This is Mika

14.11.2008 22:40 1min luku 3

Vettä sataa ja pimeää

On kyllä surkea ilma ulkona. Vettä sataa, on satanut koko viikon. Välillä oikein myrskyää. Pihalla kaatui massiivinen mänty tuossa maanantain myrskyssä. Pisti tuhannen päreiksi katylyhdyn ja liikennemerkin. Onneksi ihmisvahingoilta vältyttiin. Se maanantai oli juuri kyseinen ”caveman”-ilta, kun sähköt katkesi pariksi tunniksi yms. Lue koko stoori M&M-blogista!

Ihmettelinkin illalla, kun etäisesti olin kuulevinani moottorisahan pärinää. Ne todellakin katkoivat sitä kyseistä kaatunutta mäntyä, joka makasi keskellä parkkipaikkaa. Asiaa!

Kaupungissa on jotenkin tunnelmallista, kun sataa ropisee ja tuulee niin, että tukka meinaa lähteä. Neonvalot loistaa ja märkä asfaltti tuoksuu. Tulee aina sellainen Blade Runner-fiilis, en tiedä miksi?

Otin yksi ilta kuvan sanomatalosta odotellessani bussia Elielinaukiolla. Aah, tunnelmallista!

sanomatalo-by-night.jpg

Tulikin mieleen, että Blade Runner on sitten niin maanmainio elokuva. Siinä on sitä jotain. Käsittämättömän tunnelmallinen elokuva, eikä ajan hammas ole vieläkään saanut puraistua siitä palaakaan. Mystistä. Kun niin kovasti kaikista klassikoista ollaan tehty jatko-osia, kuten vaikka nyt Indiana Jonesista nelososa, voisi Blade Runnerista tehdä kakkososa. Ridley Ohjaajaksi ja joku villin lahjakas käsikirjoittaja kehiin. Voisi olla aikamoinen tapaus. Tuskin tietenkään kukaan uskaltaa kajota ”near distant”-futuristiseen kulttielokuvaan. Yleensä kakkososat ovat tuhoon tuomittuja, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (Terminator 2).

Tässä pari kaunista kuvaa BR:stä.

Kommentit (3)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.