This is Mika

07.04.2012 09:58 2min luku 31

Vatsojen treenaamisesta

Moi

Pakkiksella ihmeteltiin, kun minä suosin vatsojen treenaamiseen oman painon käyttöä ja sitten joku oli bongannut Hulkin kertovan, että ainoa oikea tapa treenata vatsoja on lisäpainoilla? Ymmärrän hyvin kuinka hämmentävää tuollainen on, kun toinen sanoo toista ja toinen täysin päinvastaista. Tässä juuri huomataan miten yksilöllistä kehonrakennus on eikä ole olemassa ehdotonta oikeaa eikä väärää. Meidän jokaisen treenaajan lihakset aktivoituvat hieman eri tavalla ja toisilla tietty metodi tuottaa tulosta joka taasen jollain toisella ei toimi laisinkaan.

Itse en vertaisi vatsojen treenaamista selän treenaamiseen (kuten Hulkki vertasi), koska selkää on tarkoitus kehittää niin isoksi kuin mahdollista. Sama vatsoille olisi epäesteettistä. Jos vatsat halutaan siistin näköiseksi kiinnittäisin ensisijaisesti huomiota rasvaprosenttiin. Rasvattomassa kropassa vatsalihakset paistavat huomattavasti paremmin kuin läskissä kropassa. Jos vatsalihaksia lähdetään kasvattamaan lisäpainoilla ja lyhyemmillä sarjoilla ne kasvavat ulospäin ja vyötärön seutu paksuuntuu. Selän kanssa on aivan eri asia treenata sitä isoilla painoilla ja antaa selän lihasten kasvaa ihan niin paljon kuin ne kasvavat, se on esteettisesti kaunista. Pömppömasu, vaikkakin lihaksikas ei välttämättä ole. Itse kiinnittäisin huomiota kapeaan vyötäröön, koska se on esteettistä. Tällöin juuri varoisin kehittämättä liikaa vatsalihaksia.

Otetaan esimerkkinä Lee Priest, joka ei tee lainkaan vatsoja! Näin hän on sanonut, että hänelle riittää, kun hän saa itsensä kireäksi, vatsalihakset kyllä näkyvät. Monissa liikkeissä vatsalihakset aktivoituvat ja nekin omalta osaltaan sivutuotteena kehittävät vatsoja. Priestillä on aina ollut äärimmäisen kapea vyötärö ja tyylikkäät vatsalihakset. Minulle itselleni on aina riittänyt, että teen juuri Hulkin dissaamia pitkiä sarjoja vatsoille ja useimmiten omalla kehonpainolla.

Tässä Gymlog-video vatsoista:

Suosittelen kuitenkin jokaisen itse kokeilevan treenata vatsoja niin lisäpainoilla kuin ilmankin. Sen voin kyllä sanoa, että omallakin painolla saadaan tehtyä todella kovia ja tehokkaita treenejä, kuten tossa videossa näytetään. Missään noissa liikkeissä ei käytetä lisäpainoja eikä siltikään moni noita jaksa tehdä!! Sopii kokeilla montako voimapyörärullausta saat varpaillaan tai jalkojennostoa sylttyversiona?

 

 

Kommentit (31)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.