This is Mika

17.09.2009 22:55 2min luku 0

Usein kysytyt kysymykset aikamatkustuksesta

Poks!

Kattelin just tossa hauskan sci-fikomedian Frequently asked questions about time travel.
faq

Leffa oli hauska ja siinä todellakin mentiin ees-taas aika-avaruudessa. Suosittelen leffaa kaikille aikamatkustuksesta tykkääville.

Itseänikin on aina kiinnostanut tuo aikamatkustus ja siinä esiintyvät ongelmat, jos se olisi ylipäänsä mahdollista (Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan suuressa painovoimakentässä aika kuluu hitaammin kuin tätä pienemmässä painovoimakentässä eli periaatteessa…?).

Esim isoisäparadoksi on hauska. Jos matkaa menneisyyteen ja tappaa oman isoisänsä, kuoleeko aikamatkustaja itse koska tällöin ei olisi edes syntynyt? Vai estääkö jokin tuntematon voima matkaajaa tappamasta sukulaistaan, jottei paradoksi syntyisi? Onko rinnakkaisulottuvuuksia kuitenkin loputon määrä ja tappamalla isoisän se vain loisi uuden rinnakkaisulottuvuuden?

Mitä tapahtuisi jos matkaaja menisi tapaamaan vaikka viikon nuorempaa itseään? Tuhoutuisiko universumi, koska sen pitäisi olla mahdotonta? 🙂

Stephen_Hawking.StarChildStephen Hawkingin mielestä todennäköisyys, että aikamatkaaja menisi  menneisyyteen murhaamaan ukkinsa on yhden suhde kymmenen potenssiin miljoona triljoonaa triljoonaa triljoonaa!! :O

Sekin on hauska ajatus, että jos matkustaisi todella kauas menneisyyteen ja astuisi vaikka perhosen päälle, aiheuttaisiko se tapahtumaketjun, joka voisi muuttaa koko maailman historian? Perhonen kuolisi matkaajan takia ennen aikojaan, eikä päätyisi nälkäisen liskon suuhun, joka puolestaan kuolisi liian nopeasti nälkään, eikä isompi nisäkäs saisikaan siitä ruokaa poikasilleen ja niin edelleen.

Anyway, aikamatkailun mahdottomuutta ei ole todistettu, joten pidetään peukut pystyssä!

Aikamatkailun 10 säännön oppikirjassa sanotaan:

Sääntö 7. Be Prepared To Hunt For Clothing

terminator

Ja tottahan se on, jos joudut matkustamaan alasti, tee kuten Ahnuld!

Terminator 1 – Your clothes give them to me NOW!


Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.