisen, tyylikkään jälkivaikutelman.Ruokasuositus: Selkeämakuiset, tummat liharuoat. Myös kovat, suolaiset juustot.

  • 5 pistettä: Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen.
  • Hinta-laatusuhde: 2
  • Hinta: 13.98 €

Sitten, tämä viini tullaan hakemaan pois, kunhan ehditään. Eli Tommasi Ripasso Valpolicella,  2009, Italia. Viini on valmis juotavaksi, mutta kehittyy vielä, eli tämä herkku juodaan ehkä loppuvuodesta tai vuoden, parin päästä. Nam!

Italia on perinteisesti tuottanut viinejä kotimaiseen käyttöön. Italian viinien maailmanvalloitus alkoi pizzerioiden leviämisen myötä. Ensin tulivat olkiin verhotut fiasko-pullot ja niiden perässä Valpolicellat, Bardolinot ja muut. Italiassa on onneksi säilynyt paljon alkuperäisiä rypälelajikkeita. Ne tuottavat edelleen omanmakuisia viinejä.

Merkittävintä kehitys on 2000-luvulla ollut eteläisessä Italiassa. Sieltä sadaan edullisia ja helposti lähestyttäviä täyteläisiä sekä pehmeitä punaviinejä.

Ne viestivät auringon paahteesta. Viinit eivät välttämättä ole moniulotteisia ja herkän hienostuneita, mutta ne ovat tuoneet vaihtoehdon monille Uuden maailman monotonisille, hillomaisille ja ylikypsile hedelmäpommeille!

-Viinistä viiniin 2011
(en löytänyt just kuvaa 2009 vuoden pullosta, mutta muuten sama etiketti)

Avoin ja kypsän hedelmäinen, rustiikkisluonteinen tuoksu. Siinä on nahkaa, kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja orastavaa eläimellisyyttä. Täyteläinen maku seuraa rustiikkisuudessaan tuoksua. Hieman kehittyneestä mausta voi tuoksun aromien lisäksi aistia luumuisuutta ja paahteisia tammikypsytyksen tuomia vivahteita. Pehmeä tanniinisuus kannattaa hedelmähapokkuuden kanssa makua pitkään jälkivaikutelmaan, joka nostaa veden kielelle.Ruokasuositus: Tummat lihat ja riista reilusti yrteillä maustettuna.

  • 5 pistettä: Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen.
  • Hinta-laatusuhde: 1
  • Hinta: 17.98 €

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.