This is Mika

09.10.2018 15:52 3min luku 4

Proteiini on lihasten rakennusaine!

Helou!

Proteiini on usein melkoinen pohdinnan aihe. Mietitään kerta-annosten imeytymisiä ja määriä. Miten hyvin kroppa hyödyntää minkäkin määrän kerralla proteiinia ja miten paljon sitä olisi hyvä nauttia päivän aikana jne. Minkä laatuista proteiinia ja mistä lähteistä olisi hyvä nauttia niin lisäravinteina kuin ravinnossa.

Proteiini on kieltämättä se kallein makroravinne, jos nyt vertaa sitä hiilariin ja rasvaan. Perunaa, riisiä ja viljatuotteita saa superhalvalla, kuten myös rasvaa. Proteiini on se joka saa lompakon ohenemaan. Miten sitten esimerkiksi opiskelija niukalla ruokabudjetilla saisi riittävästi protskua päivän safkoihin, jotta se lihas kasvaisi? No luonnollisesti halvin mahdollinen ja kaiken lisäksi erittäin laadukas proteiini löytyy lisäravinteista. Whey-80 ja Whey-100 ovat molemmat laadukkaita proteiinilähteitä. Esimerkiksi Whey-80 ultrasuodatettu ja instantoitu heraproteiinikonsentraatti imeytyy nopeasti ja elimistö hyödyntää sen tehokkaasti. Voit hyvin boostata aterioitasi proteiinijuomalla. Proteiinijauhe sheikkeriin ja juot sen lounaan tai välipalan yhteydessä. Näin voi säästää pitkän pennin eikä tarvitse tinkiä ruuan laadusta.

Proteiini on se rakennusaine lihaksille

Hiilihydraatti antaa energiaa treeneihin, jotta voit tehdä tehokkaat ja kovat treenit lihaksille. Treenin jälkeen proteiini pitää huolen, että palaudutaan ja saadaan lihas kasvamaan. Ilman riittävää määrää proteiinia ei lihas kasva optimaalisesti, proteiinia siis tarvitaan lihaksen kasvuprosessissa.

Ravinnosta luonnollisesti on aina pyrkimys saada se riittävä määrä protskua, kuten kanasta, kalasta ja lihasta. Näitä ei tietenkään sovi unohtaa ja monipuolinen ruokavalio on aina eduksi ihmiselle. Itse pyrin aina saamaan ruuasta sen riittävän määrän ravinteita, mutta se on kieltämättä todella kallista. Jos ruuan hinta olisi alhainen, söisin varmastikin aina naudan sisäfilettä. Näin ei valitettavasti kuitenkaan ole asian laita Suomessa. Siksi on varsin hyvä vaihtoehto hyödyntää lisäravinteista juuri tuo proteiinin saanti. Se on simppelisti edullisin valinta.

Kun nyt puhutaan tästä lisäproteiinista, niin tämän viikon ajan tukulla on erittäin edulliseen hintaan proteiinit. Käykää ihmeessä hyödyntämässä tuo tarjous!

Klikkaa kuvaa:

Määrä per päivä?

Itse olen huomannut, että urheilija tarvitsee huomattavasti enemmän proteiinia kuin ihminen, joka ei liiku eikä kuluta kaloreita samaan tahtiin. Kovaa treenaava ja tuloksiin pyrkivä urheilija tarvitsee päivässä vähintään sen 2-2,5g per painokilo proteiinia. 100 kiloinen kaveri siis helposti tarvitsisi sen 250g proteiinia päivässä. Kun hiilihydraattien määrä on runsas, proteiinin tarve ei ole ihan niin massiivinen. Hiilari on proteiinia säästävä ravintoaine. Eli en menisi ihan kauheasti yli sen 3g per painokilon, jos päivän aikana nautitaan hiilaria runsaasti.

Määrä per ateria?

Usein ollaan puhuttu tuosta maagisesta 30 grammasta per yksi ateria. Tämä ei toki ole mikään eksakti luku, jota voisi pitää absoluuttisen optimaalisena määränä. Tuo kerta-annos proteiinin saannissa voi kyllä vaihdella varmasti paljonkin ja miten elimistö sen pystyy hyödyntämään. Sen voin sanoa, että yhdellä aterialla ei kuitenkaan ole mitään järkeä kiskaista jotain 100g proteiinia. Tuosta määrästä menee osa pakostikin hukkaan ja se on tavallaan aivan turhaa ja kallista.

Itse pysyttelen protskun suhteen noin 30-50g välissä per ateria. Se on tuntunut toimivan hyvin, eikä maha mene sekaisin. Kun sitten nauttii 4-6 ateriaa päivässä tuollaisilla kerta-annoksilla, saadaan takuuvarmasti riittävä määrä proteiinia päivää kohden.

Summataan!

  • Pyri siis saamaan pääasiallisesti ravinnosta proteiinit.
  • Jos budjetti on tiukka, osta lisärarvinteena proteiini, kuten esim jauheena Whey-80 ja boostaa vähemmän proteiinipitoinen ateria juomalla protskujuoma sen yhteydessä!
  • 30-50g per ateria
  • päivän aikana proteiinia noin 2-2,5g per painokilo
  • Proteiini on lihasten rakennusaine
  • Hiilihydraatti antaa energiaa
  • Yhdessä nämä käynnistävät proteiinisynteesin!

Ei muuta kuin kovia treenejä kaikille ja hyvää lihaskasvua jokaiseen lihakseen!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.