This is Mika

17.06.2012 04:09 2min luku 11

Vatsoja painojen kanssa vai ilman?

Moi

Tästähän aina keskustellaan, että kumpi tapa on parempi saada vatsat näkyviin ja kehittymään, treenata vatsoja painojen kanssa vai pelkästään oman kehon painolla eli ilman painoja?

Lähdetään siitä liikkeelle, että jotta saamme vatsalihakset näkyviin, pitää olla suhteellisen alhainen rasvaprosentti. Kaikilla meillä on jonkinlaiset palat siellä jo olemassa, mutta ne eivät useasti näy sieltä laardikerroksen alta. Vatsalihakset kuitenkin kehittyvät siinä missä muutkin lihakset, joten niitä voi trimmata näyttävän näköisiksi niin lisäpainoilla kuin ilmankin. Itse en ole koskaan lisäpainoja juurikaan käyttänyt vaan tehnyt vatsoja omalla painolla. Omaan silmään näyttää parhaimmalta, kun vatsalihakset ovat juuri sopivan näkyvät, urat ympärillä ovat riittävän syvät ja vatsa mahdollisimman litteä.

Jos vatsoja treenataan paljon ja isoilla lisäpainoilla, saattaa se myös kasvattaa external oblique-lihasta, joka voi synnyttää leveän vaikutelman vyötäröstäsi.

Kiinnitän myös paljon huomiota kylkiini ja niiden kontrolliin. Teen dieetillä loppua kohden paljon keppikiertoa seisten, jolloin saan kehitettyä äärimmäisen hyvän kontrollin kylkiini. Poseratessa pitää pystyä jännittämään kaikki mahdolliset lihakset ja se vaatii harjoittelua sekä lihaskontrollia. Vatsojen jännittäminenkin on oma taitolajinsa. Hengittäminen kisoissa ei saa tapahtua vatsalla, eli vatsa ei saa ”elää” lavalla vaan sen on oltava litteä ja kontrollissa koko ajan!

 Hyviä vatsalihasliikkeitä:

  • polviennosto roikkuen
  • voimapyörä
  • krusifiksivatsat vatsalaudalla
  • vatsat narulla ristikkäistaljassa
  • Pallon siirto käsiltä jaloille ja takaisin (maaten)
  • Dragon flag

Ja ei muuta kuin rillaamaan eiku reenaamaan! 😀

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.